A murit cantareata Maurane

Marti, 08 Mai 2018, ora 07:50
4526 citiri
A murit cantareata Maurane
Foto: captura Youtube

Cantareata belgiana Claudine Luypaerts, cunoscuta sub numele de Maurane, a fost gasita moarta, luni seara, la domiciliul sau din Bruxelles, la cateva zile dupa ce isi anuntase pe retelele de socializare reintoarcerea pe scena dupa zece ani de absenta.

Decesul, anuntat de televiziunea publica RTBF, a fost confirmat de Parchetul din Bruxelles, urmand ca autopsia sa confirme cauzele mortii artistei de 57 de ani.

In acest stadiu al anchetei, "moartea nu este considerata suspecta prin interventia unei alte parti", a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului pentru AFP.

Maurane este cunoscuta in Franta din anii 1980, mai ales dupa participarea sa la comedia muzicala "Starmania" coprodusa de Michel Berger, si mai recent pentru a fi fost membra a juriului in programul de televiziune "La Nouvelle Star".

Mai multe aparitii pe scena in Belgia cu ocazia omagiilor aduse lui Jacques Brel lasau sa se intrevada o relansare a carierei sale dupa numerosi ani de absenta. Cantareata isi anuntase reintoarcerea in ultimele zile pe retelele de socializare.

Sambata si duminica Maurane interpretase cateva piese ale lui Brel in duet cu alti artisti cu ocazia unui miniconcert, iar apoi a unui festival in aer liber in prezenta a mii de persoane.

Maurane pregatea un turneu programat in primavara anului 2019, inainte de lansarea in toamna aceasta a unui album dedicat lui Jacques Brel, cu ocazia comemorarii a 40 de ani de la moartea marelui artist.

Nascuta la 12 noiembrie 1960, la Ixelles, dintr-o mama pianista si un tata director al unei academii de muzica, Claudine Luypaerts, viitoarea Maurane, a crescut la Scharbeek, o alta comuna a Bruxelles-ului.

Ea a participat inca din adolescenta la concursuri de muzica si a avut, in 1979, un rol intr-un spectacol muzical pentru omagierea lui Jacques Brel.

Artista a inregistrat primul sau album, J'me roule en boule, in 1980.

Pe marile ecrane, Maurane a jucat alaturi de Francois Cluzet, in "Le Collier rouge", cel mai recent film al regizorului Jean Becker, lansat pe ecrane la inceputul anului acesta.

Lara Fabian a transmis pe Facebook un mesaj la aflarea vestii mortii artistei alaturi de care a cantat de mai multe ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#a murit Maurane, #cantareata Maurane a murit , #vedete straine