Va amintiti de trupa Non Stop? De ce au luat-o baietii pe cai separate si ce fac in prezent Interviu cu Gabi Huiban

Luni, 29 Iunie 2015, ora 07:58
20697 citiri
Va amintiti de trupa Non Stop? De ce au luat-o baietii pe cai separate si ce fac in prezent Interviu cu Gabi Huiban
Foto: Facebook/Gabriel Huiban

Trupa Non Stop se numara printre cele care au lansat melodii nemuritoare, "In urma ta" si "Jimmy", fiind doar doua exemple.

Dupa cativa ani de succes neasteptat si mii de concerte cu fani innebuniti dupa muzica interpretata de Gabi, Alex si Marian, formatia s-a destramat. De ce au pus baietii punct istoriei trupei si ce a urmat apoi a povestit Gabriel Huiban intr-un interviu Ziare.com.

La ce va ganditi prima data cand va amintiti de perioada Non Stop?

Perioada Non Stop mi-a marcat adolescenta. Aveam 14 ani cand am pus bazele trupei, 16 ani cand am inregistrat primul succes si 18 cand am hotarat sa oprim proiectul. Cand ma gandesc la aceea perioada mereu imi vine in minte faptul ca eram doar un copil poate prea mic si prea nepregatit pentru ceea ce avea sa se intample in acea perioada: turnee, aparitii tv, radio, fani, un aparent succes, absente la scoala, probleme etc. Acea perioada m-a marcat ca si om atat prin momentele frumoase pe care mi le-a oferit, cat si prin stresul pe care l-am adunat.

Pastrati legatura cu fostii colegi? Ati mai colaborat cu ei? Stiu ca si Alex este producator muzical, iar Marian a incercat la un moment dat o revenire.

Pe ambii i-am sustinut si au existat perioade cand am tinut legatura destul de des. Alex a compus la mine in studio ani buni si am scris impreuna mai multe piese perioada in care ne vedeam aproape zilnic. I-am sustinut cariera si l-am tratat mereu ca pe un membru al familiei, mai ales dupa despartirea trupei. Marian a revenit pe piata acum 3-4 ani cu proiectul Ryan&Radu, un proiect lansat de Gala Records (agentia pe care o coduc) si cu piese produse in studioul meu. Colaborarea insa nu a durat prea mult.

De ce ati pus punct drumului formatiei Non Stop?

Din punctul meu de vedere Non Stop a pornit pe un drum gresit din start cu piese haioase si usurele care nu ma caracterizau si care nu permiteau construirea unui brand serios si durabil. La acea vreme si diferentele de varsta dintre noi erau mari si neintelegerile frecvente. (Marian este cu 6-7 ani mai mare si Alex cu 4).

Atunci cand mi-am dat seama ca un "rau" trebuie facut pentru a face loc in viata mea unei noi etape mai bune cu care sa rezonez am spus stop Non-Stop si am continuat doar ca si compozitor/producator pentru alti artisti o perioada. De atunci pana in prezent am incercat sa stau cat mai departe de scena, desi in cateva randuri focul interior ardea prea tare si la fel si insistentele celor din jur si nu am putut rezista tentatiei de a mai lansa macar cate o piesa ca si interpret.:)

Ce sfat i-ati oferi, daca ati putea, lui Gabi Huiban din perioada Non Stop?

Sincer nu sunt sigur ca as vrea sa ii dau vreun sfat, pentru ca tot ceea ce am trait m-a facut omul de acum si sunt multumit de omul care am ajuns si de cel in care ma transform.

In spatele unei piese reusite stau multi oameni si de-a lungul timpului v-ati pus amprenta asupra multor melodii ajunse in topuri. Exista vreuna deosebita pentru dvs?

In spatele unei piese nu intotdeauna stau multi oameni, uneori sta doar unul, alteori mai multi. In general, sunt foarte critic cu munca mea si o apreciez rar. Fiind vorba de muzica comerciala intotdeauna e mai important sa le placa celorlalti mai mult decat imi place mie.

Daca totusi ar fi sa aleg as spune ca colaborarea cu Dj Project a fost una care a produs multe piese frumoase pe care le voi reasculta cu drag. 8-9 piese compuse pentru ei intre 2004 si 2013 au ajuns sus in topuri. Cea mai draga cred imi e o piesa mai putin cunoscuta care a aparut pe albumul lor din 2004 cred... "Zile si Nopti" se numeste.

O alta piesa care a marcat inceputul unei "noi ere" pentru mine a fost "Poveste fara nume" - Hi-Q. A fost prima piesa de succes pe care am scris-o dupa despartirea de Non-Stop. A fost realizata in studioul celor de la Hi-Q unde mi-am petrecut 2-3 ani frumosi. Apoi "Anycka Maya" - Anna Lesko a fost prima piesa de succes produsa in studioul meu. Eram in sfarsit independent si a venit ca o incurajare de care aveam nevoie. Sunt multe piese de care se leaga amintiri.

Regretati vreo colaborare?

"Regrete...Azi nu am regrete" asa spunea o piesa scrisa acum cativa ani si spunea bine.:) Regretele nu au nici un rost in viata. Mereu voi incerca sa spun "am invatat ceva din experienta asta" in loc sa spun ca regret.

Ati avut vreun moment in care ati dorit sa renuntati la muzica si sa va apucati de altceva?

Au fost multe momente in care am vrut sa fac si altceva si inca se intampla asta insa niciodata nu am vrut sa renunt la muzica definitiv. Alte afaceri au mers in paralel si vor merge in paralel sper. Muzica e pasiunea mea, ea m-a adus pana aici, ea ma va duce mai departe. Voi face asta pana la batranete intr-un fel sau altul chiar daca activitatea mea nu va mai fi rasplatita cu succes.

Cum vedeti piata muzicala din Romania? Ce ati schimba?

Piata muzicala romaneasca este extrem de ciudata si imprevizibila pe termen mediu si lung. Momentele care marcheaza o evolutie sunt urmate de momente care parca te intorc in timp. Cand te astepti mai mult de la piata sa se maturizeze atunci te surprinde cu tot felul de produse cu care nu te-ai mandri nicaieri in lume. Pe de alta parte, cand te astepti mai putin rasare cate un proiect nou care sparge toate barierele si duce numele Romaniei peste tot in lume... pe termen scurt din pacate.

Romania are un potential creativ fantastic insa din pacate cei mai multi artisti sunt sclavii banului si implicit al celor care cumpara in Romania, iar educatia muzicala a romanilor sau lipsa ei te impinge sa faci lucruri de care nu esti mandru ca artist. Succesele de moment de multe ori devin propriul dusman in timp. As schimba mentalitatea celor care conduc canalele media, dar asta e un vis...As vrea sa fie mai ponderati, mai maturi sa incerce sa se gandeasca si la educatia ascultatorilor sau telespectatorilor, nu doar la audienta pe termen scurt.

In urma cu 3-4 ani, cand muzica romaneasca atingea apogeul in ceea ce priveste exportul de muzica principalul "vinovat" era radioul care incuraja intr-un fel muzica cantata in engleza si stilurile de muzica dorite si in afara tarii. Din pacate, ramane singura perioada (2-3 ani) cand canalele media au ajutat cu adevarat industria si au sustinut exportul de muzica. A fost o intamplare fericita pentru cei care voiau si succes international fara sa omita Romania, dar si nefericita pentru cei care voiau sa promoveze muzica in limba romana.

Care este cea mai mare problema a unui tanar artist?

Lipsa vointei, a rabdarii si a disponibilitatii pentru munca.

Va mai amintiti de Genius? Oana Vincu dezvaluie adevaratul motiv al despartirii trupei de succes Interviu

La un moment dat se spunea ca muzica este un domeniu greu de patruns. Sunteti de acord?

Nu. Cu mai mult de 20 de ani in urma poate, insa eu nu stiu cum era piata inainte de '98. In anii 2000 a fost explozie de artisti noi...si asta nu pentru ca era greu... Cu cat ne apropiem de momentul prezent cu atat posibilitatile de promovare sunt mai multe si mai usor de accesat. La fel si oamenii importanti din industrie sunt mai usor de contactat. In 98-99 trebuia sa plec de la Barlad in Bucuresti cu speranta ca cineva ma va prezenta cuiva important din industrie si cu speranta ca va primi un demo si ca il va asculta. De multe ori pentru un tanar artist era aproape imposibil si sa afle care sunt oamenii importanti din spatele artistilor. Astazi nu ai nevoie decat de talent si Youtube sau o adresa de email de pe care sa trimiti caselor de discuri sau managerilor propriul material.

La ce lucrati in prezent?

In ultimii aproape 2 ani am lucrat foarte mult cu artisti din SUA si Anglia. Sper in curand sa apara si rezultatele, pentru ca piesele vor aparea anul acesta. In Romania am in lucru piese cu Raluk, Alexandra Stan, DeepCentral si altii. Ca si Agentie am virat puternic spre publicitate unde realizez diferite campanii nationale in claborare cu statul sau lucrez cu diferite branduri. Impreuna cu Jagermeister am construit un proiect muzical inedit si foarte drag mie, cu care mergem in toata tara in turneu. Este vorba despre o fanfara de 12 persoane care interpreteaza piese pop, rnb, rock, dance.

Presa mondena din Romania este plina de scandaluri. Ati reusit sa stati departe de acestea, cu mici exceptii. S-a scris vreodata ceva fals despre dvs.?

Despre mine se scrie foarte putin, pentru ca stau departe de evenimentele mondene si pentru ca am ales mereu sa nu ma promovez ca autor si sa las toata gloria celor din fata, adica artistilor. Asta a fost mereu politica mea. Presa scrie multe atata timp cat esti un personaj monden care vinde. Eu nu sunt.

Va provoc la un mic joc. Daca ar trebui sa stati inchis intr-o camera timp de o luna cu o persoana publica, pe cine ati alege? Care ar fi primul lucru pe care i l-ati spune?

Cred ca as alege un prieten drag, Laurentiu Duta. Am avea in sfarsit timp sa compunem impreuna mai mult de 1-2 zile pe luna. I-as spune "Now, let's make some hits!":)

Ati sprijinit campaniile anti-violenta, chiar ati realizat si un videoclip cu acest scop. A existat vreun caz care v-a atras atentia?

In Romania violenta domestica este foarte "populara". In copilarie mai toti prietenii aveau astfel de probleme in familie. Cred ca inca se intampla astfel de nenorociri. In ultimii ani am realizat impreuna cu Ministerul de Interne campanii impotriva traficului de persoane, campanii de informare asupra riscurilor la care se supun femeile care pleaca singure in cautarea locurilor de munca in strainatate si ajung sa fie traficate pentru prostitutie sau munca.

Anul trecut Dragos Bucur a fost dragut si a aparut intr-un spot social produs de noi. Anul acesta avem in plan crearea unui documentar care sa prezinte povesti despre cum sunt traficati cersetorii din Romania si despre viata grea pe care o duc cei mai multi dintre ei, despre cum au ajuns cersetori.

Cred cu tarie ca toti artistii ar trebui sa se implice in diverse campanii sociale chiar si atunci cand nu exista "buget". Artistilor le este mult mai simplu sa faca cunoscute problemele din tara. Le este mult mai simplu sa ajute si sa educe intr-un fel sau altul diversele categorii de oameni defavorizati. Romania are nevoie de unitate, solidaritate si nu in ultimul rand de educatie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gabi Huiban Non Stop, #producator Gabi Huiban, #muzica Gabi Huiban , #vedete romanesti