Interviu Adrian Enache: Comunistii m-au descalificat la Mamaia pentru ca nu eram tuns (Video)

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:00
2102 citiri
Interviu Adrian Enache: Comunistii m-au descalificat la Mamaia pentru ca nu eram tuns (Video)
Foto: zodiac-travel.roin

Adrian Enache este microbist si ii place sa vorbeasca despre fotbal, dar si despre cum a fost descalificat de la un concurs national pe motiv ca stilul sau era neobisnuit pentru ceea ce impunea regimul.

- Cum a fost la finala Cupei Romaniei la fotbal?

- La noi, la artisti, a fost foarte frumos, s-a jucat un fotbal spectaculos, s-au adunat foarte multi oameni in centrul orasului - acolo au fost amplasate terenurile de catre sponsorul nostru, Puma. Cum spuneam, a fost spectacol total, cu executii tehnice deosebite, spre deosebire de meciul mare, unde nu s-au vazut faze mai deloc, a fost un plictis general, cam toata lumea spunea asta.

- Cum comentati ascensiunea CFR-ului din ultimii ani?

- In primul rand se vede ca nu este o echipa romaneasca, iar tot ce nu este romanesc se pare ca functioneaza bine in fotbal la ora asta. E o echipa in care se baga bani grei, iar acolo unde sunt bani si gasesti o alta mentalitate sunt si rezultate. Din pacate, echipele romanesti de renume au incaput pe mana unor non-cunoscatori si asta se vede.

- Cum se impaca pasiunea dvs. pentru fotbal cu vacantele?

- Am fost prezent la mai multe editii de campionat european sau mondial, am amintiri placute de acolo, am poze cu mari personalitati din lumea fotbalului. Dupa cum stii, eu am practicat fotbalul de performanta in tinerete, am fost coleg la lotul national de juniori cu Danut Lupu si am calatorit mult si pe vremea aceea. Chiar si acum, de cand avem evenimente cu echipa nationala a artistilor, calatorim mult si sustinem echipa nationala a Romaniei prin ceea ce facem: muzica si fotbal.

- Care a fost ultimul meci vazut "afara"?

- S-a intamplat anul trecut, am fost la Valencia, era un meci in Liga Europa, aveam un spectacol acolo cu Teatrul "Constantin Tanase". Am vrut sa merg si anul asta la cateva derby-uri afara, dar am avut niste evenimente aici si trebuia sa le onorez, stii cum e cu timpul liber.

- Citeam in biografia dvs. ca in 1989 ati participat la festivalul Mamaia si ca ati fost descalificat pentru ca aveati un stil neobisnuit pentru ceea ce impunea regimul. Ce s-a intamplat de fapt, ce nu le convenea?

- Nu le convenea stilul meu occidental, nu eram tuns - eu veneam din zona muzicii rock - ulterior am cunoscut-o pe profesoara mea, regretata Mihaela Runceanu, cea care m-a adus la Bucuresti, unde am facut Scoala Populara de Arta. Cum spuneam, am pastrat "metehnele" din rock: dansul exagerat, vestimentatia...si bineinteles ca am avut probleme. Rock-ul este o scoala de viata: am invatat sa cant, am devenit un barbat puternic. Asta mi-a ajutat pe scena de la Mamaia, dar nu m-a avantajat comportamentul de pe scena.

Mi-au zis ca am voce buna, dar ca nu ma pot da pe post - pe vremea aia emisiunile se inregistrau, mergeau la taiat, la comisii, si abia dupa aia le dadeau pe post. Pacat, pentru ca am avut un succes mare la public...dar a venit 1990, cand am putut sa ma exprim si am luat locul 2, dupa Laura Stoica, regretata mea prietena.

- Ati implinit recent 20 de ani de cariera si citeam ca ati avut un mare succes la Galati cu recitalul care inchidea spectacolul Teatrului "Constantin Tanase". Povestiti-ne putin.

- Da, intotdeauna cand ajung la Galati am cele mai mari emotii, este orasul de unde am plecat, oamenii te privesc cu un ochi mai critic decat in alta parte, dar si te iubesc mai mult. Am fost foarte bine primit si recunosc faptul ca cel mai mult imi plac finalurile de spectacol in orasul meu natal.

- Pe plan profesional ce insemna pentru Adrian Enache vara lui 2010? Planuri, spectacole, turnee?

- Ca sa fac un joc de cuvinte, voi calatori foarte mult si chiar voi fi imaginea unei agentii de turism si a unui hotel de lux din Turcia. Anul trecut am avut un recital acolo si am avut marea onoare de a fi "observat" circa 10 minute de catre renumita Mariah Carey, care canta la un hotel de 7 stele deschis anul trecut, tot in Antalya. Trecuse pe acolo pentru ca auzise zarva multa, ea nu cantase decat o piesa pentru care primise un milion de euro...Eu am avut de cantat mai mult si n-am primit suma aia.

Am reluat relatiile cu cei din Turcia la Targul de Turism de la Romexpo, au venit cu un contract foarte frumos, reprezint imaginea hotelului in Romania, m-au invitat sa fac si un nou videoclip. Se pare ca sunt foarte apreciat acolo, ei sunt atrasi de showbiz si de artistii dinamici, cu succes la public. Imi face placere sa lucrez cu ei, mai ales ca am antecedente vechi, am castigat doua festivaluri importante in Turcia, sunt prieten cu cateva vedete de acolo, am in repertoriu melodii turcesti. Mai am o colaborare si in Grecia - imi place foarte mult si acolo - si sunt in negocieri, sper sa se concretizeze intr-o saptamana, cu un hotel din Maroc.

- Ce proiecte aveti cu Teatrul Tanase?

- In primul rand ma bucura faptul ca am revenit in "casa noastra" dintotdeauna, sala Savoy, avem weekend-urile pline cu spectacole, mai tarziu o sa jucam si in gradina din Herastrau. Sa dea Dumnezeu sa vina tot la fel de multa lume ca si pana acum...stii cum se zice: daca artistul nu are sala plina, atunci nu are chef.

- Unde ati petrecut ultimul concediu?

- Sunt un rasfatat din punctul asta de vedere si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat posibilitatea sa impac placutul cu utilul. In locurile exotice in care ma duc sa cant apuc si sa ma odihnesc, in acelasi timp, si atunci chiar nu-i nevoie sa-mi iau un concediu special.

-Planuri de vacanta aveti pentru 2010?

- O sa ajung in Tara Sfanta, am avut spectacole acolo de trei ori pana acum, am vizitat toate cele sfinte din Israel, o sa revin cu drag sa revad locurile care mi-au produs atata liniste interioara.

- Ati calatorit mult. Povestiti-ne despre locurile care v-au ramas in suflet.

- In primul rand Tara Sfanta. Sunt un tip religios si m-a impresionat ce-am vazut si simtit acolo. Chiar am simtit pe pielea mea puterea lui Dumnezeu: cand am ajuns la Iordan era foarte frig afara, apa era rece ca gheata si toti m-au sfatuit sa nu intru. Seara aveam spectacol, iar pentru noi, artistii, sanatatea este cea mai importanta, poti sa racesti sau sa ragusesti instantaneu si sa nu mai poti sa canti.

Zic eu: "dom'le, vin pana aici si nu intru in apa Iordanului, e pacat, sunt sigur ca nu o sa racesc si Dumnezeu va avea grija de mine". Ei bine, am intrat, toti turistii au inceput sa aplaude, eram in apa pana la gat si am inceput sa simt caldura in jurul corpului meu, am stat asa cam zece minute in apa. Se intampla ceva neobisnuit si am simtit ca Dumnezeu ma ocrotea...

Revenind la intrebare, imi plac tarile cu deschidere la mare sau ocean, stii, eu sunt nascut vara si-mi place caldura, imi plac zonele cu plaja. Imi place Grecia, iar dintre orase Barcelona, Madrid, Venetia, insa cea mai apropiata de inima mea este Praga.

- Fac apel la memoria dvs. si-o sa va rog sa va amintit despre prima vacanta pe cont propriu.

- Era prin '86-'87, am plecat cu niste colegi pe Litoral, studenti fiind. Tin minte ca am stat la particular, in Eforie, apoi am fost doua zile si in Delta, cu cortul, mancati de tantari, a fost frumos.

- O ultima intrebare: daca ati fi agent de turism cum ati promova imaginea Romaniei?

- Prin ceea ce stiu eu sa fac foarte bine, sa organizez si sa sustin show-uri. Chiar am facut de multe ori lucrul asta si am impresionat multe delegatii in calitate de vedeta a muzicii pop din Romania. Prin tot ce am facut - nu neaparat muzica - m-am ocupat de ei, am discutat, am incercat sa schimb in ochii lor imaginea Romaniei si chiar cred ca am reusit tinand cont de cati prieteni mi-am facut printre ei.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#interviu adrian enchae, #Adrian Enache cantaret, #Adrian Enache festival Mamaia , #vedete romanesti