Fotografie cu Gabriel Cotabita pe patul de spital: Doua infirmiere au fost concediate

Vineri, 28 August 2015, ora 12:22
3807 citiri
Fotografie cu Gabriel Cotabita pe patul de spital: Doua infirmiere au fost concediate
Foto: Facebook/Gabriel Cotabita - Pagina oficiala

Infirmiera care a aparut intr-o fotografie cu Gabriel Cotabita pe patul de spital, in timp ce acesta era internat la terapie intensiva la Floreasca, si colega ei care a facut poza au fost demise din unitatea sanitara, potrivit reprezentantilor spitalului.

In urma aparitiei in mass-media a unei poze a lui Gabriel Cotabita, pe patul de spital, alaturi de o femeie intr-un halat albastru ce parea a fi angajata a spitalului, a fost constituita o comisie de cercetare si a fost convocat si consiliul de etica din cadrul Spitalului Floreasca.

Revoltator: Fotografie cu Gabriel Cotabita pe patul de spital - S-a deschis o ancheta

Comisia a constatat ca fotografia a fost facuta in cadrul sectiei de terapie intensiva a spitalului, iar cea care aparea in imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajata in cadrul sectiei. Poza a fost facuta de o alta infirmiera, Violeta Turcu.

Comisia de disciplina si consiliul de etica au constatat ca au fost incalcate prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului si principiile deontologice din cadrul spitalului si ca nu a fost respectata demnitatea umana.

Astfel, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de munca al celor doua salariate incepand cu data de 1 august 2015.

Fotografia cu Cotabita intins pe patul de spital si infirmiera care il tine in brate a aparut in presa in iulie. Pana la finalizarea anchetei, contractul de munca al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale.

Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din 8 mai pana in 16 iunie, perioada in care a fost facuta fotografia.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiilor celor internati.

Cotabita a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare. Cantaretul a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#infirmiera pozat Cotabita spital demisa, #asistenta pozat Cotabita pat demisa, #angajate spital pozat Cotabita demise , #vedete romanesti