Interviu: Mihai Gainusa, despre vacante si unde a locuit intr-o viata anterioara

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:31
2669 citiri
Interviu: Mihai Gainusa, despre vacante si unde a locuit intr-o viata anterioara
Foto: zodiac-travel.ro

Mihai Gainusa vorbeste in cadrul unui interviu despre ceea ce isi mai doreste sa faca in urmatoarele vacante si despre amintirile din vacantele trecute, dar si despre locul in care crede ca a trait intr-o viata anterioara.

Lista lui Gainusa: "Sa vad Alaska, sa urc pe Machu Pichu, sa ajung la Hiroshima, sa pun piciorul in Galapagos, sa vad statuile din Insula Pastelui, sa zbor deasupra Marelui Canion". Nu pare deloc greu de bifat, spunem noi, daca ne raportam la profilul de turist al carcotasului Mihai Gainusa!

- In vara iti propuneai sa-ti petreci concediul in Grecia. Cum a fost? Pe unde ai ajuns?

- Am ajuns in acelasi loc in care merg de vreo cinci ani: in insula Lesvos. Nu va inghesuiti, renumele nu-i adevarat, grecii sunt si mai conservatori decat noi. Merg acolo deoarece am rude, un cumnat capitan de vapor, plus ca imi plac mult culorile Greciei - albastrul marii si albul de la sosul tzatziki. De asemenea, lipsesc conationalii nostri, de toate culorile, deci e liniste.

- Ai, desigur, cateva tari preferate, in care revii mereu cu placere. Cum arata un asemenea top 3?

1.Franta. Iubesc tara asta, chiar daca ea nu ne mai iubeste pe noi. Cand am ajuns prima data la Paris am avut senzatia ca am mai trecut pe-acolo, cineva mi-a spus ca am trait in Franta in alta viata. Inseamna ca acum nu traiesc viata cea mai buna?

2.Grecia. Marea Egee, maslinii, smochinele, tavernele cu fructe de mare, ouzo-ul, buzuki, bisericile ortodoxe si cafe-frape-ul, iata cateva motive.

3.Suedia. Am fost doar de doua ori la Stockholm, dar e interesanta multiculturalitatea acceptata, fara aglomerare, fara poluare, fara alba-neagra, asa cum am vazut, de exemplu, pe faleza la Geneva.

- Citeam ca, in concediu, cel mai mult iti doresti sa dormi. Ce alte tabieturi de vacanta mai ai?

- Asta imi doresc, nu inseamna ca si reusesc. Citesc si mai mult in vacanta, ma joc mai mult cu Eva, fata mea, si imi place sa calatoresc.

- Esti cheltuitor in vacanta?

- Nu neaparat, dar nici nu-mi refuz intrarea la vreo expozitie, acvariu public, gradina zoo, castel sau muzeu. Pun deoparte bani pentru calarie, fiindca Eva cocoseaza poneii cand ii prinde. Nu am aparate foto sau video scumpe, cele pe care mi le-am luat le-am cumparat din America, acolo unde sunt la jumatate de pret. Stiu un orasel in Franta, Romans, unde sunt niste outlet-uri de toale, bine aprovizionate. Cunosc un local cu scoici foarte bune si ieftine, Leon de Bruxelles, in Paris. Dar, cand prind, mananc si langusta la Barcelona.

- Pe ce anume se mai duc banii? (exceptand transportul, cazarea si mancarea, desigur...)

- Pe bautura! Imi plac vinuri rose frantuzesti, vinurile albe italiene, sangria spaniola si un vin spumant portughez.

- Orase moderne, pline de viata sau locurile izolate si salbatice?

- Pentru week-end-urile rare cand pot pleca, orasele tumultuoase, pline de cantece pe strazi. Am nimerit la Strasbourg in ultima zi a unui festival de muzica de strada, un infern. A doua zi, parca fusese apocalipsa, nu mai era nimeni. Pentru vacantele mai lungi prefer sa plec cu avionul undeva, sa inchiriez o masina si sa fac un traseu "la plesneala" prin sate, fara cazare asigurata. Sa-i vezi pe localnici in mediul lor, cu problemele si bucuriile lor. E fascinant!

- Ce nu ai facut inca, dar ti-ar placea sa faci intr-o vacanta?

- Sa vizitez un pic din jungla Amazonului. Stiu si orasul in care trebuie sa ajung. Sa vad Alaska, sa urc pe Machu Pichu, sa ajung la Hiroshima, sa pun piciorul in Galapagos, sa vad statuile din Insula Pastelui, sa zbor deasupra Marelui Canion, oho, cate mai am!

- Te rog sa ne povestesti o amintire hazlie de prin vacantele tale.

- Am fost odata, in tinerete, intr-o bursa in Franta, cazat la o familie dintr-un sat in care se desfasura un festival cultural. Si gazda ne-a dus, pe mine si pe un coleg din Georgia, la o nunta. Era o incapere in care nu era decat o masa lunga, de lemn, plina de sticle de vin. Taraf n-aveau. Toata lumea bea vin, dupa care s-au pus pe un cantat in cor, acompaniati de batai cu sticlele in masa. Nicio petrecere n-a fost mai reusita!

- Povesteste-ne care a fost cea mai mare provocare pentru tine, intr-o vacanta.

- Sa-mi pastrez cumpatul la o firma de inchiriat masini din Strasbourg, unde idioatele de angajate n-au vrut sa-mi dea masina platita deja, pe motiv ca n-am card cu scrisul in relief, dupa ce m-au tinut trei ore si mi-au cerut sa vada biletul de avion de intoarcere in Romania.

- Cel mai spontan lucru pe care l-ai facut intr-o vacanta?

- In luna de miere, in Hawaii, m-am oferit suport pentru vreo 20 de papagali mari, Ara si Kakadu, pe care un nene mi i-a pus pe maini, umeri si pe cap.

- Ce apreciezi la altii, in vacanta?

- Lejeritatea cu care unii occidentali se intind pe jos prin aeroporturi, dormind cu capul pe un rucsac, naturaletea cu care copiii de afara se asaza pe jos, langa rafturile librariilor si rasfoiesc carti. Parcurile nordice pline de oameni intinsi pe iarba, la soare.

- Ce nu apreciezi la altii, in vacanta?

- Am vazut pe insula Ibiza cupluri de tineri parinti care-si plimbau odraslele in carucior la 12 noaptea, din bar in bar. Plus betivanii de englezi prezenti peste tot si urland mai tare decat cocalarii de la noi prin hotelurile turcesti.

- La ce proiecte lucrezi acum? Ce urmeaza dupa "Scandura de frizerie"?

- Lucrez la o continuare a "Povestirilor Mortale".

- Care a fost cel mai bun sfat primit?

- Ce cautati dumneavoastra e in directia opusa!:)

- L-ai urmat?

- Altfel nu ajungeam aici, nu?

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#interviu Mihai Gainusa, #interviu vedete Romania , #vedete romanesti