Vedete fara adapost sau la un pas de faliment

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:19
7181 citiri
Vedete fara adapost sau la un pas de faliment
Foto: Hollywood Reporter

Cei mai multi dintre oamenii celebri, indiferent daca sunt actori, cantareti sau sportivi, ajung sa aiba foarte multi bani intr-un anumit punct al carierei lor. Dar acest lucru nu inseamna ca nu sunt supusi si unor riscuri in ceea ce priveste averea si ca nu pot pierde la un moment dat o parte din aceasta (uneori chiar foarte mare) ori chiar tot.

Hollywood Reporter a intocmit o lista cu vedete care au ramas intr-o anumita perioada fara case sau sume mari de bani.

1. Michael Jackson

In urma cu ani buni, Michael Jackson se bucura din plin de cunoscuta lui ferma Neverland, de 2.900 de acri, in care era inclus si un parc de distractii. Dupa ce cantaretul a fost achitat de acuzatiile de molestare a unui copil, ferma a ajuns sa fie scoasa la licitatie, iar in 2008, titlul de proprietate al fermei a ajuns la firma Sycamore Valley Ranch Company LLC.

Cantaretul avea imprumuturi foarte mari facute pentru aceasta ferma, in valoare de circa 23 de milioane de dolari.

2. Nicolas Cage

Nicolas Cage este unul dintre actorii de la Hollywood care sunt foarte bine platiti, avand, la un moment dat, case peste tot in lume, inclusiv un castel in Germania.

In 2009 insa, Fiscul a stabilit ca actorul nu platise impozitele pentru anul 2007 - mai mult de 6,2 milioane de dolari. Si, in timp ce Cage si-a dat in judecata fostul manager de afaceri pentru gestionarea gresita a banilor lui, casele pe care le detinea in New Orleans, Bel Air si Nevada au fost vandute la licitatie.

3. Burt Reynolds

Actorul cunoscut din filme ca "Smokey and the Bandit" sau "Cannonball Run" a declarat Chapter 11 (un tip de faliment conform legii specifice din SUA) dupa divortul de Loni Anderson. In august, anul acesta, el s-a vazut nevoit sa inceapa procedura de prescriere a ipotecii casei sale din Florida, avand datorii de aproape 1,2 milioane de dolari catre firma Merrill Lynch Credit Corp.

4. Natasha Lyonne

Actrita care a jucat in productii ca "American Pie" si "But I'm a Cheerleader" a avut cativa ani in care, potrivit unor surse, nu a avut o casa in care sa locuiasca, stand mai mult prin spitale, din cauza unor grave probleme de sanatate.

5. Kim Basinger

In 1993, actrita a semnat actele de faliment, dupa ce a pierdut un proces de 8,1 milioane de dolari cu Main Line Pictures, pentru ca s-a retras din filmul "Boxing Helena".

6. Marvin Gaye

Cantaretul celebru pentru melodii ca "Mercy, Mercy Me" sau "What's Going On" a ajuns la faliment dupa ce a divortat de Anna Gordy. In loc de pensie alimentara, el a fost de acord sa inregistreze un nou album - "Here, My Dear" - si sa ii cedeze Annei drepturile de autor.

7. M.C. Hammer

In 1990, revista "Forbes" estima ca rapperul avea o avere de 33 de milioane de dolari. Sase ani mai tarziu, insa, M.C. Hammer a declarat falimentul de tip Chapter 11. "E timpul sa inchei vechile afaceri si sa incetez sa mai fiu loteria pentru oamenii care il vad pe MC Hammer ca pe marea celebritate cu un sac fara fund de visuri", declara el atunci.

8. Mike Tyson

Desi a facut circa 400 de milioane de dolari in aproximativ 20 de ani, fostul campion la categoria grea a reusit sa ii cheltuiasca pe toti pe diverse achizitii extravagante, precum tigri de Bengal, o cada de doua milioane de dolari, bijuterii foarte scumpe si altele.

In 2003, el a semnat pentru falimentul Chapter 11. De atunci, insa, a incercat sa-si refaca atat averea, cat si viata personala si profesionala.

9. Toni Braxton

Cantareata devenita celebra cu melodia "Unbreak My Heart" a avut de-a face cu ruina din punct de vedere financiar in 1998. Ea sustine ca, desi a vandut mai mult de 40 de milioane de albume, a primit atunci doar 2.000 de dolari din drepturi de autor.

Iar daca dupa acest an si-a mai revenit putin din punct de vedere financiar, in 2010 a inceput sa aiba din nou probleme si datorii de milioane de dolari (in parte din cauza anularii unor show-uri din Las Vegas).

10. Willie Nelson

In 1990, Fiscul a confiscat cele mai multe bunuri ale cantaretului si compozitorului Willie Nelson, din cauza unor taxe neplatite, in valoare de 16,7 milioane de dolari. Ulterior, el a lansat albumul "The IRS Tapes: Who'll Buy My Memories?", fiind de acord ca toate incasarile sa mearga direct catre Fisc.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#vedete pierdut bani, #vedete pierdut case, #vedete care pierdut case, #celebritati faliment, #vedete faliment, #vedete falite , #vip