Violeta Andrei implineste 70 de ani

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 20:59
14345 citiri
Violeta Andrei implineste 70 de ani

Violeta Andrei, o actrita de film si teatru de un farmec seducator, cu un statut social aparte inainte de 1990, s-a nascut in urma cu sapte decenii, pe 23 martie 1941, la Brasov.

Absolventa a IATC in 1965, a facut furori in special prin rolurile din creatiile cinematografice in care a jucat, multe de referinta pentru istoria filmului romanesc.

A debutat in film cu rolul unei vaduve de miner din "Golgota"(regia Mircea Dragan).

Filmografie selectiva:

Golgota - 1966

Fratii - 1970

Asta seara dansam in familie - 1972

Felix si Otilia - 1972

Dincolo de nisipuri - 1973

Un august in flacari - 1973

Veronica se intoarce - 1973

Nu filmam sa ne amuzam - 1974

Stefan cel Mare - 1974

Alexandra si infernul - 1975

Nunta insangerata - 1976

Regasire - 1977

Eu, tu si Ovidiu - 1977

Bratele Afroditei - 1978

Clipa - 1979

Capcana mercenarilor - 1980

Saltimbancii - 1981

Lumina palida a durerii - 1981

Comoara - 1982

Un saltimbanc la Polul Nord - 1984

Baiatul cu o singura bretea - 1991

Pacatele Evei - 2005

Nimeni nu-i perfect - 2008

Casatorita inca din anii studentiei cu fostul ministru de Externe al Romaniei din perioada 1978/1985, Stefan Andrei (care va implini peste doar cateva zile 80 de ani).

Frumusetea rapitoare si aparitiile angelice de pe marele ecran (si nu numai) au starnit valuri de orgolii si invidii, in special multor sotii de nomenclaturisti comunisti, culminand, evident, cu ura pe care ajunsese sa i-o poarte fostul Cabinet 2.

De altfel, se pare ca Elena Ceausescu personal a decis ca Violeta Andrei, o adevarata diva a acelei perioade, sa nu mai apara la tv (1977/1989).

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...