Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

George Michael, la aniversare - 30 de ani de muzica si scandal

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 09:50
2803 citiri
George Michael, la aniversare - 30 de ani de muzica si scandal
Foto: quickblogcast

Georgios Kyriacos Panayiotou, pe numele sau de artist George Michael, s-a nascut in East Finchley, Londra, in 25 iunie 1963 si este unul dintre cei mai apreciati artisti britanici ai tuturor timpurilor.

Inregistrand circa 100 de milioane de discuri vandute, vedeta se bucura de un succes impresionant la scara mondiala, in ciuda nenumaratelor episoade de "comportament inadecvat", care i-au atras o serie de arestari soldate cu inevitabile polemici, relateaza rockol.it.

La varsta de 18 ani, alaturi de amicul sau Andrew Ridgeley, formeaza duetul Wham!, devenind in scurta vreme un adevarat simbol al muzicii anilor '80.

Dupa un concert sustinut in China, la sfarsitul anului 1985, cei doi se separa insa, iar George reapare in peisajul muzicii pop ca solist in 1987, cu primul sau album, Faith, care inregistreaza un succes urias.

Cel de-al doilea album, Listen Without Prejudice, ia nastere intr-o conjunctura oarecum conflictuala cu casa discografica, dornica de o muzica ceva mai comerciala, in timp ce artistul are nevoie de o mai mare independenta.

Neintelegerea dintre parti face ca vanzarile sa se situeze sub limita asteptarilor, iar Michael se trezeste tarat intr-un vartej judiciar din care casa discografica iese triumfatoare, blocand dreptul artistului de a imprima asa cum doreste.

Pretul platit de Michael este "exilul" indelungat, rupt doar de o sporadica asociere cu alti artisti sau formatii de renume international, precum Queen.

Abia in 1997, reusind sa plateasca pentru rezilierea contractului, isi redobandeste autonomia si creeaza discul Older, dedicat celui care i-a fost partener timp de doi ani, Anselmo Feleppa, mort de SIDA, gest care surprinde segmentul feminin al multimii fanilor sai, la acea vreme nefiind cunoscuta inca apartenenta sa la lumea homosexuala.

Multi sustin ca moartea lui Feleppa a reprezentat pentru Michael un soc din care nu a reusit nicicand sa-si revina cu adevarat, dupa acest trist episod viata lui personala luand o turnura nefasta, presarata cu dispute si arestari, pentru "conduita imorala si acte obscene" si pentru conducerea masinii sub influenta drogurilor.

Criticat de colegii gay, hartuit de indelungate procese si macinat constant de presa de scandal, George Michael reuseste totusi sa navigheze pe toate aceste ape tulburi, lansand "Ladies and Gentelman - The Best of George Michael", apoi "Songs from the Last Century", "Patience" si colectia "Twenty Five", cu ocazia sarbatoririi a 25 de ani de cariera.

In paralel, se demonstraza activ din punct de vedere social, adoptand o pozitie critica in raport cu guvernul conservator al anilor 80, condus de Margaret Thatcher, asa-numita "Doamna de Fier", judecand aspru alianta acesteia cu Statele Unite in ceea ce priveste chestiunea "cruise missile": "Ma simt cu adevarat rau stiind ca guvernul foloseste banii din taxele platite de mine pentru a finanta acele arme, chiar e de datoria mea sa ma implic in aceasta chestiune, din respect pentru propria mea tara", a declarat el la vremea respectiva.

Azi, dupa indelungi eforturi de a-si depasi problemele depresive, Michael pare sa-si fi gasit linistea alaturi de partenerul sau, Kenny Goss, declarand intr-un interviu acordat pe canalul britanic ITV ca intentioneaza sa legalizeze acesta relatie ce dureaza de mai bine de zece ani, casatorindu-se cu Goss, fara a preciza insa o data anume.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#zinastere George Michael, #George Michael discografie, #biografie George Michael , #vedete straine