Miss Universe Romania - ce e in spatele succesului: intamplare, destin sau determinare?

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 18:23
13738 citiri
Miss Universe Romania - ce e in spatele succesului: intamplare, destin sau determinare?

La 12 ani, avea deja 1,79 metri, asa ca parintilor si apropiatilor li s-a parut ceva normal in a o indruma pe micuta Delia Monica Duca, pe atunci, sa urmeze drumul modelling-ului. Ce a urmat pare ceva mai degraba predestinat, dar drumul ei nu a fost perfect lin, ambitia jucand un rol extrem de important.

Astfel, la 13 ani, a urcat pentru prima oara pe podium pentru Catalin Botezatu, la Festivalul de Moda de la Iasi. Apoi totul a devenit firesc, era aleasa pentru alte si alte evenimente. Faptul ca nu avea mai mult de 2 spectacole pe luna i-a dat posibilitatea de a-si continua si studiile, nestingherita.

Desi este constienta de faptul ca exista prejudecati, in acelasi timp crede si in disparitia lor. Se straduieste sa dovedeasca faptul ca aparentele pot insela, iar sabloanele sunt niste lucruri invechite. S-a confruntat cu astfel de probleme atat in facultate, cat si la interviurile de angajare, cand oamenilor le lua ceva timp sa inteleaga ca ochii mari, statura inalta si corpul perfect pentru podiumurile de defilare nu ingradesc in niciun fel o minte agera si o ambitie neadormita.

Absolventa de matematica-informatica, cu master in Algoritm si produse software

A terminat, astfel, facultatea de matematica-informatica si a facut un master in Algoritm si produse software, primind bursa de performanta in toti acesti ani. Crede cu tarie ca sahul este acela care i-a dat taria de caracter, fiind specialista in ramura "dezlegari de probleme".

"Oamenii nu trebuie sa uite sa multumeasca pentru ce au"

Cu toate acestea, Delia nu exclude divinitatea. "Nu ma rog pentru a obtine ceva, dar nu uit niciodata sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a fost dat. Nu incetez niciodata sa ma minunez cat de putine lucruri negative se intampla in lume si oamenii ar trebui sa realizeze asta", spune ea.

"Sufletul este esenta din spatele fiecarei entitati si omul este o entitate pe care noi o vedem acum intr-un anumit fel pe aceasta planeta. Dar asa cum unii oameni spun ca nu poti sa demonstrezi ca sufetul exista, eu spun ca este mai greu sa demonstrezi nimicul si ca dupa moarte nu mai este nimic. Sufletul este ceea ce ramane dupa ce oamenii, in starea de acum, dispar".

Dragostea cere timp...

Momentan nu are un iubit dintr-un motiv cat se poate de simplu: pentru ca nu are timp. Isi doreste, insa, ca in viitor, sa-si intemeieze o familie.

Departe de a fi o tanara cu gandul doar la haine si cluburi, Delia pune mare accent pe calitatile interioare. Poate ca de asta iubeste mult animalele si a avut grija de un perus 11 ani. E de parere ca animalele de companie iti pot schimba starea de spirit in cateva minute.

"Posibilitatile de viitor sunt infinite si drumul se poate schimba mereu"

Delia vrea, in principiu, sa se intoarca la cariera ei de IT, dar in acelasi timp ramane deschisa si flexibila la opotunitatile pe care le ofera viata, fiind de parere ca drumul se poate schimba in orice moment si trebuie sa fii pregatit sa vezi sansa, sa nu o ratezi.

"Concursul reprezinta pentru mine o provocare. Obiectivele se schimba, in functie de rezultate. Nu exclud nimic, de la intoarcerea ca programator IT, posibilitatea de a castiva Miss Universe, pana la urma, dar si aceea de a ma angaja in televiziune, daca mi se ofera ocazia. Nu vad nimic banal in asta si cred ca oamenii care fac televiziune muncesc foarte mult".

Daca nu ar fi fost implicata in concursurile de frumusete ar fi ramas in continuare in Romania, fiind avantajata de salariul ei din domeniul IT. Ii intelege insa pe oamenii care pleaca din tara, din cauza diferentei mari de salariu in Romania fata de alte tari europene.

Ce inseamna banii

"Trebuie sa muncesti pentru a obtine banii necesari supravietuirii tale si a familiei tale. Banii in exces nu te ajuta cu nimic, ci ei trebuie sa fie doar cat sa nu le duci lipsa. Mai mult conteaza familia, dar este bine ca aceasta sa stie ca se poate baza pe tine", aceasta e filozofia tinerei legate de partea materiala a vietii.

Desi, ca oricarei tinere, i-ar fi placut sa castige bani usor, nu a facut rabat de la calitate, a ales intodeauna prezentarile de pe podium in detrimentul celor din discoteci, asta pentru ca simtea ca ramane cu o experienta, inca un pas al unui parcurs ce trebuie urmat pentru a ajunge la tinta finala.

Poate ca si de aceea prefera aprecierea legata de realizarile sale in locul complimentelor legate de frumusete, care este relativa si trecatoare, dupa cum afirma.

"Viata nu e perfecta, conteaza ce faci cu ce ai"

Viata nu este perfecta, fiecare om are problemele lui. Cand era mica, Delia era internata in spital cateva luni in fiecare an din cauza astmului bronsic. Cu timpul, a ramas doar cu o usoara sensibilitate si cu niste raceli care dureaza mai mult decat la alti oameni.

O nemultumire ar fi ca nu a reusit sa ia carnetul de sofer din cauza atentiei focusate pe care si-a dezvoltat-o, in detrimentul celei distributive. Dar asta nu o deranjeaza foarte mult, caci fiecare persoana are defecte si calitati. Nu vrea ca oamenii sa-si formeze o parere gresita despre ea, sa creada ca in cazul ei totul "a mers ca pe roate".

"In viata fiecaruia exista suisuri si coborasuri, important este optimismul si dorinta de a munci pentru a-ti intrece limitele. Degeaba esti talentat daca nu muncesti, trebuie sa-ti descoperi domeniul in care ai cele mai multe calitati si sa dai tot ce ai mai bun din tine".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Miss Universe Romania 2012, #Delia Monica Duca Miss Romania, #castigatoare Miss Universe 2012, #reprezentanta Romania Miss Universe 2012, #romanians are smart , #miss