Mandru ca sunt roman: Dana Savuica: Mandria de patrie a fost adanc inradacinata in educatia mea

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 10:40
4011 citiri
Mandru ca sunt roman: Dana Savuica: Mandria de patrie a fost adanc inradacinata in educatia mea
Foto: facebook.com/dana.stanciu

Dana Savuica se declara foarte mandra de nationalitatea sa si marturiseste ca dragostea pentru Romania i-a fost insuflata de catre tatal sau, fost ambasador al tarii noastre in mai multe state.

Vedeta TV a declarat pentru Ziare.com ca, din punctul sau de vedere, cel mai important eveniment pentru istoria noastra este unirea Transilvaniei cu Romania, infaptuita la 1 decembrie 1918.

Mandru ca sunt roman: Tavi Colen: Coloana Infinitului reprezinta romanii

Sunteti mandra ca sunteti romanca? De ce?

Sunt foarte mandra ca sunt romanca, mai ales ca am crescut intr-o familie de diplomati de cariera, unde mandria de patrie a fost adanc inradacinata in educatia mea.

Mandru ca sunt roman: Adrian Vasilescu: Am pierdut vremea cautand prin lume un model. Desi avem unul romanesc

Sunteti mai mandra ca in urma cu 20 de ani? De ce?

Am fost tot timpul mandra ca sunt romanca, nu mi-a slabit entuziasmul, chiar daca tara mea a trecut si mai trece prin perioade grele.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman fara notorietate sau mai putin cunoscut, dar care este un roman cu care ne putem mandri?

Ion Moraru, medic specializat in anatomia patologica, care a primit Premiul Nobel pentru lucrarea "Medicii Lumii pentru prevenirea razboiului nuclear", alaturi de un medic rus si unul american. I s-a refuzat iesirea din tara, pentru a-si primi premiul. Dupa caderea regimului comunist, Ion Moraru a fost primit, post-mortem, in Academia Romana.

Care este simbolul care credeti ca se potriveste poporului roman - daca ar fi, sa zicem, sa reinventam stema?

Arcul Carpatic sau Vulturul care, spune legenda, i-a aratat drumul printre crestele Bucegilor lui Negru Voda, personajul primului descalecat in Tara Romaneasa.

Mandru ca sunt roman: Mihai Constantinescu: L-am iubit pe Henri Coanda

Care este evenimentul pe care il considerati cel mai important pentru istoria Romaniei?

Unirea Tarii Romanesti cu Transilvania si Moldova, pe 1 decembrie 1918.

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Propune un roman de care putem fi mandri sau spune de ce esti tu mandru sa fii roman si poti castiga o iesire la munte, pe Valea Prahovei, dar si in alte destinatii romanesti de vis.

Cunosti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spune-ne povestea lui si o vom publica!

Te fascineaza un personaj sau o intamplare care a marcat istoria Romaniei? Trimite-ne un documentar pe aceasta tema si-l vom publica!

Trimite-ne propunerea ta, in perioada 2 noiembrie - 29 noiembrie, pentru a te inscrie in concurs. Vei participa astfel la tragerea la sorti ce-ti poate aduce una din cele 3 vacante la alegere, oferite de Groupon.

Ne poti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Propuneri ale cititorilor Ziare.com - vezi participantii la concurs

Citește și:
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...
Valabilitatea cardului de alimente s-a prelungit pentru tot anul 2023. Ce sumă vor primi persoanele vulnerabile
Valabilitatea cardului de alimente s-a prelungit pentru tot anul 2023. Ce sumă vor primi persoanele vulnerabile
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că a fost prelungită valabilitatea cardului de alimente pentru tot anul 2023, iar pentru compensarea preţului la...