Ce nu stii despre actorii din rolurile secundare din Harry Potter (Galerie foto)

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 21:56
10253 citiri
Ce nu stii despre actorii din rolurile secundare din Harry Potter (Galerie foto)
Foto: movies.yahoo

Harry Potter si Talismanele Mortii - Partea 2, ultimul film din cunoscuta si apreciata franciza "Harry Potter", va avea premiera pe marile ecranePe 15 iulie. Seria care cuprinde opt filme (cu cel ce va fi lansat in curand) reprezinta unul dintre cele mai mari succese din istoria cinematografiei, cu incasari de peste 6,4 miliarde de dolari (aduse de primele sapte lungmetraje).

De asemenea, volumele scrise de autoarea britanica J. K. Rowling, care stau la baza filmelor din franciza, au fost traduse in 69 de limbi si vandute in peste 400 de milioane de exemplare, in 200 de tari.

Despre tinerii actori principali din aceasta serie - Daniel Radcliffe (interpretul lui Harry Potter), Emma Watson (interpreta personajului Hermione Granger) si Rupert Grint (Ron Weasley) - s-a scris frecvent, mai ales ca ei au crescut in timpul producerii filmelor (primul lungmetraj a fost lansat in 2001). Insa, in tot acest timp, in care seria "Harry Potter" a cunoscut o primire rasunatoare din partea publicului, a fost acordata vizibil mai putina atentie actorilor deja maturi care au jucat in franciza, dar care au avut prestatii impresionante, de asemenea.

Vrand sa faca dreptate, Movies.yahoo.com a intocmit o lista chiar cu acestia - actorii care au avut roluri secundare in renumita franciza, dar care au o cariera cu adevarat impresionanta in spate.

1. Helena Bonham Carter - Rolul din "Harry Potter": Bellatrix Lestrange

Inainte de a fi unul dintre cei mai rai membri ai grupului Devoratorii Mortii, Helena Bonham Carter a fost cunoscuta pentru mai multe drame in care a jucat - "A Room With a View", "Where Angels Fear to Tread" si "The Wings of the Dove", pentru acesta din urma primind si prima ei nominalizare la Oscar (a doua a fost pentru rolul din "The King's Speech"). Tot ei i se spunea "regina corsetelor".

2. Alan Rickman - Rolul din "Harry Potter": Severus Snape

Acest actor nu a primit nicio nominalizare la Oscar, dar a avut doua la premiile Tony pentru prestatiile stralucite din "Les Liaisons Dangereuses", in 1987, si din "Private Lives", din 2002. El a jucat de asemenea un rol negativ in "Die Hard" (teroristul german Hans Gruber).

3. Ralph Fiennes - Rolul din "Harry Potter": Lord Voldemort

Inainte de a-l juca pe diabolicul Voldemort, actorul Ralph Fiennes a interpretat un alt rol negativ - nazistul Amon Goth din "Schindler's List", pentru care s-a ingrasat 12 kilograme band bere. Fiennes este cunoscut insa si pentru remarcabila prestatie din "The English Patient", film care a fost recompensat cu 9 premii Oscar.

4. David Thewlis- Rolul din "Harry Potter": Remus Lupin

Acest actor era relativ necunoscut inainte de a juca in drama "Naked", rol pentru care a primit un premiu la Festivalul de la Cannes, in 1993. Iar in afara de rolul din "Harry Potter" un altul de asemenea important a fost cel din filmul "Seven Years in Tibet".

5. Richard Harris - Rolul din "Harry Potter": Albus Dumbledore

Richard Harris a murit la scurt timp dupa lansarea filmului "Harry Potter and the Chamber of Secrets", in 2002, la varsta de 72 de ani. Inainte de rolul din acest film el a primit doua nominalizari la Oscar si un premiu Globul de Aur pentru "Camelot", in 1968.

6. Michael Gambon - Rolul din "Harry Potter": Albus Dumbledore (2)

Inainte de a prelua acest rol, dupa moartea lui Richard Harris, Michael Gambon a avut o cariera stralucita pe scena, castigand aproape orice premiu britanic de actorie. O alta prestatie importanta a lui a fost cea din miniseria "The Singing Detective".

7. Maggie Smith- Rolul din "Harry Potter": Minerva McGonagall

Actrita Maggie Smith are un palmares destul de lung: a castigat doua premii Globul de Aur, un premiu Emmy, unul Tony si doua Oscaruri - pentru "The Prime of Miss Jean Brodie" (1969) si "California Suite" (1978).

8. Gary Oldman - Rolul din "Harry Potter": Sirius Black

Inainte de rolul din "Harry Potter", Oldman s-a facut cunoscut in special prin performanta din "Sid and Nancy", pentru care a slabit atat de mult incat a fost chiar si spitalizat scurt timp.

9. Emma Thompson - Rolul din "Harry Potter": Sybill Trelawney

Actrita Emma Thompson a intrat in istorie ca fiind singura persoana care a castigat un Oscar pentru un rol dintr-un film - "Howard's End", 1992, si un alt Oscar datorita scenariului scris pentru lungmetrajul "Sense and Sensibility", 1995. De asemenea, a mai primit doua nominalizari la premiile Oscar - cea mai buna actrita, pentru "The Remains of the Day", si cea mai buna actrita in rol secundar, pentru "In the Name of the Father".

10. Kenneth Branagh - Rolul din "Harry Potter": Gilderoy Lockhart

Branagh a fost regizor si actor intr-o serie de adaptari ale unor piese scrise de Shakespeare, de la "Henry V" la "Hamlet". Este unul din cei noua oameni care au primit vreodata nominalizari la Oscar pentru prestatia ca actor, scris si regizat. El a avut relatii cu doua actrite din aceasta lista. Este vorba de Emma Thompson, cu care a fost insurat din 1989 pana in 1995, si de Helena Bonham Carter, cu care a avut o legatura sentimentala din 1994 pana in 1999.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Harry Potter, #actori Harry Potter, #roluri secundare Harry Potter , #vip