Cum a murit Prince: Putine date de la politie si multe semne de intrebare

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 11:47
4825 citiri
Cum a murit Prince: Putine date de la politie si multe semne de intrebare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Politistii americani care investigheaza moartea cantaretului american Prince au efectuat o examinare post-mortem si au anuntat intr-o conferinta de presa, vineri seara, ca nu au descoperit niciun fel de urme care ar putea sa ateste existenta unor traume sau care ar putea sustine ipoteza sinuciderii artistului.

Cantaretul Prince a murit, joi, la varsta de 57 de ani.

A murit Prince

Jim Olson, seriful din comitatul Carver, al carui birou investigheaza circumstantele mortii lui Prince, a dezvaluit ca artistul a fost vazut pentru ultima data in viata de unul dintre angajatii lui, in complexul rezidential Paisley Park, miercuri seara, in jurul orei locale 20:00, informeaza Reuters.

Trupul neinsufletit al cantaretului a fost descoperit de unul dintre angajatii acestuia, in ziua urmatoare, in jurul orei 09:30.

"Pe trupul cantaretului nu exista niciun fel de semne evidente care sa ateste producerea unei traume", a declarat Jim Olson. "Nu avem niciun motiv sa credem, in acest moment al anchetei, ca ar fi o sinucidere. Restul elementelor sunt cercetate intr-o ancheta", a adaugat Jim Olson.

"Un semn care sa indice un traumatism ar putea fi de exemplu urme de violenta care s-ar fi produs. Insa pe trupul sau nu exista niciun astfel de semn", a precizat seriful Olson, citat de site-ul 20minutes.

"Purta o camasa si un pantalon. Era imbracat atunci cand trupul sau neinsufletit a fost descoperit in ascensor", a adaugat oficialul american.

Jim Olson a refuzat sa spuna daca Politia a ridiciat din vila cantaretului anumite obiecte pentru a fi cercetate, invocand faptul ca ancheta se afla in derulare. Oficialul american a precizat insa ca nicio persoana nu se afla in vila cantaretului in momentul decesului acestuia.

Nicio informatie dupa autopsie

Autopsia artistului Prince s-a incheiat vineri, dar rezultatele vor fi finalizate peste cateva zile sau saptamani, au anuntat medicii legisti americani, citati de CNN.

Potrivit BBC, Martha Weaver, purtator de cuvant al centrului medical care a efectuat autopsia, a refuzat sa ofere detalii despre rezultatele preliminare, dar a precizat ca au fost prelevate mostre de tesut si probe de sange.

Ea a anuntat ca trupul neinsufletit al lui Prince a fost predat familiei artistului, vineri dupa-amiaza.

"Ca parte a unei examinari complete, vor fi colectate informatii relevante despre istoricul medical si social al lui Prince. Orice element care ar putea fi relevant pentru ancheta va fi luat in considerare", se afirma in declaratia oficiala a medicilor legisti americani, citati de Reuters.

"Nicio informatie nu va fi data publicitatii pana cand toate rezultatele nu vor fi obtinute. Obtinerea rezultatelor va dura cateva zile, iar rezultatele finale ale testelor toxicologice vor dura cel mai probabil cateva saptamani", au precizat medicii legisti.

Cauza mortii, intens dezbatuta

Potrivit site-ului TMZ, cantaretul ar fi facut, cu sase zile inainte de a muri, o supradoza cauzata de un analgezic puternic, Percocet, ce include in structura lui chimica opiaceul oxicodona.

Prince a murit. Suspiciune de supradoza de droguri

Potrivit revistei People, Prince ar fi primit o injectie cu un medicament creat pentru a inversa efectele drogului - probabil naloxon -, inainte de a se externa, in ciuda recomandarilor medicilor.

Mai multi medici, contactati de Fox News, au facut o serie de speculatii, vorbind despre posibile complicatii medicale generate de gripa, care ar fi putut sa provoace un stop respirator.

La randul sau, BBC afirma ca Prince nu a facut niciodata un secret din faptul ca a suferit de epilepsie in copilarie. Agentia de presa Associated Press citeaza si cativa prieteni ai starului, care au spus ca renumitul cantaret suferea si de o afectiune la sold.

Prince a murit, lumea intreaga e in doliu - avalansa de mesaje pe Internet

Amtintim ca decesul artistului s-a produs la doua saptamani dupa ce acesta si-a anulat doua concerte din Atlanta din motive medicale. Anturajul artistului a anuntat ca acesta suferea de gripa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cauza mortii Prince, #sinucidere Prince, #Prince murit , #vedete straine