6 personalitati cu tulburare bipolara (Galerie foto)

Vineri, 02 August 2013, ora 18:03
31990 citiri
6 personalitati cu tulburare bipolara (Galerie foto)
Foto: Oddee

Tulburarea bipolara se manifesta prin schimbari majore de dispozitie, de la depresii pana la episoade maniace, caracterizate prin dispozitii euforice, hiperactivitate si agitatie. Depresie, un nivel scazut de energie si incredere, decizii nechibzuite - toate sunt experimentate de persoanele bipolare.

Numeroase personalitati au fost si ele diagnosticate cu tulburare bipolara. In 2011, Catherine Zeta-Jones a fost spitalizata pentru aceasta afectiune, nemaifacand fata stresului provocat de boala sotului sau, Michael Douglas. Iata mai jos si alte exemple de acest fel, conform Oddee.

Ludwig van Beethoven

La varsta de 48 de ani, Ludwig van Beethoven ramane complet surd, comunicand cu ceilalti doar prin scris. De asemenea, el mai suferea si de accese de febra si dureri de cap, fiind diagnosticat si cu tulburare bipolara. Chinuit de toate aceste suferinte, incepe sa se gandeasca din ce in ce mai mult la sinucidere, manifestand episoade de depresie, viata sa degradandu-se din cauza acestor manifestari.

Vincent Van Gogh

Pictorul olandez Vincent Van Gogh a creat mai mult de 2.000 de opere de arta, printre care 900 de picturi si 1.100 de schite si desene. Cu toate astea, Van Gogh s-a confruntat cu o serie de boli fizice si psihice. Episoadele de furie necontrolata alternau cu starile proprii tulburarii bipolare si depresie.

Pictorul s-a nascut cu o leziune a creierului ceea ce a dus in timp la crize epileptice, agravate apoi de stilul sau de viata. Van Gogh a murit din cauza unei infectii de la o rana pe care el insusi si-o provocase.

Napoleon Bonaparte

Cel mai mare lider politic si militar al secolului XIX, Napoleon Bonaparte, era recunoscut pentru inteligenta si personalitatea sa puternica. Le-a demonstrat aplicandu-le in strategii militare si chibzuindu-si atent miscarile, ceea ce i-a adus atat de multe victorii.

Cu toate astea, se crede ca Napoleon suferea de tulburare bipolara. Agresivitatea si schimbarile dese de dispozitie sunt cele care par sa confirme aceasta informatie neoficiala. Chiar si inteligenta sa este pusa pe seama acestei afectiuni, intrucat unii specialisti cred ca multe persoane afectate de aceasta boala au o inteligenta ridicata.

Elvis Presley

Multi sunt de parere ca un asemenea comportament distructiv cum a afisat Elvis Presley este cauzat de tulburarea bipolara. Pe langa manifestarile contradictorii, dependenta de droguri si momentele de depresie, si dependenta de sex este o dovada in plus in acest sens. Se pare ca starul rock si cei din preajma sa nu si-au dat seama cat de grava era de fapt starea sa.

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme a suferit in adolescenta de boala maniaco-depresiva, afectiune pe care a atenuat-o cumva prin antrenamentele intense. In 1995, in timpul filmarilor de la "Sudden Death", actorul de origine belgiana a inceput sa foloseasca cocaina, un an mai tarziu intrand intr-un program de reabilitate ce ar fi trebuit sa dureze o luna.

A plecat din acel centru dupa doar o saptamana si a inceput sa cheltuiasca si 10.000 de dolari pe saptamana pe droguri. In 1998, actorul a fost diagnosticat cu tulburare bipolara severa, dupa ce a incercat sa se sinucida. In 1997, dupa ce a divortat a patra oara, starea de sanatate i s-a imbunatatit considerabil.

Jim Carrey

Actorul Jim Carrey a fost afectat in adolescenta de problemele din familia sa, incepand sa se manifeste violent. A devenit depresiv si retras, manifestand episoade de violenta chiar si fata de el insusi. Chiar si dupa ce a devenit faimos a suferit de depresie, in consecinta specialistii au pus aceste simptome pe seama tulburarii bipolare. Actorul a primit un tratament cu Prozac, pe care l-a urmat mult timp.

Din fericire, in prezent actorul nu-si mai administreaza acest medicament, controlandu-si mult mai bine boala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#celebritati tulburare bipolara, #vedete diagnosticate tulburare bipolara, #personalitati publice tulburare bipolara , #vedete straine