VIDEO Creatoarea "Girls" revine in televiziune cu un nou serial, ''Industry'', care exploreaza universul finantelor

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 02:09
2588 citiri
VIDEO Creatoarea "Girls" revine in televiziune cu un nou serial, ''Industry'', care exploreaza universul finantelor
Foto: Instagram/ Lena Dunham

Dupa succesul obtinut cu "Girls", creatoarea americana de productii de televiziune Lena Dunham revine in aceasta industrie cu un nou serial, "Industry", dedicat universului finantelor si ai carui protagonisti sunt tineri aflati in cautarea identitatii, informeaza AFP.

Personajele Harper, Yasmin si Gus au la dispozitie doar cateva luni pentru a-si dovedi abilitatile in timp ce lucreaza la compania Pierpoint & Co., una dintre cele mai prestigioase institutii financiare din lume, al carei sediu se afla la Londra.

Trailerul noului serial, care va fi difuzat incepand de luni, 9 noiembrie, in Statele Unite de postul HBO, ii face insa pe telespectatori sa aiba sentimentul de deja-vu.

Filmele "Wall Street" si "The Wolf of Wall Street" si serialele "Billions" si "Black Monday" au abordat deja, din mai multe unghiuri, aceasta tematica.

Insa stilul de scris adoptat de Mickey Down si Konrad Kay, principalii scenaristi ai noului serial, care au lucrat in industria finantelor, aduce acestei productii TV o dimensiune umana profunda, ce ii confera o tonalitate proprie.

Lena Dunham, creatoarea serialului "Girls", difuzat de HBO in perioada 2012-2017 si care a reprezentat vocea unei intregi generatii de fete, "a fost o influenta considerabila pentru felul nostru de a scrie", a declarat Mickey Down intr-un interviu acordat site-ului Knockturnal.

Cei doi scenaristi nu au adoptat acest stil pentru a oferi veridicitate serialului "Justify", care are opt episoade, ci mai degraba pentru a defini noul show TV, asa cum a procedat si Lena Dunham, coproducatoare si totodata regizoarea primului episod al acestui nou serial, considerat o combinatie intre "The Wolf of Wall Street" si "Melrose Place".

In privinta asemanarii cu "The Wolf of Wall Street", desi situatiile prezentate in "Industry" sunt putin exagerate in raport cu ceea ce se vede in adevaratele sali de bursa din zilele noastre, jargonul si fundalul in care se desfasoara actiunea sunt destul de credibile din prisma industriei financiare.

Evitand aspectul melodramatic din "Melrose Place", personajele din noul serial TV sunt construite cu suficient de multe asperitati pentru a se apropia mai mult de cele din "Girls" decat de cele din "Beverly Hills, 90210", noteaza jurnalistii de la AFP.

Cei doi scenaristi ai serialului "Industry" au in comun cu Lena Dunham o anumita capacitate de a descrie sensibilitatea trasaturilor "Generatiei Z", alcatuita din tineri ajunsi in prezent la varsta adulta, codurile si obiceiurile lor.

In "Industry" nu exista jumatati de masura in privinta exceselor prezentate pe micul ecran, de la droguri la sex si trecand prin consumul de alcool, insa noua productie reuseste sa nu reia vechile clisee folosite in cinematografie pentru a descrie "dezmatul" din industria financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Lena Dunham serial, #serial industry , #hollywood