Wilmark, despre romance, un show fara "prostituate" si Calusarii Interviu

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 08:27
5293 citiri
Wilmark, despre romance, un show fara "prostituate" si Calusarii Interviu
Foto: Facebook/Wilmark Rizzo Hernandez

Pe Wilmark il stim deja de multi ani si a devenit un personaj si mai interesant cand am aflat ca s-a casatorit cu o tanara din tara noastra si a decis sa-si ia cetatenie romana.

Despre romance, traditiile si dansurile de la noi, locurile frumoase din Romania, dar si despre mentalitatea romanilor, in antiteza cu cea a latino-americanilor, Wilmark ne-a vorbit in cadrul unui interviu.

Desi e de ani buni in Romania, inca este intrigat de obiceiurile noastre, iar dansul Calusarii pur si simplu il fascineaza, a declarat el pentru Ziare.com.

Ce-ai "importa" din America Latina in Romania?

Mancarea. Exista foarte multe feluri de mancare exotice care ar fi pe placul romanilor, si aici ma refer la fructele exotice cum ar fi mangostino. Mi se pare cel mai gustos fruct din lume!

Daca vorbim de mentalitate, cred ca e relevant pozitivismul oamenilor din America Latina.

Daca ar fi sa numesti principala diferenta dintre romani si columbieni, care ar fi?

Columbienii, si in general latino-americanii, s-ar imparti in doua categorii: cei din zona Anzilor si cei din zonele din apropierea marii. Primii sunt mai retrasi si foarte umili, iar cei din zonele calde, "los caribenios", sunt mai extrovertiti.

In general, latino-americanii isi exteriorizeaza si transmit mult mai usor emotile. Nu suntem atat de rezervati.

Te vezi imbatranind in Romania?

Aici e complicat... Nu stiu ce ma asteapta de acum inainte, cand va sosi acel moment... Imi doresc sa stau intr-un loc linistit, cu un peisaj care sa imi ofere pace interioara. Nu stiu unde se afla insa acest loc. Am niste locuri in Romania care seamana cu descrierea.

Esti de indeajuns de multa vreme in Romania pentru a cunoaste si defectele celor de aici. Ce te deranjeaza in special?

Nepasarea celor care au inteles prost libertatea si lipsa de iubire fata de orasul si semenii lor.

Ce par sa fi mostenit copiii tai de la tine?

Caldura cu care comunica, poate. Cheful de distractie. Deocamdata sunt prea mici ca sa mai spun si alte lucruri; Joakin (2 ani), cel mic, cred ca are afinitati spre dans, e si meticulos, Loukas (6 ani) tinde sa fie sportiv.

Se poate spune despre romance ca au ritmul in sange sau au mai degraba doua picioare stangi? Comparativ cu latino-americancele, cum se prezinta?

Se poate spune ca au ritmul in sange. Romancelor le place sa danseze si o fac foarte bine. Iubesc muzica si traiesc. Indubitabil fierbe sange "caliente" in ele!

Privesti femeile cu ochii celui invatat cu alte tipare. Cum arata romancele?

Din punct de vedere fizic sunt forte bine proportionate, nu sunt atat de voluptoase precum fetele din Columbia, insa dintre europence si nu numai au cel mai armonios corp.

Wilmark: E frumos cand vine o columbianca si te dezmiarda dimineata

Ce remarca la ele un strain care calca in Romania pentru prima oara?

Cred ca latinitatea se regaseste in mod evident si in romancele noastre si cand spun latinitate nu ma refer la cat de pasionale sunt, impulsive, dar e clara dorinta aceea de a trai clipa fara sa te gandesti la nimic, putin mai rezervate fata de latino-americance. In rezumat, varianta femeii latino-americana europenizata.

Ce apreciezi cel mai mult la sotia ta?

Ioana este este ancora mea pe pamant. Uneori ma pierd in visurile mele, in creatile mele, calatoresc mult in spiritualitate si adesea uit ca sunt om. Ea este axa universului meu!

Iti mai amintesti cum ai perceput, cand ai ajuns in Romania, dansurile noastre traditionale, folclorice?

Pentru mine dansurile traditionale folclorice erau exotice, nu pot uita atunci cand am fost invitat la o nunta si am vazut pentru prima data Calusarii. E dansul meu preferat, atat pentru atitudine, cat si pentru costumele colorate, pline de viata.

Poti spune, doar privind o tanara cum se misca, daca ar fi talentata la dans?

Da, cu siguranta!

O emisiune de divertisment pe inima ta cum ar arata? Ce vedete ai invita?

Ar arata fara prostituate pe TV. Ar incerca sa transmita un mesaj cultural, pe langa momentele de entertainment. Cu multa muzica, dans, evident. Cred ca ar trebui sa aiba si un pic de suspans si trebuie sa fie o emisiune vesela, cu siguranta.

Ca vedete as invita pe Gabriel Cotabita, Antonia, Smiley, Andi Moisescu, Andrei Taranu, Catalin Stefanescu, Oreste, Mihaela Radulescu, Monica Anghel si, evident, "el unico, el increible" Stefan Banica Junior.

Ce gust ti-a lasat colaborarea cu Pro TV?

Un gust placut. Am foarte multe satisfactii, am avut experiente foarte placute, momente pe care nu le-as schimba deloc.

Ai mai colabora pe viitor cu Pro TV?

Da, sigur ca da. Mai colaborez si acum. Ultima data cand am colaborat a fost cu emisiunea lui Maruta.

Ce parere ai despre showbizul autohton?

Intr-o piata in care lumea este pe modul de supravietuire este foarte greu sa ai pretentii de la industria de showbiz din Romania, desi acum ar trebui sa fim atenti la ce valori ne dorim.

Cu siguranta gasesti impresari artistici, agentii, manageri sau case de productie care incearca sa mentina un standard profesionist si au produse de valoare, dar fara sustinere finaciara e greu.

Ai vreo vedeta preferata?

Marilyn Monroe, Cindy Crawford. Dintre vedetele feminine din Romania.... sunt vreo doua, dar nu le dau numele, ca sa nu se supere.

Ai apucat sa vezi toata Romania? E vreun loc care te-a impresionat in mod special?

Poate 80% din Romania. Dar cred ca mai sunt foarte multe locuri frumoase de descoperit. Un loc special pentru mine este Gura Portitei, nu am mai fost de mult acolo...

E vreo traditie/obicei de la noi care ti se pare de neinteles sau te intriga?

Pfiuuu... aproape toate. Inconjuratul mesei de 3 ori la nunta si in general faptul ca nr. 3 apare la toate traditiile sau obiceiurile romanesti. Exemplu: scuipa de 3 ori in san... 3 pasi inapoi cand vezi pisica neagra etc.

De ce ar trebui sa aleaga un tanar/tanara ca hobby dansul? Cu ce il/o ajuta in viata?

Dansul, din punctul meu de vedere, formeaza un caracter puternic, dezinvolt. Iti hraneste atat trupul, cat si sufletul.

In general, sportul iti dezvolta o disciplina pe care nu o regasesti in tinerii ce nu practica sporturi. Iti dezvolti inteligenta spatiala, motorie, "nu asculti muzica pur si simplu, ea trece prin tine".

Inveti sa te misti gratios, inveti sa socializezi de mic si, nu in ultimul rand, ai foarte multe satisfactii atunci cand reusesti sa ajungi la un anumit nivel. Placerea pe care o ai dansand pe scenele mari, alaturi de artisti exceptionali si primind aplauzele publicului nu se poate masura in cuvinte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Wilmark mentalitate romani, #Wilmark traditii romanesti, #Wilmark romance, #Wilmark Pro TV, #Wilmark interviu, #Wilmark dans , #vedete romanesti