Howard Rubenstein, figura legendara a relatiilor publice americane, a murit la 88 de ani

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 07:27
2141 citiri
Howard Rubenstein, figura legendara a relatiilor publice americane, a murit la 88 de ani
Foto: The New York Times

Legendarul guru al relatiilor publice din New York, Howard Rubenstein, care a avut clienti celebri, printre care Rupert Murdoch, George Steinbrenner sau Donald Trump, a murit marti la varsta de 88 de ani, informeaza dpa.

Rubenstein, care si-a fondat agentia in 1954, la masa din bucataria parintilor a "murit la capatul ... a ceea ce poate fi descris ca o viata interesanta si plina", a scris fiul sau Steven."A murit acasa, in pace si fara durere, cu mama mea Amy langa el".

Rubenstein s-a nascut in Brooklyn si a devenit una dintre cele mai influente figuri ale metropolei americane in urmatoarele sapte decenii, oferind sfaturi celor mai mari brokeri si vedete din New York.

A lucrat cu Donald Trump in procesul divortului acestuia de prima sa sotie, Ivanka, a reprezentat-o pe femeia de afaceri din domeniul hotelier Leona Helmsley, reputata pentru caracterul tiranic pentru care a si fost poreclita "Regina rautatii", a ajutat-o pe prezentatoarea Kathie Lee Gifford in scandalul in care a fost acuzata ca a folosit munca copiilor pentru a-si produce linia de imbracaminte.

Printre clientii de lunga durata ai lui Howard Rubenstein s-au mai numarat echipa New York Yankees, Opera Metropolitan si Arhidioceza New York-ului.

Vizionarul Rubenstein a fost, de asemenea, o figura cheie in transformarea Maratonului din New York City intr-un eveniment de talie mondiala de la inceputurile sale umile care constau intr-o cursa de patru ture in jurul Central Park.

Etica sa de munca a fost legendara: pana sa rasara soarele facea jogging si apoi dadea 20 de telefoane inainte ca majoritatea contemporanilor sai sa isi bea cafeaua de dimineata.

A oferit sfaturi guvernatorilor si primarilor.

Rubenstein a aparut de-a lungul activitatii sale ca antiteza omului de PR agresiv: cu o vorba blanda si politicos, imbracat impecabil, a actionat in culise si a navigat fara egal pentru clientii sai, conducandu-i prin vremuri tulburi.

In privinta studiilor, a urmat facultatea de drept de la Harvard, la care a renuntat dupa cateva luni pentru a-si incepe firma de PR la sugestia tatalui sau, un reporter de stiri. Ulterior, pentru a obtine o diploma, Rubenstein a urmat la seral facultatea de drept din cadrul Universitatii St. John's.

"Ceea ce l-a facut cu adevarat special a fost modul in care a imbratisat lumea: cu intensitate, incredere si optimism", a spus Steven Rubenstein.

A trait timp de peste 60 de ani alaturi de sotia sa, Amy. A avut doi fii, Steven si Richard, o fiica Roni si sapte nepoti.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Howard Rubenstein deces, #Howard Rubenstein murit , #stiri mondene