Silviu Biris, amintiri din vremea lui Mos Gerila - Interviu

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 09:10
3475 citiri
Silviu Biris, amintiri din vremea lui Mos Gerila - Interviu
Foto: Facebook/Silviu Biris

E aproape Craciunul, casa e gatita de sarbatoare, aromele ispitesc imbietoare din cuptor si toata lumea il asteapta pe mosul.

Au fost insa vedetele cuminti? Ce isi doresc de la Mos Craciun? Ce l-ar intreba daca l-ar intalni? Ziare.com a stat de vorba cu cateva celebritati autohtone si a aflat raspunsurile la aceste intrebari.

Care este cea mai frumoasa amintire legata de Craciun?

Am mai multe amintiri frumoase legate de Craciun. Prima este de cand aveam trei sau patru ani si locuiam in apartamentul bunicilor din partea mamei undeva in zona Piata Iancului. Un apartament modest, dar in care chiar daca era plina epoca ceausista, se cantau si ascultau colinde incepand cu 1 decembrie. Mi-aduc aminte ca, in ajunul Craciunului, m-am trezit peste noapte sa merg la baie.

Drumul pana acolo trecea prin sufragerie. Atat de somnoros eram, incat nici n-am observat bradul imens care trona langa fereastra plin de globuri, bomboane si beteala. Totusi, un licar vesel mi-a ramas in ochi dupa ce am trecut pe langa brad si am intrat in baie. Erau luminitele de la instalatia electrica ce-l imbodobeau. Si atunci urland de bucurie, am abandonat "chemarea naturii" si am urmat chemarea Craciunului: Treziti-va cu totii! A venit Mos Gerila!!! Da din pacate asa i-am zis o perioada, ca sa evitam "intalnirile" neplacute cu alti "mosi".

Peste hotare, de Craciun? Afla traditiile si meniul de sarbatoare din Berlin, Amsterdam si Atena

Ce ai vrea sa iti aduca Mos Craciun?

Bucuria Craciunului, pace si liniste!

Ai vreo mare dorinta pe care nu crezi ca ai putea sa ti-o indeplinesti vreodata?

Da. Aceea de a putea intoarce timpul inapoi.

Daca ai putea face un interviu cu Mosc Craciun, ce l-ai intreba?

Nu stiu... Cred ca as fi mut de emotie!

I-ai scris vreodata mosului?

Nu. Eu din pacate nu. Dar copiii mei, in fiecare an, de cand au putut sa tina creionul in mana. La inceput erau tot felul de mazgaleli caraghioase, apoi desene cu trimitere la sarbatoarea Craciunului si la cadourile dorite, iar acum cereri punctuale, insa cu masura.

Copiii mei sunt cumpatati si generosi.

Care este cel mai mare mister, pentru tine, legat de Mos Craciun?

Cum de reuseste sa-si dea seama cine a fost cuminte si cine nu!

Cate kilograme crezi ca are Mos Craciun?

120kg. Cam ca tatal meu...

Crezi ca a tinut vreodata dieta?

Da, bineinteles. Saracul a incercat, a reusit sa slabeasca chiar, pana la vreo 90, dar e atat de pofticios, incat a pus din pacate la loc tot!

Care este colindul/melodia preferata de Sarbatori?

"Deschide usa crestine" si... "Seara Craciunului nost", pe care il canta matusa mea, Veta Biris.

Nu toti copiii se bucura cand il vad pe Mos Craciun (Galerie foto)

Cine te-a invatat primul colind?

Bunicii dinspre mama, "Mos Craciun cu plete dalbe".

Unde o sa te prinda seara de Ajun?

Acolo unde mi-e si locul acum. Langa copiii mei!

Ce asteptari ai de la noul an?

Privind catre oamenii momentului, la mai mult respect pentru semeni. Privind in sus catre cer, sa-L iubim si sa-L respectam mai mult pe bunul Dumnezeu.

Un gand pentru cei care citesc interviul?

Craciunul nu inseamna ghiftuiala si dezmat. Inseamna pace, liniste si recunostinta pentru nasterea Mantuitorului nostru, Iisus Hristos. Asa ca va rog sa incercati sa incepeti din acest an sa sarbatoriti cu intelepciune, ca si cum ar fi ultima zi pe Pamant data noua pentru mantuire!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Silviu Biris Craciun, #Silviu Biris Mos Gerila, #Silviu Biris amintiri Craciun , #actori
Comentarii