John Malkovich pentru prima oara in Romania, la Festivalul George Enescu

Luni, 12 August 2013, ora 09:29
2118 citiri
John Malkovich pentru prima oara in Romania, la Festivalul George Enescu
Foto: The Guardian

Festivalul "George Enescu" prezinta in luna septembrie publicului romanesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei editii: "The Infernal comedy" (Confesiunile unui ucigas in serie), opera compusa de dirijorul austriac Martin Haselbock, impreuna cu actorul american John Malkovich si cu regizorul austriac Michael Sturminger.

Nominalizat de doua ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Este pentru prima data cand John Malkovich vine in Romania si va interpreta rolul unui criminal in serie in piesa "The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer", pe scena Ateneului Roman, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera in 2006 in Los Angeles, este scrisa special pentru John Malkovich. Actorul american este narator si singurul personaj al firului epic, iar piesa este un "musical" cu arii ai unor compozitori celebri (Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven), interpretate de orchestra de camera Wiener Akademie condusa de Martin Haselbock si de sopranele Laura Aikin si Aleksandra Zamojska. Spectacolul este subtitrat in limba romana.

Concertul se va desfasura cu casa inchisa, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live (detalii aici).

Seria Spectacole de opera si balet aduce de la ora 19.00, la Opera Nationala Bucuresti, un alt eveniment de exceptie - "OTELLO", de Giuseppe Verdi, in interpretarea Corului si Orchestrei Operei Nationale Bucuresti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americana Kery-Lynn Wilson. In rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru inregistrarea interpretarii operei "Tannhauser", de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

Se mai pot cumpara bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul eventim.ro.

In aceeasi seara, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valcuha, Suita nr. 1 in Do Major op. 9 a lui George Enescu, Philip Glass - Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra, solista Anna Tifu, laureata a Concursului International George Enescu, M. Ravel - Tzigane, rapsodie pentru vioara si orchestra op. 76 (1924) si I. Stravinski - Suita pentru orchestra "Ritualul primaverii".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Festival George Enescu John Malkovich, #actor John Malkovich Romania, #John Malkovich festival , #vedete straine