Catalin Crisan implineste 43 de ani

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 09:58
4262 citiri
Catalin Crisan implineste 43 de ani
Foto: versuri32.com

Catalin Crisan, indragit interpret, compozitor si textier de muzica pop, s-a nascut in urma cu 43 de ani, pe 6 februarie 1968, la Bucuresti.

Un artist complex, cu priza la public, a ramas fidel unei muzici placute, cu melodicitate si un anume parfum sentimental, a reusit sa treaca peste tentatiile unui sound actual destul de facil si agresiv pentru timpane. S-a adaptat doar atat cat sa dea un aer mai proaspat interpretarii, fara a schima insa radical stilul, unul aproape marca proprie.

Este absolvent al Scolii populare de arta (clasa regretatei Mihaela Runceanu) si al Facultatii de teatru din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu".

A debutat fulminant, in 1987, la Mamaia, obtinand Premiul I la interpretare cu piesa "Vorbeste marea" (compozitor Aurel Manolache), o melodie nemuritoare a muzicii usoare romanesti, cea mai cunoscuta si ascultata din repertoriul lui Catalin Crisan.

A jucat in piesa de teatru "Adunarea femeilor" de Aristofan (regia Florin Zamfirescu) - Teatrul Giulesti.

Realizator de emisiuni radio si tv, de regula din zona divertismentului.

Discografie selectiva:

Daca pleci - 1996, Plange un artist (in duet cu Mirabela Dauer) - 1997, Sarut-mana, doamna mea - 1998, Buzunare secrete - 1999, Vorbeste marea - 2005, Revino - 2006, Am albit de dorul tau - 2007, Acestia suntem noi (in duet cu Lucia Crisan) - 2008

Slagare care i-au adus consacrarea:

Daca pleci, Vorbeste marea, Sarut-mana, doamna mea, Tiganca, Nu te juca, Mama, Am albit de dorul tau, N-avem timp.

Isi pastreaza in continuare farmecul, revenind in atentie, desi unii, in special din generatia Innei, il considera de ''moda veche''.

Dupa 14 ani de convietuire cu Lucia Crisan a divortat in toamna anului 2009, recasatorindu-se recent cu Alina Cupsa, ambele fiind de profesie medic. Din primul mariaj are doi copii, Daria si Rares Andrei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Catalin Crisan aniversare, #interpreti romani pop, #Catalin si Lucia Crisan , #vedete romanesti