Nicio editura nu vrea sa publice volumul de memorii al lui Woody Allen

Vineri, 03 Mai 2019, ora 19:55
5977 citiri
Nicio editura nu vrea sa publice volumul de memorii al lui Woody Allen
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa mai multi producatori de film si actori, a venit randul editorilor americani sa il boicoteze pe cineastul Woody Allen, care nu a gasit o editura dispusa sa achizitioneze proiectul volumului sau de memorii.

The New York Times citeaza directori de la patru edituri majore, care au declarat sub protectia anonimatului ca unul dintre agentii cunoscutului regizor le-a propus spre publicare un manuscris al artistului.

Niciunul dintre cei patru directori de editura nu a facut o oferta, au precizat ei pentru The New York Times. Unii dintre ei au spus ca nici macar nu au citit manuscrisul.

Contactati de jurnalistii de la AFP in legatura cu informatiile aparute in The New York Times, reprezentantii celor cinci mari edituri din Statele Unite - HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster si Penguin Random House - nu au dorit sa faca declaratii pe aceasta tema.

Nici agentul lui Woody Allen nu a raspuns solicitarilor AFP de a oferi un punct de vedere in aceasta chestiune.

Dupa aparitia miscarii #MeToo, Woody Allen a ajuns din nou in centrul scandalului provocat de acuzatiile de abuz sexual formulate impotriva sa de una dintre fiicele lui adoptive, Dylan, in anul 1992.

Cercetarile care il vizau au fost abandonate dupa doua anchete diferite realizate in epoca si care au durat mai multe luni.

Insa Dylan Farrow, sustinuta de mama ei adoptiva, Mia Farrow, si de fratele ei Ronan Farrow, si-a reinnoit la inceputul anului 2018 aceste acuzatii, pe care Woody Allen le-a respins intotdeauna.

Imaginea regizorului premiat cu Oscar s-a degradat si dupa un interviu acordat postului argentinian Canal 13, difuzat in iunie 2018, in care artistul a spus ca are profilul necesar pentru a fi considerat un erou al miscarii #MeToo.

Cu imaginea sifonata, Woody Allen a ajuns in situatia in care mai multi actori si actrite cu care a colaborat in trecut au inceput sa se distanteze de el prin declaratii publice si sa afirme ca nu mai doresc sa lucreze cu el niciodata.

La inceputul lunii februarie, cineastul a dat in judecata grupul Amazon pentru intrerupere abuziva a contractului, reprosand companiei americane ca a pus capat acordurilor lor de productie.

Amazon a confirmat ca si-a anulat angajamentul, ce viza finantarea a patru filme cu o suma totala de 68 de milioane de dolari, justificandu-si decizia prin "acuzatiile repetate" care il vizeaza pe regizor si prin "declaratiile controversate" ale acestuia.

Procedura judiciara din aceasta speta isi urmeaza cursul si un proces ar putea avea loc in 2020.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Woody Allen boicotat edituri , #vedete straine