L'Oreal a concediat primul model transgender din istoria sa dupa ce a facut comentarii rasiste

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 22:20
6174 citiri
L'Oreal a concediat primul model transgender din istoria sa dupa ce a facut comentarii rasiste
Foto: Arhiva Facebook/Munroe Bergdorf

L'Oreal a concediat-o pe Munroe Bergdorf, primul model transgender din istoria grupului, din cauza unor comentarii considerate rasiste pe care fotomodelul le-ar fi publicat recent pe Internet.

Potrivit presei internationale, Munroe Bergdorf ar fi scris intr-un mesaj publicat pe contul ei de Facebook ca "toti oamenii albi sunt rasisti".

Celebra companie de produse cosmetice a dat publicitatii un comunicat de presa in care a spus ca acele comentarii "sunt in dezacord" cu valorile sale si a anuntat incheierea parteneriatului cu Munroe Bergdorf.

Modelul a reactionat imediat pe Internet prin intermediul unui nou mesaj: "Aflati ca incercand sa ma faceti bucati, dovediti de fapt ca tot ceea ce eu am spus este adevarat".

Munroe Bergdorf, care locuieste la Londra, a fost denumita "imaginea diversitatii moderne" atunci cand a fost aleasa sa promoveze campania #allworthit a grupului L'Oreal.

La doar cateva zile dupa semnarea contractului, potrivit presei internationale, fotomodelul de 29 de ani a publicat urmatorul mesaj online: "Sincer, nici nu mai am energie pentru a vorbi despre violenta rasiala a oamenilor albi. Da, ma refer la TOTI oamenii albi!".

"Intrucat cei mai multi dintre voi nici nu va dati seama sau refuzati sa acceptati faptul ca existenta, privilegiile si succesele voastre, ca rasa, sunt construite pe spatele, sangele si moartea persoanelor de culoare", a adaugat ea.

"Intreaga voastra existenta este imbibata in rasism", a mai spus Munroe Bergdorf.

Ulterior, aceste comentarii au fost sterse de pe contul ei de Facebook.

Modelul si DJ-ul Munroe Bergdorf afirma ca a facut acele declaratii in urma evenimentelor din Charlottesville, unde mai multi protestatari care purtau steaguri naziste s-au batut cu demonstranti care militau contra rasismului. O femeie a murit in urma acelor acte de violenta.

Vineri, Munroe Bergdorf a incercat sa isi clarifice declaratiile: "Atunci cand am spus ca "toti oamenii albi sunt rasisti", m-am referit la faptul ca societatea vestica, in intregul ei, este un sistem inradacinat in ideologia suprematiei albe - creat pentru a avantaja, prioritiza si proteja oamenii albi inainte de orice alta persoana din oricare alta rasa. Fara sa isi dea seama, oamenii albi sunt educati de societate pentru a fi rasisti incepand de la nastere. Nu este ceva genetic. Nimeni nu se naste rasist".

Persoanele care au simpatizat cu mesajele publicate de Munroe Bergdorf au inceput sa distribuie pe Twitter continuturi insotite de hashtagul #boycottLOreal.

Compania franceza a reactionat la randul ei prin intermediul unui comunicat de presa: "L'Oreal sprijina diversitatea si toleranta fata de toate persoanele, indiferent de rasa, origine, gen si religie. Campania 'True Match' a grupului L'Oreal este o reprezentare a acestor valori si noi suntem mandri de diversitatea ambasadorilor care promoveaza aceasta campanie".

"Credem ca declaratiile recente facute de Munroe Bergdorf sunt in dezacord cu aceste valori si, ca urmare, am luat decizia de a incheia parteneriatul cu ea", au adaugat reprezentantii grupului L'Oreal.

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la...
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#Loreal concediat model transgender rasist, #Munroe Bergdorf concediata Loreal rasism , #fotomodele