Vedetele sting lumina de Ora Pamantului. Tu o vei face?

Sambata, 27 Martie 2010, ora 12:16
2295 citiri
Vedetele sting lumina de Ora Pamantului. Tu o vei face?
Foto: montaj Ziare.com

Un miliard de persoane au participat in 2009 la evenimentul Earth Hour si probabil la fel de multi oameni vor ajuta din nou la salvarea Planetei, stingand luminile. Romanii vor participa si ei, iar persoanele publice se arata foarte deschise la aceasta idee.

Monica Tatoiu, Calin Goia si Ducu Bertzi sunt doar cateva dintre romanii ce vor face eforturi pentru a diminua consumul de energie electrica.

Monica Tatoiu spune ca nu poate opri in totalitate energia electrica deoarece are doua acvarii cu pesti, dar a mentionat ca monitorizeaza consumul de electricitate in permanenta.

"In ziua respectiva, fiindca fiul meu este foarte ecologist, isi stinge calculatorul, nu ne uitam la televizor, dar pestii au nevoie si de aer si de lumina. Nu stingem lumina, dar minimizam la maxim consumul. Stingerea luminii nu ajuta in sine la diminuarea consumului de energie electrica, ca poti sa risti sa te coste mai mult repunerea in functiune, este o chestiune de constientizare a problemei. La nivelul tineretului este cea mai buna metoda de a constientiza apartenenta la un grup care lupta pentru Planeta", a declarat Tatoiu.

Sondaj Ziare.com: Stingi lumina de Ora Pamantului?

O alta vedeta ce va stinge lumina este Calin Goia, solistul trupei Voltaj. Cantaretul, ce stie totul despre Ora Pamantului, data si ora, sustine ca daca ar fi dupa el, ar organiza mult mai multe astfel de evenimente, ajungand chiar sa opreasca circulatia masinilor pentru o zi.

"Eu zic ca toate evenimentele acestea ajuta. Nu ca o sa facem mare economie, dar ca gest. Atragem atentia si cu cat atragi mai des atentia, cu cat ai evenimente mai dese, cu atat lumea devine mai constienta. Pacat ca sunt prea rare. Eu as face si o zi in care sa nu circule masinile, nu taxiurile sau mijloacele de transport in comun, masinile personale. De exemplu, eu acum umblu cu bicicleta", a spus Calin.

Romania stinge din nou lumina pe 27 martie, de Earth Hour

Ducu Bertzi, unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de folk din Romania, se alatura si el activistilor din toata lumea si va incerca sa diminueze efectele incalzirii globale. Cantaretul este de parare ca acest lucru nu va schimba foarte mult, insa reprezinta o forma de constientizare a pericolului incalzirii globale.

Avem si o persoana publica ce are parte de Anul Pamantului, nu de Ora Pamantului. Este vorba despre Daniel Buzdugan.

"Eu in fiecare sambata seara cand sunt acasa tin lumina stinsa. Eu am Anul Pamantului, ca in fiecare sambata dorm. La mine nu este Ora Pamantului", marturiseste Buzdugan, mentionand ca i s-a intamplat sa stea si cateva zile fara lumina, din cauza unor probleme electrice.

Actorul, producatorul si regizorul Dan Chisu spune, zambind, ca la el acasa lumina sigur ca fi stinsa, deoarece nu se afla in Bucuresti.

Vlad Craioveanu, realizatorul emisiunii "Guerrilla de dimineata" de la Radio Guerrilla, sustine ca cel mai sigur lumina va fi stinsa la el in casa sambata seara, pentru ca va dormi, insa in mod constient nu stie daca ar lua aceasta decizie. "Eu sunt genul econom cu luminile, sting pe unde plec", a afirmat Craioveanu.

Romanii sting lumina pentru Earth Hour 2010

Foarte incantat de aceasta idee a fost si Adrian Enache, care a mentionat ca el va stinge si farurile de la masina. "Eu o sa fiu pe drum si o sa sting si farurile, sper sa nu fac accident", spune cantaretul, ce considera ca acest eveniment reprezinta un semnal de alarma tras pentru ca oamenii sa fie constienti de evolutia Planetei si de cat de periculoasa este incalzirea globala.

Dan Helciug este de parere ca "romanii toti vor stinge lumina, pentru ca sunt obisnuiti sa o faca, facandu-se economie la curent. Noi romanii facem economie la curent de 50 de ani incoace, mai ales pe timpurile astea de criza. Ora Pamantului este binevenita. Pe intuneric mai facem putina economie, nu mai platim atat de mult la curent".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vedete Earth Hour, #Earth Hour 2010, #vedete Ora Pamantului , #stiri mondene