Lady Diana, lectii de viata

Vineri, 31 August 2012, ora 23:18
4073 citiri
Lady Diana, lectii de viata

Pe 31 august 1997, Lady Diana, "printesa inimilor", si-a pierdut viata intr-un cumplit accident de circulatie la Paris. Ce a ramas in urma sa?

La 15 ani de la deces, Lady Diana ocupa inca un loc special in inimile britanicilor. Desi a avut origini modeste, a fost mai iubita decat toate printesele cu sange albastru din Europa.

A fost o persoana foarte mediatizata, iar, astazi, cei doi fii ai sai, William (30 ani) si Harry (27 de ani), i-au ocupat locul in lumina reflectoarelor. Potrivit autoarei Kate Williams, acestia au mostenit multe trasaturi de caracter de la mama lor: "Ii seamana, se ocupa de acte caritabile, sunt calzi, sunt sociabili si nu sunt rigizi".

In afara celor doi copii, in urma Dianei a ramas insasi exemplul vietii sale. Prin zambetul sau magic, prin prezenta sa, prin actiunile sale, "printesa inimilor" a cucerit si a inspirat. Iata sase lectii de viata desprinse din atitudinea Dianei si prezentate de Bild:

1. Sa ai curajul sa spui adevarul

Charles a umilit-o, a inselat-o cu Camilla. Diana a luptat, apoi a considerat ca este mai bine sa se desparta si a spus adevarul despre separarea de sotul sau. Intr-un interviu a declarat: "Am fost trei in aceasta casnicie"

2. Profita de ceea ce iti ofera viata

Lady Diana ofera exemplul unei femei moderne, care a invatat sa renunte la prejudecati. A profitat de diverse oportunitati pentru a investi banii primiti la divort, iar din punct de vedere sentimental, a stiut sa-si asume relatiile de care avea nevoie pentru a se implini ca femeie.

3. Chiar daca ai cazut, invata sa te ridici

Lady Diana a marturisit ca a avut perioade in care viata sa a fost un "intuneric total". Ea a suferit de depresie si de bulimie. Insa, dorinta sa de viata si de libertate a fost mai puternica decat fiecare dintre aceste caderi.

4. Nu uita de gesturile dezinteresate

Lady Diana a patronat 120 de proiecte de caritate. Fotografiile sale alaturi de persoane fara adapost, de copii bolnavi, de victime ale dezastrelor au oferit un exemplu intregii lumi.

5. Fii o mama buna

Diana nu si-a exploatat niciodata fii in lupta sa cu Charles. Le-a oferit atata dragoste si protectie cat poate oferi o mama si le-a fost intotdeauna foarte aproape.

6. Ia-o de la inceput

In vara in care a murit, Lady Diana a oferit multe ipostaze ale unei femei implinite. Si-a afisat fericirea alaturi de noul sau iubit, Dody al - Fayed, desi a stiut ca deranjeaza. Si a murit alaturi de el. Insa atitudinea sa a facut-o nemuritoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Lady Diana 15 ani moarte, #Lady Diana lectii de viata, #Lady Diana acte caritabile , #vedete straine