Mandru ca sunt roman: Mihai Constantinescu: L-am iubit pe Henri Coanda

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 08:11
4119 citiri
Mandru ca sunt roman: Mihai Constantinescu: L-am iubit pe Henri Coanda
Foto: Arhiva

Mihai Constantinescu se numara printre romanii care isi declara cu mandrie nationalitatea.

Artistul a declarat pentru Ziare.com ca l-a iubit si admirat pe Hanri Coanda care, dupa cum spune Constantinescu, ar fi putut face mult mai multe cu inventiile sale.

Sunteti mandru ca sunteti roman?

Da. Chiar daca lucrurile merg cum merg, chiar daca viata este asa cum e, chiar daca s-au schimbat foarte multe pe parcursul a 30 de ani. Nu mai conteaza. Cred ca peste tot sunt lucruri schimbate in lume, nu numai aici. Peste tot sunt si bune si rele, nu numai aici. Din nefericire, noi le vedem doar pe ale noastre si le comentam doar pe ale noastre.

In timpul turneelor dumneavoastra in afara tarii, a fost un moment in care v-ati simtit extraordinar datorita faptului ca veneati din Romania?

Cand am mai fost, a fost extrordinar. Oamenii au venit cu placere, ne-am simtit bine impreuna. Am mers si am cantat la romani, nu la altii. Noi nu am cucerit cealalta piata, ca nu am cantat muzica aceea care se promoveaza la ora actuala. Dar uite ca au fost cateva nume care au facut ceva. Bravo. Asta nu trebuie sa supere pe nimeni.

Dar s-au schimbat multe lucruri. Aici este marea problema. La noi s-a putut cat s-a putut, la ei se poate cum se poate. Cine stie cum va fi peste 20 de ani? Cine o sa mai aiba prelungire poate traieste. Cine este in timpul legal, la fel.

Care este simbolul care credeti ca se potriveste poporului roman - daca ar fi, sa zicem, sa reinventam stema?

Eu as pune Sfinxul din Bucegi. As pune brazi imprejur, cerul albastru pe fundal si poate un izvor undeva.

Care este evenimentul pe care il considerati cel mai important pentru istoria Romaniei?

Evenimente importante consemnate de istorie au fost. Cel mai important nici nu as putea sa spun pentru ca fiecare a avut importanta lui la momentul potrivit. Important este ca Romania nu este destramata, dupa toate greutatile prin care a trecut.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman cu care ne putem mandri?

Eu am avut o mare admiratie, desi nu l-am cunoscut niciodata. Este o personalitate foarte mare, din punctul meu de vedere. Nu este din lumea muzicii, dar eu l-am iubit foarte tare. L-am vazut o data. I-am vazut figura in Romania. Henri Coanda. L-am iubit si admirat foarte tare. Ma gandesc ca daca nu s-ar mai fi schimbat niste lucruri si el ar mai fi trait, ar fi putut face foarte multe cu inventiile lui.

Va invitam sa va alaturati demersului nostru, contribuind cu materiale-documentar, cu interviuri si reportaje sau chiar cu propriile marturii.

Cunoasteti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spuneti-ne povestea lui si o vom publica.

Va fascineaza un personaj sau o intamplare care au marcat istoria Romaniei? Trimiteti-ne un documentar pe aceasta tema pe care il vom publica.

Ne puteti scrie pe adresa mandrucasuntroman@ziare.com.

Multumim si va asteptam alaturi de noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Mihai Constantinescu, #Mihai Constantinescu Henri Coanda, #Mihai Constantinescu cantaret, #ne mandrim cu ei , #vedete romanesti