Prince a murit - Cladirile au devenit purpurii, oamenii canta in strada (Galerie foto)

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 10:34
7179 citiri
Prince a murit - Cladirile au devenit purpurii, oamenii canta in strada (Galerie foto)
Foto: Instagram/eventissimebyjulia

Moartea lui Prince, la numai 57 de ani, a luat prin surprindere intreaga lume. Internetul a devenit purpuriu dupa ce fanii si-au schimbat fotografiile de profil, alegand unele care sa-i aduca artistului un ultim omagiu.

In intreaga lume, obiective turistice, constructii sau monumente au fost luminate in purpuriu, dupa numele hitului "Purple rain".

Prince a murit. Suspiciune de supradoza de droguri

Mai multe publicatii din lume au ales ca prima pagina sa fie purpurie, asa cum a facut The Sun, relateaza BBC.

In orasul natal al lui Prince, Minneapolis, stadionul de baseball a fost luminat in purpuriu, in aceeasi lumina fiind scaldat si podul din centrul orasului.

Mai multe cladiri importante din New York si New Orleans au fost luminate in aceeasi nuanta. Coincidenta sau nu, cascada Niagara a fost luminata joi in purpuriu, pentru a marca ziua reginei Elisabeta, culoare asociata insa pe intreg mapamondul cu Prince.

Si autoritatile din Paris au marcat tristul moment, iluminand feeric Turnul Eiffel.

Superdom-ul din New Orleans a fost de asemenea luminat in purpuriu, iar in unele mijloace de transport in comun lumina a fost colorata in aceeasi nuanta.

Logo-ul MTV, pe Twitter, a devenit de asemenea purpuriu, iar multi fani ai artistului au renuntat la poza de profil, postand una cu o pata de culoare.

RIP #PRINCE #purple #purplerain #greatestmusicever #P #1999 @prince #heavyheart #saddness

A photo posted by J u l i e 💛 Santa Cruz, CA (@sea2be) on

Pana si logo-ul Google a fost, pentru o vreme, purpuriu.

NASA a postat pe Twitter o fotogtrafie din spatiu in care predomina movul, in cinstea lui Prince.

Mii de oameni s-au adunat in noaptea de joi spre vineri in centrul orasului Minneapolis, unde au cantat la unison "Purple rain", melodie lansata in 1984.

In Brooklyn, regizorul Spike Lee, bun prieten cu Prince, a organizat o petrecere stradala, dupa ce a aflat de moartea artistului.

Prince a murit, lumea intreaga e in doliu - avalansa de mesaje pe Internet

Casa lui Prince, din Paisley Park, si studioul de inregistrari au fost impodobite cu flori de catre fani. In plina noapte, mii de oameni au venit pentru a aduce flori si baloane.

Multi dintre fanii artistului au spus ca vineri vor purta, in amintirea lui Prince, haine purpurii.

A murit Prince

Nascut in 1958, Prince a fost un un prolific compozitor si cantaret de la o varsta foarte frageda. Prima piesa a scris-o cand avea numai sapte ani. In intreaga sa cariera, Prince, care canta si la mai multe instrumente, a lansat peste 30 de albume.

De-a lungul vremii, a compus pentru nenumarati artisti. Desi a compus "Nothing Compares 2U" pentru The Family, piesa a devenit celebra in interpretarea lui Sinead O'Connor, in 1990.

In 1984, a castigat un Oscar pentru "Purple rain", el jucand si in filmul cu acelasi nume.

In 2004, excentricul artist a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame.

Ultimul concert, sustinut saptamana trecuta in Atlanta

Cel mai recent album al sau, "HITnRUN Phase Two", a fost lansat anul trecut, artistul aflandu-se in plin turneu cand a fost gasit mort in lift, joi dimineata. Artistul a concertat pana saptamana trecuta, desi suferea de o gripa foarte severa.

Avionul in care se afla Prince a aterizat de urgenta - Cantaretul, dus direct la spital

Iata o inregistrare realizata la ultimul sau concert, in Atlanta.

Politia a anuntat ca a fost primit un telefon la Urgente la ora locala 9.43. Ulterior, Prince a fost gasit in lift, in studioul sau de inregistrari. S-a incercat resuscitarea sa, insa a fost pronuntat mort la 10.07.

Intreaga lume artistica a deplans moartea lui Prince. Madonna, care o vreme s-a intalnit cu Prince, l-a descris ca fiind "un vizionar care a schimbat lumea". Mick Jagger a spus despre talentul lui Prince ca era "fara limite", numindu-l "un artist revolutionar, un mare muzician", laudand si versurile pieselor sale.

Chitaristul Slash l-a descris ca fiind probabil unul dintre cele mai mari talente muzicale ale secolului XX. "Lumea si-a pierdut mult din magie", a scris pe Twitter Katy Perry.

Dupa ce a scris pe o retea sociala "Geniu, legenda, inspiratie, prieten. Lumii ii va fi dor de tine. Nu voi trece niciodata peste moartea sa", Mariah Carey i-a adus un omagiu si in timpul unui concert pe care il sustinea, joi seara, in Franta, informeaza ContactMusic.

Si fosta sotie a lui Prince, Mayte Garcia, cea care a inspirat hitul "The Most Beautiful Girl in the World", a deplans moartea artistului, afirmand ca acesta s-a dus alaturi de fiul lor, mort cu ani in urma, arata ContactMusic. Cei doi au fost sot si sotie din 1996 pana in 1999, casatorindu-se si divortand in 14 februarie.

Cei doi au avut un baiat, Gregory, care a murit la o saptamana de la nastere. Copilul s-a nascut in 1996 bolnav de sindromul Pfeiffer, o afectiune genetica rara care afecteaza craniul.

"L-am iubit atunci, il iubesc acum si il voi iubi vesnic. ESte cu fiul sau acum", a declarat fosta sotie.

Will Smith a scris pe o retea sociala ca vorbise cu Prince in seara premergatoare mortii sale.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#cladiri luminate purpuriu, #Prince murit omagii, #Prince mort omagii, #Prince cauza deces , #vedete straine