A murit Chewbacca, actorul de 2,21 metri din Razboiul Stelelor

Vineri, 03 Mai 2019, ora 07:07
10133 citiri
A murit Chewbacca, actorul de 2,21 metri din Razboiul Stelelor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat in saga Razboiul Stelelor rolul extraterestrului Chewbacca, un urias paros din specia wookie, prieten de incredere al personajului Han Solo, a incetat din viata marti, la 74 de ani.

Acesta a murit in locuinta sa din Texas, a anuntat joi familia pe contul acestuia de Twitter, fara a dezvalui motivul decesului, transmit agentiile de presa internationale.

"Era cel mai bland dintre uriasi. Un om mare cu o inima si mai mare, care ma facea intotdeauna sa zambesc si un prieten devotat, pe care l-am iubit profund", este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

O ceremonie in memoria sa va fi organizata de familie si prieteni pe 29 iunie, conform unor surse apropiate, citate de AFP.

In ceea ce priveste fanii indoliati, acestia se vor putea reculege la inceputul lunii decembrie la Los Angeles, in cadrul unui adunari in care familia sa va expune o parte din obiectele personale ale actorului.

Nascut la Londra in mai 1944, Peter Mayhew avea o inaltime de 2,21 metri, gratie careia a obtinut primul sau rol in 1976, in filmul "Sinbad si ochiul tigrului", in care a interpretat un minotaur.

Anul urmator a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca in primul episod din Razboiul Stelelor. A continuat sa apara in urmatoarele patru episoade, pana in 2015 inclusiv, in Trezirea Fortei, fiind inlocuit ulterior din motive de sanatate. A ramas insa apropiat de echipa de filmare, oferind consultanta asupra interpretarii personajului Chewbacca succesorului sau, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2.09 m).

Mormaitul dezarticulat care caracteriza limbajul insotitorului fidel si co-pilot al lui Han Solo era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred insa ca expresivitatea si gesturile lui Peter Mayhew in costumul impozant din par de yak au contribuit mult la succesul personajului.

Dupa retragerea de pe platourile de filmare, Mayhew, care isi pierduse mult mobilitatea, a continuat sa se dedice fanilor si a participat la numeroase intalniri cu publicul peste tot in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#murit actor Peter Mayhew, #murit interpret personajul Chewbacca, #murit Chewbacca Star Wats , #vedete straine