A murit actrita americana Maureen O'Hara, "regina Technicolorului"

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 12:26
4310 citiri
A murit actrita americana Maureen O'Hara, "regina Technicolorului"

Actrita americana de origine irlandeza Maureen O'Hara, eroina roscata din "Ce verde era valea mea" (1941) si "Miracolul de pe strada 34" (1947), a murit la varsta de 95 de ani, a anuntat sambata familia.

Vedeta a varstei de aur a Hollywoodului - anii 1940-1950 -, actrita a jucat in peste 60 de filme, fiind considerata in acea vreme una dintre cele mai frumoase femei din lume.

A murit la domiciliul sau din Boise, statul Idaho (vestul Statelor Unite), transmite duminica AFP.

S-a remarcat in roluri de femeie curajoasa in mai multe filme regizate de John Ford, alaturi de John Wayne. In memoriile sale, actrita mentioneaza o afirmatie a colegului sau de platou, John Wayne: "Am avut multi prieteni si prefer compania barbatilor, cu exceptia lui Maureen O'Hara. Este un tip super".

"Cu mare tristete anuntam ca Maureen O'Hara a murit astazi, in somn, din cauze naturale", a scris familia intr-un comunicat citat de cotidianul Irish Times.

"A murit in pace, inconjurata de familia iubitoare, sarbatorindu-i viata si ascultand muzica din filmul ei preferat, 'The Quiet Man' ", adauga textul comunicatului.

Supranumita "regina Technicolorului" pentru parul sau roscat aprins si ochii verzi, Maureen O'Hara s-a nascut in 1920 la Ranelagh (sudul orasului Dublin) si a traversat Atlanticul in 1939 pentru a face cariera la Hollywood.

Presedintele irlandez Michael Higgins si-a exprimat "profunda tristete" fata de disparitia "actritei remarcabile si polivalente, a carei prestatie in cinematografie va trece proba timpului".

"Maureen O'Hara a plecat din Irlanda ca sa isi faureasca o viata plina de glorie in America, insa in inima si mintea tuturor irlandezilor Maureen era chintesenta povestii de succes irlandeze", a spus si ministrul irlandez al Culturii, Heather Humphreys.

Si actrita americana Jesica Chastain i-a adus un omagiu, "de la o roscata tenace la alta": "Recunoscatoare pentru lumina pe care ai emanat-o", a scris ea pe Twitter.

Maureen O'Hara a parasit marele ecran in anii 1970 pentru a conduce o companie aeriana alaturi de sot. La moartea acestuia, ea a devenit prima femeie din istoria Statelor Unite din fruntea unei companii aeriene regulate.

A primit un premiu Oscar de onoare in 2014 (foto), incheie AFP.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Maureen O Hara murit, #Regina Tehnicolorului, #actrita americana murit , #vedete straine