Andreea Vasile, Dora din "De ce eu?", despre un moment unic de la premiera: I se prelingeau lacrimile pe obraji Interviu

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 07:39
9914 citiri
Andreea Vasile, Dora din "De ce eu?", despre un moment unic de la premiera: I se prelingeau lacrimile pe obraji Interviu
Foto: Adi Marineci

Andreea Vasile a devenit cunoscuta dupa participarea la "Big Brother", dar viata a purtat-o pe drumul succesului datorita talentului sau: actoria.

Andreea Vasile ajunge acum din nou in atentia publicului dupa ce a interpretat-o pe Dora, iubita procurorului Cristian Panduru, in "De ce eu?", film inspirat dupa cazul lui Cristian Panait, magistratul care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele.

Actrita a dezvaluit intr-un interviu Ziare.com un moment care a emotionat-o pana la lacrimi si care a avut loc dupa premiera filmului in Capitala. Andreea Vasile a povestit ca cineva a luat-o de mana si i-a multumit in timp ce plangea. Actrita nu a avut puterea sa intrebe cine este, dar apoi a aflat ca era "o fosta iubita a lui Cristian".

Ce stiati despre cazul lui Cristian Panait pana sa jucati in "De ce eu?"?

Din pacate, in momentul in care am primit rolul, nu stiam nimic despre caz. Ulterior am inceput sa ma documentez si sa adun cat mai multe informatii care sa ma ajute sa inteleg, pe cat posibil, destinul abracadabrant al unui om care s-a luptat cu un sistem dictatorial si corupt.

Tocmai de asta cred ca e extrem de important ca tinerii sa vada acest film, e important ca povestea acestui om sa mearga mai departe, e important sa descoperim cum, in jurul nostru, sunt o multime de oameni cu valori, credinte si principii care lupta pentru adevar si dreptate si pentru care compromisul nu va fi niciodata o optiune. Si pentru ca actualul context socio-politic are nevoie de astfel de povesti si de astfel de eroi.

Ati avut emotii mai mari stiind ca este un film inspirat dintr-un caz real?

Emotiile sunt la fiecare proiect; evident ca, atunci cand ai de-a face cu o poveste reala, incarcatura emotionala e cu atat mai mare. Pentru ca marele pariu e ca totul sa fie firesc si autentic. Pentru ca porti pe umeri responsabilitatea unor oameni vii, le duci mai departe povestea, le duci mai departe neimplinirile, durerile, suferintele, le transformi povestea de viata intr-o poveste care va intra in constiinta celorlalti...

O poveste din care oamenii ar putea trage concluzii, ar putea invata, ar putea evita greseli fatale...Si e important sa fii suta la suta acolo si, la final, sa stii ca ai pus toata energia ta, toate gandurile, toata dragostea in proiectul respectiv.

"Noul Alain Delon al Romaniei" povesteste cum a intrat in pielea procurorului Panait Interviu

Cum parea justitia din acei ani prin ochii Dorei?

Cred ca in astfel de cazuri privesti prin ochii celuilalt. Cred ca neputinta de a schimba si de a edulcora in vreun fel suferinta celuilalt naste multa suferinta. Si privesti tot ce te inconjoara cu frustrarea nascuta din neputinta de a ajuta si din durerea de a fi martor la degradarea celuilalt.

Aveti ceva in comun cu Dora?

Nu dezertam cand e greu si nu lasam oameni in urma.

Cum ati colaborat cu Tudor Giurgiu? Ati mai lucrat cu el pana la "De ce eu?"?

Sunt la prima colaborare cu Tudor Giurgiu. Indiferent cat de cliseic ar putea sa sune, e un regizor cu care iti doresti sa lucrezi. E un regizor care stie exact ce vrea, isi iubeste extrem de mult echipa pe care si o alege si are un talent incredibil de a te face pe tine, ca actor, sa nu constientizezi cat de dificila e o scena sau un anumit moment din traiectoria personajului.

Increderea pe care ti-o acorda te responsabilizeaza foarte tare. Lucreaza cu extrem de mult calm, atent la detalii si cu mult entuziasm. De multe ori, ai senzatia ca e ca un pictor care, oricat de atent ar fi la detalii, nu scapa nicio clipa din vedere ansamblul.

Care a fost cea mai interesanta reactie primita dupa lansarea filmului?

Imediat dupa premiera din Bucuresti, la un anumit moment, a venit cineva la mine, mi-a strans mana si a apucat sa-mi spuna, dupa cateva secunde, "multumesc", si am vazut cum i se prelingeau lacrimile pe obraji. N-am putut, n-am vrut sa intreb nimic. Mi-au dat lacrimile si am stat cateva secunde ochi si maini impreunate...Si apoi a plecat...Am aflat ulterior ca era o fosta iubita a lui Cristian.

Hollywood Reporter: Iata motivul pentru care Tudor Giurgiu a facut filmul despre moartea procurorului Panait

Daca s-ar ecraniza viata dvs, ce actrita ati vrea sa va interpreteze rolul?

Indubitabil, Serban Pavlu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Andreea Vasile Dora film, #Andreea Vasile De ce eu, #actrita Andreea Vasile, #roluri Andreea Vasile , #vedete romanesti