Mihai Margineanu - despre pitipoance, Facebook si Vama Veche - Interviu

Marti, 15 Martie 2011, ora 07:32
4631 citiri
Mihai Margineanu - despre pitipoance, Facebook si Vama Veche - Interviu
Foto: bucuresti.24fu

Mihai Margineanu vede in "pitipoance" un rau necesar cu 1M de memorie si o dorinta exagerata de a ajunge vedeta TV, este fan AC/DC, iar in Vama Veche nu mai calca decat la concerte ca sa nu dea cu ochii de chioscurile de shaorma si turistii beti lemn.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, artistul si-a dezvaluit si planul de a lansa un nou disc unplugged in aceasta toamna si a vorbit despre vocile care ii suna bine in ureche din muzica noastra si de peste hotare.

Pe cand un nou album si cum se va numi?

Urmatorul disc o sa fie unul unplugged. O sa-l lansez la Sala Palatului pe 2 octombrie si va marca sase ani de la intrarea mea in muzica romanesca. Probabil ca o sa-i zic: 6 live. Care poate sa insemne: formatia mea formata din sase oameni vii sau sase ani de live.

Ce voci din Romania apreciati? Dar din strainatate?

Din Romania, vocile care-mi plac sunt cateva: Angela Gheorghiu, Bitman, Chirila, Cheloo si Ombladon, Alifantis, Andra, Bodo, iar din strainatate: AC/DC, Maroon 5, Michael Buble, Alejandro Sanz, David Garett, Miles Davis.

Aveti o trupa preferata? Daca da, care este aceasta?

In mod evident, trupa mea preferata este AC/DC.

Ce parere aveti despre muzica "la moda" acum in Romania?

Care e muzica la moda? Manele? Minimalul? 'Digeii? Care e muzica la moda? Nu stiu care e muzica la moda! Dar stiu ca fiecare om asculta muzica pe care el, din punct de vedere intelectual si spiritual, o poate intelege si il reprezinta. Noi, romanii, avand destul de multe absente nemotivate de la scoala si traind pe picior mare cu shaorma, carne de porc si cartofi prajiti, suntem inclinati mai mult spre manele si minimale decat spre genuri mai elevate.

Peste tot citim si auzim despre "pitipoancele" din Romania. Cum arata din punct dumneavoastra de vedere o "pitipoanca" si cum se comporta?

Pitipoancele sunt trase la xerox! Seamana intre ele ca fulgii de zapada, daca-mi permiteti comparatia absurda si jignitoare la adresa fulgilor de zapada. Ele sunt un rau necesar si rezista pe piata de pitipoance atata timp cat sunt tinerele sau cat nu le ia 'frun bou de nevasta. Ele trebuie sa aibe sanii foarte chinuiti in sutienul prea mic, parul vopsit intr-o cu totul alta culoare decat aia naturala (care-i si sta cel mai bine!), machiaj din belsug, parfumata excesiv, haine de prost gust, dar scumpe, geanta de firma (chiar daca e luata din Europa), ochelari de soare, la moda, purtati ostentativ.

Ea nu are multe cuvinte in vocabular, avand memorie de 1M. Ca sa tina minte ceva in plus fata de ce stie din treapta intai de liceu, trebuie sa uite cum o cheama. In schimb, ea nu se sfieste si nu roseste la aluzii sexuale fine. Este foarte proasta si doreste cu tot dinadinsul sa ajunga prezentatoare la teveu.

Sunteti unul dintre cei care iubesc Vama Veche, ba chiar si nunta ati facut-o acolo. Cum s-a schimbat Vama in ultimii ani?

Vama Veche era o stare de spirit! Care nu mai e din cauza primarului din Limanu si a catorva imbecili, fara spirit, care s-au perindat prin locul ala de pe care Dumnezeu si-a luat mana. Eu nu mai merg in Vama decat la concerte.

Nu ma deranjeza asfaltul, canalizarea sau hotelurile civilizate care si-au facut aparitia, ciudat si inexplicabil, pe malul marii! Ma deranjeaza, in schimb, zecile de chioscuri cu shaorma si clatite, sutele de mii de watti de pe la terasele improvizate, care creeaza un vacarm ciudat si continuu si ... oamenii! S-a creat o idee gresita despre Vama, cum ca acolo te imbeti lemn.

Daca nu ai cont pe Facebook, nu existi. Aveti cont pe respectiva retea de socializare si sunteti foarte activ. Se poate spune ca sunteti dependent?

Nu sunt dependent de FB, dar recunosc ca m-a apropiat un pic de, hai sa le spunem, fani. Ma pot exprima mai usor si mai repede. Pot anunta lucruri si pot cere lucruri sau fapte. Tocmai se duc niste oameni sa doneze sange pentru o fetita.

Care a fost cel mai frumos gest facut de un fan/fana?

Nedreptatesc pe unii daca spun despre altii asta. Cu siguranta au fost gesturi foarte frumoase.

Ati avut vreodata parte de un eveniment neplacut in timpul unui concert?

Se-ntampla tot felu' de lucruri! Dar eu sunt adeptul "evitismului", deci evit lucrurile care nu-mi plac. Stiu ca o data, la Cluj, la Euphoria, unu' extrem de lovit in freza s-a urcat cu curul pe scena, in dreptul monitorului meu din care eu nu mai auzeam nimic. El nu mai putea sa coboare de beat ce era. Pentru mine a fost un moment uratel.

Se poate trai din muzica in Romania? Stiu ca aveti o firma care importa materiale de constructii si practic nu traiti doar din muzica, insa renteaza sa fii artist in Romania?

Numai cei care mint sau cei care n-au succes spun ca nu se poate trai, in Romania, din muzica. Iar, apropo de artisti, artisti sunt cei care se nasc artisti si nu cei care se dau artisti. Daca esti nascut artist, orice faci este in zadar pana nu-ti urmezi visul.

Va mai "iubeste" femeile? :)

La intrebarea nu mai raspund demult!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Mihai Margineanu interviu, #Mihai Margineanu , #vedete romanesti