Hip-hoperi cu creier de afaceristi (Galerie foto)

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 12:33
2777 citiri
Hip-hoperi cu creier de afaceristi (Galerie foto)
Foto: Master\'s In Business Degree Guide

Dupa succesul survenit in showbiz, foarte multe celebritati aleg sa faca investitii si in domeniul afacerilor. Acesta este si exemplul catorva hip-hoperi care au ales calea antreprenoriatului, asociindu-se sau dezvoltand branduri inovative si companii de succes in moda, productie muzicala, management sportiv etc.

Master's In Business Degree Guide prezinta cativa cantareti de hip hop deveniti antreprenori de succes.

Usher Raymond IV

Starul de muzica hip hop si R&B Usher Raymond IV a incercat si calea actoriei, devenind si afacerist de succes. Nascut in Dallas, in 1978, Usher detine alaturi de Scooter Braun casa de discuri The Raymond Braun Media, companie fondata in 2008. Afacerile cantaretului s-au extins si in domeniul sportului.

Usher a achizitionat alaturi de un grup de investitori echipa de NBA Cleveland Cavaliers, evaluata la 375 de milioane de dolari. Se pare ca intreaga avere a starului s-ar ridica la suma de 110 milioane de dolari.

Usher s-a gandit si la cei mai putin norocosi, asa ca in 1999 a infiintat New Look, o organizatie de caritate. Aceasta companie a contribuit in 2006 la refacerea mai multor cartiere din New Orleans, oras devastat de uraganul Katrina.

Kanye West

La scurt timp dupa lansarea albumului sau de debut, The College Dropout (2004), de trei ori premiat cu discul de platina, Kanye Omari West s-a asociat cu Sony/BMG. Astfel, acesta a infiintat compania de inregistrari Getting Out Our Dreams Music, brand care a contribuit la promovarea carierelor lui John Legend, Big Sean sau Kid Cudi.

Cu toate astea, celelalte afaceri nu i-au mers prea bine antreprenorului Kanye West. In 2007 planuia sa deschida un lant de restaurante in Chicago, insa afacerea a esuat. In 2011, linia sa de imbracaminte pentru femei a primit mai ales critici negative. Artistul nu a renuntat, insa, asa ca a ajuns sa conceapa incaltaminte pentru Nike si sa regizeze scurt metraje.

In plus, Kanye West si mama sa au infiintat in 2003 o organizatie pentru combaterea abandonului scolar.

50 Cent - Curtis James Jackson III

Curtis James Jackson III, cunoscut ca 50 Cent, s-a nascut in Queens, New York, in 1975. Dupa succesul albumului sau de debut, Get Rich or Die Tryin' (2003), distins cu 8 discuri de platina, 50 Cent a fondat G-Unit-Records, prima dintre numeroasele sale afaceri de succes.

In afara celor din domeniul muzical, 50 Cent a infiintat G-Unit Clothing Company, s-a asociat cu o companie ce imbutelia apa, vanduta apoi, in 2007, pentru 100 de milioane de dolari. In plus, 50 Cent a mai detinut si o companie de productie a dispozitivelor audio, fiind listat de Forbes cu o avere de 260 de milioane de dolari.

Nici 50 Cent nu a uitat de cei neajutorati, angajandu-se sa livreze alimente celor din Africa, pana in 2016.

Jay Z - Shawn Carter

Desi a primit numeroase premii Grammy si a vandut aproximativ 50 de milioane de discuri, Jay Z si-a cladit un adevarat imperiu in afaceri, cu companii in domenii precum muzica, divertisment si imbracaminte.

In 1995 a cofondat Roc-A-Fella Records, in 1999 a lansat alaturi de Damon Dash brandul de imbracaminte Rocawear, pe care l-a vandut apoi cu 204 milioane de dolari, iar in 2003 a dechis primul "sport bar" din New York.

Cum marea sa pasiune este sportul, Jay Z a detinut in trecut echipa NBA Brooklyn Bets, iar in 2013 a pus bazele Roc Nation Sports, o afacere de management sportiv. Starul cu o avere de aproape 500 de milioane de dolari, potrivit Forbes, este certificat si ca agent MLB si NBA.

Diddy - Sean Combs

Sean John Combs, cunoscut ca Diddy, P.Diddy sau Puff Daddy, e si el priceput in afaceri. Nascut in Harlem, in 1969, rapperul a renuntat la facultate in 1989. In 1993 a fondat compania de inregistrari Bad Boy Records, care a propulsat apoi numerosi artisti de hip hop, cel mai cunoscut fiind Notorious B.I.G. In 1998, Puff Daddy s-a implicat si in industria modei, cu propria linie de imbracaminte, companie care a avut in 2006 un venit de 132 de milioane de dolari.

Averea sa a fost evaluata la 550 de milioane de dolari. Puff Daddy a infiintat si o organizatie de binefacere, House Social Programs, si a donat, alaturi de Jay Z, un milion de dolari celor afectati de uraganul Katrina, in 2005.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#hip hoperi afaceristi, #vedete afaceri, #cantareti afaceri, #cantareti straini avere, #Jay Z afaceri avere , #vedete straine