La multi ani, Romania! - Urarile vedetelor (I)

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 18:21
1937 citiri
La multi ani, Romania! - Urarile vedetelor (I)
Foto: Ziare.com

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei am stat de vorba cu mai multe persoane publice, pentru a afla ce ganduri au pentru tara noastra si daca au existat momente in care s-au simtit mandre ca s-au nascut aici.

Florin Zamfirescu, Sebastian Papaiani, Marcel Pavel si Irina Schrotter sunt doar cativa dintre cei care au acceptat sa impartaseasca cu noi gandurile bune sau rele, in functie de cum simte fiecare, pe aceasta tema.

Marea doamna a scenei romanesti, Stela Popescu, transmite tarii mai mult optimism si mai mult drag de a-si dori sa faca mai mult bine.

"I-as dori multe, dar, in principiu, cum fericirea nu cade cu harzobul din cer, i-as dori mai mult optimism si mai mult drag de a face... de a-si dori sa fie bine. Ca daca nu toti lucram si daca nu toti facem treaba, degeaba pretindem. I-as dori sa aiba curajul sa isi construiasca singura fericirea si sa nu astepte de la altii", a declarat Stela Popescu, pentru Ziare.com.

La multi ani, Romania! - Stela Popescu

Sebastian Papaiani este ceva mai suparat pe romani si crede ca acestora "le trebuie de la ciorap pana la caciula". Referitor la mandria de a fi roman, actorul nu are cuvinte de lauda.

"Nu am am fost niciodata mandru de mine. E o porcarie sa spui ca sunt mandru ca sunt eu neamt, ca sunt roman. E o populatie aici si restul e... e o natie care e facuta sa existe pe pamantul asta, dar noi nu mai suntem o natie, suntem doar o populatie care ocupa tara asta. Suntem neica nimeni. Daca copilul isi omoara mama, tatal isi violeaza copiii, ce fel de cetateni mai avem in tara asta?", se intreaba retoric actorul, cu mahnire in glas.

La multi ani, Romania! - Sebastian Papaiani

O oarecare suparare are si Nicu Alifantis, care ne-a marturisit ca nu s-a simtit niciodata mandru ca este roman, dar le transmite conationalilor sai "multa bafta".

Pe de alta parte, Oana Sarbu, care spune despre ea insasi ca nu este nationalista, spera ca Romania sa aiba parte de oameni buni si harnici, iar romanii de "spirit de constiinta mai bun, mai mare, mai ridicat".

"Sunt mandra de ce tot ce fac bun in Romania pentru imaginea tarii si cred ca am demonstrat lucuri minunate si am dat un exemplu bun, dar nu sunt foarte incantata de ce se intampla in Romania", a mentionat Oana Sarbu, pentru Ziare.com.

Bodo, solistul trupei Proconsul, va sarbatori 1 Decembrie printr-un concert aniversar de zece ani, iar Mihai Constantinescu ii ureaza tarii sa fie mai inteleapta.

"Si romanilor le doresc acelasi lucru: intelepciune si tolerenata", a sustinut artistul.

La multi ani, Romania! - Florin Chilian

Florin Chilian este cunoscut pentru reactiile sale efervescente si nici de acesta data cantaretul nu s-a ferit sa spuna exact ceea ce simte si ce crede.

"Ii doresc Romaniei sa nu mai aiba parinti care au acceptat nenorocirea cu decreteii si apoi sa isi vanda copiii de fiecare data. Neputinta Romaniei de a deveni dulce tine de neputinta parintilor copiilor romani. Cam 5.000 de orfani anual. Romanilor le doresc sa nu mai aiba parinti din astia. De fapt, Romania e OK, romanii sunt buba.

Ne doresc sa nu mai avem parinti de genul celor care au lasat sa se intample nenorocirea cu decretii, dupa care numai copiii au luptat in "Revolutie", nu parintii", a declarat Florin Chilian, pentru Ziare.com.

Citeste joi seara pe Ziare.com si alte urari venite din partea vedetelor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zi Nationala Romania, #Ziua Nationala a Romaniei, #vedete zi nationala , #vedete romanesti