Mihai Morar, despre momentul care i-a schimbat viața: “Au fost zile crunte, veneau lovituri din partea prietenilor”

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 06:40
9292 citiri
Mihai Morar, despre momentul care i-a schimbat viața: “Au fost zile crunte, veneau lovituri din partea prietenilor”
Mihai Morar FOTO Instagram

În urmă cu cinci ani, Daniel Buzdugan și Mihai Morar au fost în centrul unui scandal mediatic uriaș după ce au făcut numeroase comentarii discriminatorii și rasiste după meciul de fotbal Romania - Congo.

Realizatorii de radio i-au numit pe congolezi "maimuțe" cu orice ocazie pe care au avut-o, pe lângă multe alte comentarii cel puțin neinspirate.

După cinci ani de la acel moment necugetat, Mihai Morar a povestit ce s-a întâmplat atunci. “A fost cel mai greu moment din cariera mea”, a spus Morar în podcastul lui Gojira.

“Într-un moment din ăsta ți se anulează absolut tot ce ai făcut.

Au fost zile crunte, veneau lovituri din toate părțile. Oameni pe care îi invitasem cu puțin timp înainte, dădeau în noi.

Tot ce s-a întâmplat apoi a fost trezirea. Marea problemă a mea a fost de conștiință. Capul ăsta în zid n-are cum să te trezească.

Stăteam singur acasă cu mine și mă gândeam: Bă, ăsta sunt eu? Dar de ce nu arăt eu oamenilor cum sunt eu?

Eu n-am avut pretenții de la oameni care nu mă cunosc, ci de la cei care știau tot ce am făcut eu”, a spus Morar.

El a afirmat că n-a vrut să se delimiteze de Daniel Buzdugan, cel care a livrat cele mai multe remarci rasiste.

“A fost momentul în care am dat dovadă de team spirit. N-am greșit în mod egal amândoi, dar a trebuit să plătim în mod egal amândoi.

Dacă eram un cuplu făcut pe interese, ăla care nu prea a zis... Am fost amândoi acolo, plătim amândoi. Eu sunt vinovat pentru că am întreținut focul”, a spus Morar.

Chiar dacă recunoaște că a greșit, Morar nu exclude faptul că subiectul a explodat din cauza rivalilor săi.

“Nici nu mai contează dacă a fost o conspirație sau nu. Știi când a apărut subiectul ăla în presă? Peste vreo două săptămâni.

Prima dată a apărut pe un blog al unui băiat din Satu – Mare. Apoi a fost preluat, rostogolit.

S-a întâmplat la câteva zile după ce făcusem un Forza Zu cu 100.000 de oameni”, a spus Mihai Morar.

Realizatorul matinalului de la Radio Zu a povestit ce s-a schimbat în viața lui de la acel moment.

“Am avut o perioadă în care efectiv mi-am dat seama că sunt foarte departe de ceea ce trebuie să fiu. Am slăbit 15 kilograme, m-am apucat de alergat. Dacă nu venea momentul ăla, eram în adormire și acum.

Să faci mișto de lume, să îi judeci pe toți. Au fost ani în care nu aveam limite efectiv. Noi pierdusem esența radioului. Mi-am dat seama că nu e despre miștouri sau să găsești o glumă la fiecare subiect.

Experiența aia mi-a dat foarte mult gaz sau combustibil pentru ce am făcut mai departe în radio.

Dorința de a da orice dumă am eliberat-o în altceva. M-am regăsit în alergare, acolo e meditația mea și îmi vin foarte multe idei”.

Citește și:
Florin Piersic l-a pupat de l-a albit pe Gică Hagi la prima lor întâlnire din viață VIDEO
Florin Piersic l-a pupat de l-a albit pe Gică Hagi la prima lor întâlnire din viață VIDEO
Întâlnire de pomină în București. Deși pare greu de crezut, Florin Piersic a vorbit pentru prima dată față în față cu Gică Hagi. Totul s-a întâmplat la un eveniment, unde...
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...