"Caligula" necenzurat va avea premiera in curand (Galerie foto)

Miercuri, 27 August 2008, ora 16:16
6673 citiri
"Caligula" necenzurat va avea premiera in curand (Galerie foto)

Dupa 30 de ani de cenzura aplicata scenelor de incest si sex explicit, controversatul film britanic "Caligula" a primit in sfarsit unda verde din partea "British Board of Film Classification" pentru a fi prezentat publicului.

Realizat in 1979 dupa scenariul scriitorului si istoricului Gore Vidal, pelicula ii are ca protagonisti pe Helen Mirren, Peter O'Toole and Sir John Gielgud, informeaza Daily Mail.

Filmul a fost conceput ca o drama istorica, urmand sa scoata in evidenta excesele celui de-al treilea imparat roman Caligula, ramas in istorie pentru actele de depravare si violentele cu care a condus imperiul.

Productia a fost insa deturnata de Bob Guccione, fondatorul Penthouse si totodata producatorul si finantatorul filmului, care a considerat ca pelicula nu contine suficient de multe scene de sex pentru a fi atractiva.

Solutia gasita de acesta a fost socanta. El a filmat scene reale de sex, cu actori de filme porno, pe care le-a inserat in filmul editat.

La vederea versiunii finale, reactiile celor implicati au fost violente. Gore Vidal a cerut ca numele lui sa fie scos de pe pelicula, in timp ce interpretul lui Caligula, Malcolm McDowell, a declarat ca desi este mandru de interpretarea sa, viziunea excentrica a lui Guccione este scandaloasa.

Pana la urma, o versiune serios cenzurata, scurtata cu o ora, a fost scoasa pe piata, doar pe DVD-uri.

Recenta decizie a BBFC, potrivit careia filmul va putea fi prezentat si pe marile ecrane din Marea Britanie, a fost justificata de purtatorul de cuvant al institutiei, Sue Clark, prin faptul ca si alte productii care au continut scene cu violenta extrema sau sex explicit au primit acceptul de a fi difuzate.

vezi mai jos galeria foto

Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Caligula, #Film, #cenzura, #Helen Mirren , #stiri mondene