O suta de manechine denunta intr-o scrisoare cultura ''misogina'' si abuzurile practicate de Victoria's Secret

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 20:34
9349 citiri
O suta de manechine denunta intr-o scrisoare cultura ''misogina'' si abuzurile practicate de Victoria's Secret
Foto: Victoria\'s Secret

Aproape 100 de manechine au semnat, vineri, o scrisoare in care denunta cultura "misogina" si de "intimidare", practicata de firma de lenjerie intima Victoria's Secret si abuzurile dezvaluite la sfarsitul saptamanii trecute intr-un reportaj publicat de New York Times.

"Scriem azi pentru ca ancheta realizata de New York Times, ce prezinta cultura misogina, de intimidare si hartuire practicata la Victoria's Secret, este un un lucru care suscita indignare si este chiar mai ampla decat ceea ce s-a crezut anterior", se arata in textul semnat, printre altele, de top-modelele Christy Turlington Burns, Amber Valletta sau Iskra Lawrence, relateaza EFE.

Scrisoarea a fost trimisa de organizatia The Model Alliance, care promoveaza drepturile egalitare ale manechinelor din industria modei, si asigura ca grupul a cerut de "mai multe luni" companiei mama L Brands schimbari imediate, dar compania "a refuzat sa actioneze".

Concret, scrisoarea face trimitere la declaratiile unei foste consiliere de relatii publice Casey Crowe Taylor, care a dezvaluit pentru New York Times ca abuzul era "acceptat ca firesc" si ca orice persoana care incearca sa faca ceva in acest sens era "nu doar ignorata", ci inclusiv "pedepsita".

De asemenea, se arata ca atunci cand The Model Alliance s-a intalnit in septembrie cu Tammy Roberts Myersreunit, responsabila cu comunicarea a L Brands, "s-a dat clar de inteles ca Victoria's Secret nu ia in serios plangeri de acest tip".

In reportajul realizat de NYT se arata ca directorul de marketing al L Brands, Ed Razek, unul dintre responsabilii defilarilor de la sfarsit de an ale Victoria's Secret, a promovat "o cultura misogina, de intimidare si de hartuire" inainte de a parasi postul in august 2019.

Potrivit ziarului, Razek, in varsta de 71 de ani, obisnuia sa urmareasca modelele in timp ce defilau in lenjerie intima, avansa de multe ori insinuari sexuale si i-a spus chiar top-modelului Bella Hadid ca are "sani perfecti".

Ed Razek a respins aceste acuzatii intr-un email trimis New York Times, considerandu-le "false, interpretate rauvoitor si scoase din context".

La randul sau, L Brands a raspuns intr-un comunicat trimis Model Alliance ca impartaseste obiectivul "de a asigura bunastarea modelelor", amintind ca a introdus noi masuri la sedintele foto din mai 2019.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Victorias Secret abuzuri , #fotomodele