Cel mai varstnic model din lume are 81 de ani si inca profeseaza (Galerie foto)

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 13:10
7822 citiri
Cel mai varstnic model din lume are 81 de ani si inca profeseaza (Galerie foto)

La 81 de ani, Carmen Dell'Orefice inca defileaza pe podiumurile de moda si e la mare cautare, mai ales pentru sedintele foto.

Reporterii de la Sidney Morning Herald au tinut sa o cunoasca, asa ca au vizitat-o. Desi in pijamale, cu miscarile incetinite de artrita si cu jumatate de par inca pe bigudiuri, Carmen Dell'Orefice capteaza toata atentia, ca un magnet. Intotdeauna cu o tinuta dreapta, studiata, cu ochii enormi, ca de pisica, si parul argintiu, e pur si simplu imposibil sa privesti in alta parte, remarca reporterii.

In fata camerei de luat vederi este constienta de farmecul ei, chipul ei trecand printr-o gramada de stari, voit exagerate, cu o repeziciune fantastica. Isi da capul pe spate, mimeaza rasul, isi intinde mainile elegant sau le foloseste pentru a-si incadra fata ca o sculptura. Eefectul e aproape dramatic, chiar daca putin excentric.

Model de la 13 ani

Dell'Orefice lucreaza ca model de la varsta de 13 ani. Prima aparitie pe coperta Vogue (unde a fost prezenta de 6 ori) a fost in 1947. Numele ei e sinonim cu brandurile de lux, cum ar fi Rolex sau Hermes, fiind imortalizata macar o data de toti legendarii fotografi ai secolului XX.

Desi poarta aparat auditiv, iar genunchii ii dau o stare de disconfort, e inalta, gratioasa, cu niste pometi ce-i dau distinctie, o piele fina si niste ochi de un albastru deschis, captivant.

Motivatia ei de a ramane in bransa e simpla: ii place ce face, ii place independenta de care se bucura si la aceasta varsta.

"Ajustez tot ce se poate"

La inceput de drum a fost si dansatoare, insusindu-si si pastrand gratia peste ani. Pe vremea cand era doar o adolescenta, a facut injectii cu hormoni, platite de cel ce publica revista Conde Nast, pentru a se declansa pubertatea, intarziata de boala si antrenamentele intense de dans. Intrebata daca a suferit de-a lungul timpului operatii, raspunde simplu: "Ajustez tot ce se poate".

Curand, va beneficia de implanturi la nivelul genunchilor, astfel incat va putea sa danseze din nou pe poante. Planuieste sa traiasca peste 100 de ani si sa duca o viata cat mai lipsita de dureri. Intrebata cand intentioneaza sa se lase de meserie, da un raspuns neasteptat: "Am sa va intreb si eu ceva: planuiti sa nu mai respirati pe viitor?".

S-a nascut pe insula Welfare, devenita Roosevelt, in 1931, dintr-o mama unguroaica, dansatoare, ce avea numai 19 ani cand a nascut-o, si un tata violonist italian, in varsta de 39 de ani. Mariajul acestora a fost unul tumultos, cu mai ulte despartiri, la un moment dat Dell'Orefice ramanand doar cu mama sa, care o lasa din cand in cand in grija statului, cand timpurile deveneau prea dificile.

A fost observata de copila de sotia unui fotograf de la Harper's Bazaar. Fotografiile test ce au urmat au stabilit insa ca nu este fotogenica. Din fericire, nasul copilei a insistat la alta publicatie, Vogue, care a fost de alta parere.

La 14 ani a urcat pe scena topless pentru Salvador Dali. Era platita cu 12 dolari pe ora. Pana la 15 ani aparuse deja pe coperta Vogue.

Trei mariaje ratate

Firea vulcanica, pasionala, e mostenita de la parinti si i-a facut adesea probleme. Sustine ca, din pacate, a trait intr-o America puritana, in care cuvantul "sex" este unul murdar. "Oamenii nu vad minunatia si bogatia relatiilor, iar sexul face parte din acestea", explica ea.

Nu a avut noroc in casatoriile sale, trei la numar. A fost maritata cu William Miles, cunoscut playboy si antreprenor, caruia i-a nascut si o fata, Laura, desi inainte de mariaj a avut mai multe intreruperi de sarcina, nedorind sa-l "lege" pe acesta de ea.

Al doilea sot, Richard Heimann, a fost fotograf. Mariajul, ratat, de asemenea.

L-a intalnit pe al treilea, Richard Kaplan, tanar arhitect, la o petrecere. A fost nemilos cu diferenta de varsta dintre ei, criticandu-i corpul si parul ce, pe alocuri, devenea carunt. Asa a luat decizia sa-l lase pe tot sa devina astfel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#cel mai varstnic model, #cel mai batran model 81, #model 81 de ani, #Carmen Dell Orefice model, #viata Carmen Dell Orefice, #poze Carmen Dell Orefice , #fotomodele