Ce a patit o bloggerita din Romania care a vrut sa se cunune la Dubai. "Am plecat de acolo devastati, dezamagiti si plini de furie"

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 11:36
23565 citiri
Ce a patit o bloggerita din Romania care a vrut sa se cunune la Dubai. "Am plecat de acolo devastati, dezamagiti si plini de furie"
Raluca Muresan, in Emirate FOTO Facebook Raluca Muresan

Bloggerita Raluca Muresan a scris pe pagina personala de Facebook prin ce a trecut cand a vrut sa se casatoreasca la Dubai. Emotiile de fericire s-au transformat brusc intr-o poveste urata, plina de frustrare.

"Mi-ati urat asa de frumos, mi-ati scris cuvinte din suflet si v-ati bucurat de bucuria noastra. Doar ca... a noastra cununie civila nu s-a mai intamplat, din pacate, din motive ce nu au tinut de noi.

Noi ne-am imbracat frumos, ne-am pregatit sa devenim oficial o familie, am fost plini de emotie si fericire ca, in sfarsit, are loc. Am ras si am chicotit, am cantat si ne-am hlizit pana am ajuns la consulat", a sris Raluca Muresan pe pagina de Facebook.

Consulat: "Mail-ul de confirmare este o greseala de sistem"

"Am avut programare la 12:00. Nu ne-a bagat nimeni in seama o ora si un sfert, iar cand au terminat cei dinaintea noastra, ni s-a zis sa stam la rand, sa asteptam, ca e altcineva in fata. Dupa o ora si un sfert de intarziere. Normal. Doar suntem la Consulatul Romaniei, trebuie sa fie exact ca in Romania.

Ehh... cel care era la rand nu mai era. Asa ca ne-a venit si noua randul. Am zis numele, am dar dosarul, la care am fost intrebati: "Ati venit sa depuneti actele, nu?!", "Nu! Le-am depus online, am respectat tot pasii din procedura exact asa cum scrie pe site, avem confirmare primirii actelor, avem confirmarea programari pentru oficierea casatoriei, moment in care domnul functionat si-a pus mainile in cap, s-a frecat pe frunte si la ochi, i-a zis colegei de la ghiseul alaturat ca el cum face acum, ca n-are cine sa oficieze si s-a uitat cauta noi si a zis: "am niste vesti proaste...".

Ceea ce ne-a comunicat el a fost ca:

- mailul de confirmare a datei de oficializare a casatoriei se trimite automat, nu trebuie luat in seama, e greseala de sistem

- actele se depun la ghiseu, nu online, desi online scrie ca se depun online

- am zis ca am incercat sa sunam sa ni se confirme telefonic, dar nu merg numerele de pe site, la care ni s-a raspuns "numerele acelea nu sunt ale noastre, nu stim cine le-a pus acolo"

- cand am intrebat de ce nu ni s-a comunicat nimic in cele 19 zile de cand am facut programarea (gresita din punctul lui de vedere), ni s-a spus ca actele care se incarca online nu se verifica niciodata de cei din consulat. Pai si atunci ce rost mai are sa depui actele online?!

- certificatul medical nu mai e valabil, acesta e valabil doar 14 zile de la emitere (desi pe el scrie citet ca e valabil 3 luni!!!!), de unde absurdul situatiei ajunge la cote maxime: pentru a face programare la consulat, trebuie sa ai certificatul medical care e valabil 14 zile, insa termenul pe care noi l-am primit a fost de 19 zile. Asadar, noua ne-a expirat certificatul inainte sa poata fi folosit.

- iar Cireasa de pe tort: certificatul nu e in engleza, asta ni s-a zis, desi certificatul este bilingv araba-engleza", a explicat bloggerita.

A urmat o jumatate de ora de film prost in care noi sustineam ca certificatul este bilingv, doamna zicea ca nu e absolut deloc in engleza.

Cei din sala erau siderati de ceea ce se intampla, ba chiar un tip ne-a spus ca si el a trecut prin aceeasi situatie, exact la fel", a scris Raluca Muresan pe Facebook.

"Ne-am simtit ca doi clovni"

"Domnul functionar apoi ne-a spus ca are nevoie de aprobarea doamnei consul pentru a accepta sau nu certificatul (de unde reiese ca el il vedea a fiind si in engleza), dar ca doamna Consul nu ii raspunde la telefon. Am apelat la XYZ cunostinte, sa o contactam si dupa o periaoda de timp destul de mare, a raspuns sec ca nu este nevoie de aprobarea ei si ca "colegii mei cunosc procedura"."

Am plecat de acolo devastati efectiv, dezamagiti si plini de furie. Si simtindu-ne ca doi clovni, care s-au pregatit pentru cea mai fericita zi din viata lor si au fost umiliti si batjocoriti. A fost oribil. Atata nepasare, indolenta, incompetenta.

Iar partea cea mai trista este ca dupa ce ieri am povestit pe instastories ce mi s-a intamplat, am avut zeci de mesaje in care mi se povesteau intamplari asemanatoare, nefericite, absurde intamplate la Consulatul din Dubai sau la alte misiuni din lume. Ba chiar situatie exact la fel intamplata de curand altor miri care s-au dus, la fel ca noi, imbracati frumos, cu rude, prieteni, fotografi etc si li s-a zis la fel, ca programarea de oficiere a casatoriei nu e corecta, e mesaj automat din sistem, o greseala", a mai aratat bloggerita.

Intamplare incredibila in Dubai: Victima unui viol, obligata sa se casatoreasca cu agresorul

De ce nu s-a căsătorit Lili Sandu cu Bogdan Stelea, deși a fost cerută de soție: ”Nu eram genul de femeie...”
De ce nu s-a căsătorit Lili Sandu cu Bogdan Stelea, deși a fost cerută de soție: ”Nu eram genul de femeie...”
Invitată în podcastul Ilincăi Vandici, actrița, cântăreața și prezentatoarea Lili Sandu (44 de ani) a vorbit în mod deschis despre fostul portar al naționalei Bogdan Stelea, cu care a...
Primul fotbalist de top care s-a declarat homosexual și-a cerut iubitul în căsătorie chiar pe teren: ”În curând, Domnul & Domnul” FOTO
Primul fotbalist de top care s-a declarat homosexual și-a cerut iubitul în căsătorie chiar pe teren: ”În curând, Domnul & Domnul” FOTO
Joshua Cavallo, primul fotbalist profesionist în activitate care s-a declarat deschis homosexual, și-a cerut partenerul în căsătorie chiar pe teren. „Sunt fotbalist și sunt gay. Am...
#raluca muresan, #blogger, #casatorie, #Dubai , #stiri vedete