Irina Cordoneanu, cu sinceritate despre plecarea de la Antena Stars si planurile de viitor Interviu

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 10:43
17733 citiri
Irina Cordoneanu, cu sinceritate despre plecarea de la Antena Stars si planurile de viitor Interviu
Foto: Facebook/Irina Cordoneanu

Irina Cordoneanu este o jurnalista cu o experienta de peste 20 de ani, iar in ultima vreme ne obisnuisem sa o admiram prezentand diverse emisiuni la Antena Stars.

In aceasta vara, prezentatoarea de televiziune a ales sa rezilieze contractul cu Antena Stars, desi acesta se incheia in 2015. De ce a luat aceasta decizie si ce urmeaza in cariera sa a explicat Irina Cordoneanu pentru Ziare.com.

Am mai discutat cu vedeta de televiziune si despre calitatea presei de astazi, dar si despre persoana ca a inlocuit-o in proiectele de televiziune, Ameri Nasrin.

Am observat in declaratiile dvs. de dupa plecarea de la Antena Stars anumite regrete. Mi s-a parut?

Despartirea de Antena Stars s-a facut cu o strangere de mana. Fara suparare. Fara regret. Privind spre viitor. Niciodata nu stii ce iti rezerva viitorul.

Cum ati descrie in cateva cuvinte lumea mondena actuala?

Surprinzatoare si totodata... previzibila. Nu inventam noi nimic. Parcurgem doar niste etape din evolutia oricarei societati: evolutie mondena, mediatica, jurnalistica etc.

Dar presa? Cum s-a schimbat din 1993 de cand lucrati ca jurnalist?

S-a schimbat aproape totul. Era normal. Au ramas oamenii cu care am inceput. Care nu s-au schimbat, dar au evoluat. Si bine au facut.

Irina Cordoneanu vorbeste pentru prima data despre plecarea de la Antena Stars

Dar televiziunea? Cum era televiziunea cand ati intrat dvs in aceasta lume, in 1997, si cum a ajuns?

In primul rand m-am shimbat eu in raport cu televiziunea. Am "crescut". Nu pot sa face o analiza in cateva cuvinte.

Ati spus ca nu va regasiti in acest tip de jurnalism. Ce ati vrea sa faceti? Care este jurnalismul pe placul dvs.?

Eu nu judec ce fac ceilalti. Nu mi-e felul. Asta, ca o corectie. Ce imi place mie sa fac? Exista o gluma care circula in televiziune: "Ai lasat adevarul sa strice o stire buna". Asta fac eu. Daca adevarul "strica" o stire buna, voi sacrifica intotdeauna stirea.

Mai bine spus, cum ar arata o emisiune pe placul dvs.?

Emisiunea pe placul meu o veti vedea cu totii in curand. Sper eu.

Cand ati simtit prima data ca nu este cazul sa mai continuati?

In momentul in care am spus "la revedere".

Formatul de vara a fost picatura care a umplut paharul? V-a mai nemultumit ceva de-a lungul vremii?

Formatul de vara nu a umplut nici un pahar. Conducerea postului m-a respectat intotdeauna ca jurnalist. Nu mi-au cerut sa fac lucruri pe care nu le puteam face.

Daca ati fi realizat din nou o emisiune de tipul "Distractia pe vremea mea", ati fi ramas?

Cand semnam hartiile de incetare a colaborarii, chiar am fost intrebata despre "Distractia pe vremea mea". Le-am raspus, cu drag: gasiti-i loc undeva in trust si o continui cu incantare. E "copilul" meu.

Ce parere aveti despre inlocuitoarea dvs Ameri Nasrin, fosta asistenta a lui Cristi Brancu?

A trecut intr-o noua etapa jurnalistica. Isi dorea acest lucru. Eu ii tin pumnii.

Ati mai pastrat legatura cu fostii colegi?

Binenteles ca am pastrat legatura.

Ce faceti in timpul liber? Cum arata o zi din viata dvs?

Care timp liber?

Ce trucuri de infrumusetare aveti?

Aceleasi dintotdeauna. Plus avantajul maturitatii: am invatat ca naturaletea la o femeie reprezinta un mare plus.

Daca ati fi nevoita sa stati intr-o camera timp de o luna cu o persoana publica, pe cine ati alege? Ce i-ati spune prima data?

As alege o persoana prietena (exista destule). I-as spune: "N-o sa ne fie simplu sa stam atatea zile intre patru pereti... va trebui sa mai vorbesti si tu, dupa ce reusesti sa ma opresti pe mine din trancanit".

Ce va enerveaza cel mai rau?

Sunt colerica. Multe lucruri ma enerveaza cel mai rau. Dar imi trece repede...enervarea.

Aveti vreun tic?

Am ticuri verbale. Ma lupt cu ele din rasputeri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Irina Cordoneanu Antena Stars, #Irina Cordoneanu plecat televiziune, #Irina Cordoneanu plecat Antena Stars , #vedete romanesti