Vedete care si-au depasit deficientele (Galerie foto)

Marti, 02 Iulie 2013, ora 12:10
13025 citiri
Vedete care si-au depasit deficientele (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Drumul spre celebritate nu este pavat doar cu sanse, uneori ivindu-se obstacole greu de infruntat. Nu sunt putine cazurile in care si vedetele au luptat cu handicapuri, probleme de sanatate sau deficiente pentru a-si indeplini visul si, in cele din urma, destinul.

TopTenz prezinta povestea a 6 oameni faimosi care au trait astfel de experiente.

Fondatorul curentului "Fast Rap" este astmatic

Big Daddy Kane este un rapper american care a castigat premiul Grammy si care a revolutionat lumea muzicala atunci cand a elaborat un stil mai complex, cu rime multi-silabice, numit apoi "fast rap". Artistul si-a inceput cariera in 1986, alaturi de grupul Juice Crew, fiind si un interpret dinamic, dansand alaturi de trupa sa, in ciuda faptului ca suferea de astm.

Diagnosticat cu astm in stadiu avansat, rapperul a reusit totusi sa treaca peste toate inconvenientele provocate de afectiunea sa.

Actrita americana surda, distinsa cu premiul Oscar

Marlee Martin si-a pierdut auzul la varsta de 18 luni, insa asta nu a impiedicat-o sa isi realizeze toate visurile. Martin si-a descoperit inca de mica talentul actoricesc, asa ca a inceput sa apara in diferite productii. Actrita nu si-a abandonat nici studiile, primind la un moment dat o diploma in Drept.

Pentru un rol din 1986, Marlee Martin a castigat premiul Oscar, fiind de altfel singura persoana fara auz care a obtinut vreodata o astfel de distinctie. Martin are o cariera de succes in teatru si televiziune, fiind de asemenea si autoarea unor carti pentru copii.

Bruce Willis s-a balbait pana la varsta de 20 de ani

In ciuda faptului ca era un copil popular, Bruce Willis marturiseste ca in prima parte a vietii, chiar si in adolescenta, s-a confruntat cu o problema majora: balbaiala. Atat timp cat ii facea pe ceilalti sa rada, insa, deficienta lui era trecuta mai usor cu vederea. Pe tot parcursul scolii, Willis a facut terapie, insa nu asta l-a ajutat sa se vindece.

Din fericire, in timpul liceului si-a descoperit pasiunea pentru teatru, care, in cele din urma, l-a si vindecat. Asadar, de la varsta de 20 de ani nu s-a mai confruntat cu aceasta problema.

Cel mai iubit presedinte american avea boala Addison

Atunci cand esti unul dintre cei mai iubiti presedinti americani, orice boala fizica trebuie sa treaca pe locul doi. John F. Kennedy a fost diagnosticat in anii '40 cu boala Addison, o afectiune autoimuna agresiva, in care sunt afectate glandele suprarenale, cele care produc adrenalina.

Printre cele mai comune simptome se numara oboseala severa, ameteli, slabiciune musculara, greata si dificultatea de a sta mult in picioare.

John F. Kennedy a reusit sa isi tina secreta boala pana dupa alegerile din 1960, aceasta neafectandu-i activitatea si deciziile ca presedinte.

Agatha Christie era dislexica

Una dintre cele mai de succes autoare ale tuturor timpurilor, Agatha Christie, ale carei romane s-au vandut in 4 miliarde de exemplare in intreaga lume, suferea de dislexie.

In ciuda talentului sau evident, Christie s-a confruntat cu o dificultate majora in a citi si a scrie, problema cauzata de dislexie. Scriitoarea a reusit sa treaca, insa, peste aceasta problema, dar si peste alte afectiuni, cum ar fi depresia.

Jucatorul de baseball care s-a nascut fara mana dreapta

Jim Abbot a fost singurul jucator de baseball care s-a nascut fara mana dreapta. Deficienta sa nu l-a impiedicat ca, in 1987, sa fie desemnat cel mai bun atlet amator, iar dupa acest moment echipa sa a invins echipa nationala a Cubei.

Desi Abbot nu a castigat niciodata un campionat, a primit mai multe premii si a aratat lumii intregi ca nicio pasiune nu este de neindeplinit. Astazi, Abbot isi castiga existenta tinand discursuri motivationale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vedete probleme sanatate, #deficiente celebritati, #handicapuri vedete, #celebritati handicapuri, #Agatha Christie dislexie, #Bruce Willis balbait , #vedete straine