Catalin Crisan, despre muzica de azi: Se cauta computerul si silicoanele - Interviu

Joi, 29 Mai 2014, ora 08:36
5873 citiri
Catalin Crisan, despre muzica de azi: Se cauta computerul si silicoanele - Interviu
Foto: Catalin Crisan/Arhiva personala

Catalin Crisan are 46 de ani, insa pare sa fie pe scena romaneasca "de cand lumea". Absolvent de liceu de matematica-fizica, acesta a facut in paralel si Scoala Populara de Arte si chiar actoria, ulterior.

A lucrat insa si ca reporter sau prezentator de emisiuni, avand chiar si functii de conducere in diferite televiziuni. Are pareri foarte clare atat despre televiziune, cat si despre muzica din prezent, fiind de parere ca "se promoveaza oameni fara voce", "computerul si silicoanele" fiind mai importante decat "artistii care transmit o stare".

Intrebat, in cadrul unui interviu Ziare.com, ce sfaturi ar da unui tanar care vrea sa intre intr-o casnicie, Catalin Crisan, divortat si recasatorit, a spus ca acesta ar trebui sa fie foarte atent la familia partenerului sau si sa spuna tot ceea ce simte.

Matematica, muzica si actorie - unde se intalnesc toate acestea? Au puncte comune?

La prima vedere nu, insa privind mai atent, da. Matematica te provoaca sa gandesti ordonat, iar pe scena sunt momente dificile, in care trebuie sa-ti pui mintea la contributie, nu numai talentul.

Ce va vine prima oara in minte sau in fata ochilor cand va ganditi la Mihaela Runceanu, cea care v-a indemnat sa participati la preselectia pentru Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia?

Frumusete sufleteasca si profesionalism. Profesoara insa, la Scoala Populara de Arte, mi-a fost dna. Gloria Bordea.

Ce ne puteti povesti despre perioada cand erati reporter?

Eram la TVR, in primii ani dupa '90, si pentru mine a fost o experienta foarte utila pentru ceea ce avea sa se intample mai departe cu viata mea. Am cunoscut multi oameni interesanti, publici, cu defectele si calitatile lor. Am invatat ca in viata trebuie sa stii sa asculti si sa intrebi in asa fel incat sa nu deranjezi.

Dupa opinia mea, respectul si modestia sunt doua trasaturi pe care, daca nu le ai, trebuie sa ti le insusesti repede.

Care dintre emisiunile prezentate de-a lungul timpului va e cel mai aproape de suflet?

B1 TV - "Catalin Duminical".

Va mintiti sa fi facut vreun compromis pentru rating?

Nu am facut, din contra, am avut diferite divergente cu cei de la conducere, pentru ca pentru mine cea mai importanta era echipa cu care lucram si orice se intampla unuia dintre ei, eu eram cel care ma "bateam" pentru acea persoana. Daca emisiunea are un format bun, iar invitatii sunt pe masura, ratingul vine de la sine.

S-a intamplat ca presa sa va faca rau? Cand v-ati simtit cel mai nedreptatit?

Nu m-am razboit cu presa niciodata, pentru ca am aflat demult ca nu ai nicio sansa. Da, de multe ori s-au scris despre mine minciuni, dar nu am dat replica si, pana la urma ori au obosit, ori s-au plictisit.

Din pacate senzationalul, de multe ori fabricat, are prioritate in fata unui subiect de o anumita calitate. Asta este...

Ce-ati vrea ca fanii sa stie despre dvs si poate nu ati avut ocazia sa le-o spuneti?

Ceea ce am vrut sa se afle despre mine in 26 de ani s-a aflat. Nu am nimic special fata de alti oameni.

Catalin Crisan care lasa din mana microfonul cum e?

Vesel, optimist, dornic sa fie inconjurat de prieteni, avid dupa sport, filme, piese de teatru, muzica clasica.

Ce trupe sau artisti ai momentului, de la noi, apreciati? Cine credeti ca va avea un viitor frumos?

Andra, Paula Selling, Holograf, Mihai Traistariu, Mirabela Dauer, Corina Chiriac si ar mai fi... nu vreau sa supar pe nimeni.

V-ati gandit la vreo colaborare in acest sens?

Deocamdata, nu.

Cum vi se pare ca e industria muzicala romaneasca din prezent? E pe fagasul bun?

Si da, si nu. Din pacate, in general se promoveaza oameni fara voce, aspectul fizic fiind mai important. Nu se cauta promovarea artistilor care transmit o stare, indiferent care ar fi aceea, ci computerul si silicoanele. Nu generalizez, dar cam asa se intampla.

Si mai este ceva: tare mi-e frica ca se pierde amprenta muzicii usoare romanesti, dar poate ma insel.

Ati declarat la un moment dat ca "Dupa 20 de ani de casnicie stiu ce greseli sa nu mai fac". Daca ar fi sa dati un sfat unui tanar care urmeaza sa intre intr-o casnicie, care ar fi acela?

Catalin Crisan s-a insurat

Sa caste bine ochii inainte de a se casatori, sa vada din ce familie provine persoana respectiva, sa stie sigur, atat cat se poate de "sigur" ca este iubit de persoana in cauza si sa nu lase sa se adune lucruri nespuse.

Sa comunice cu cea de langa el si poate sa stabileasca niste reguli, cum ar fi: sa manance in fiecare zi impreuna, macar odata, sa nu doarma niciodata separat si sa nu se culce niciodata suparati. Mai sunt multe, dar cine sunt eu sa fac pe desteptul...?

Cat de apropiat sunteti de copiii dvs? Cum ati caracteriza relatia cu acestia?

Acum totul este ok.

Cum ar arata o emisiune de televiziune "pe inima dvs", in care v-ar placea sa fiti implicat?

As prezenta o emisiune in care sa fie invitati oameni destepti, din orice fel de categorie sociala, iar despre persoanele publice as incerca sa aflu lucruri pe care nu le stie nimeni despre ei, bineinteles pastrand intimitatea fiecaruia si limita bunului simt.

De-a lungul vremii ati cantat si in afara granitelor tarii. Unde v-ati simtit cel mai bine? Unde sunteti cel mai "cerut"?

Chisinau si Israel.

Dovada suprema a pretuirii, venita din partea unui fan, care a fost?

Au fost multe de-a lungul vremii. O doamna pe patul spitalului mi-a spus ca are pe noptiera un CD player unde muzica mea o ajuta sa se face bine. Un politist nu m-a sanctionat pentru o abatere pentru ca primul copil l-a facut pe muzica mea si-l da sotia afara din casa daca afla ca mi-a facut rau etc.

Unde va putem vedea in perioada urmatoare?

Am scris o piesa de teatru pe care am si jucat-o o data in Bucuresti. Ea, piesa, se numeste "Cabina actorilor".

O distributie de zile mari si mi-as dori sa ma vad cu publicul si in postura de actor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Crisan interviu, #Catalin Crisan divort, #Catalin Crisan casnicie, #Catalin Crisan muzica, #Catalin Crisan televiziune , #vedete romanesti