Actorul care a renunțat să mai fie vegetarian după 38 de ani își explică decizia. "Este hrana zeilor"

Joi, 02 Mai 2024, ora 20:55
18196 citiri
Actorul care a renunțat să mai fie vegetarian după 38 de ani își explică decizia. "Este hrana zeilor"
Actorul a început să mănânce din nou carne FOTO Pixabay

Martin Freeman a dezvăluit că a renunțat să mai fie vegetarian după 38 de ani pentru că produsele de înlocuire a cărnii sunt 'foarte, foarte procesate'.

Starul din Sherlock a recunoscut că acum, întorcându-se la consumul de carne, se poate deda în cele din urmă la 'hrana zeilor' - plăcintele cu carne de porc și ouăle scotch.

Martin, în vârstă de 52 de ani, a spus că inițial a devenit vegetarian în adolescență pentru că nu a fost 'niciodată confortabil' cu ideea de a mânca animale.

Cu toate acestea, a avut o schimbare de atitudine mai târziu în viață pentru că încearcă să mănânce mai puține alimente procesate și să se bucure de a avea 'ce îmi place'.

În timp ce mânca un bolognese italian la podcastul Dish cu Nick Grimshaw și bucătarul profesionist Angela Hartnett, el a spus: "Acum am renunțat. Am început să fiu vegetarian în ianuarie 1986."

"Pentru că nu am fost niciodată confortabil cu ideea de a mânca animale. Deci nu am mai mâncat un bolognese bun de atunci - mama mea era o bucătăreasă destul de bună.

"Așa că acesta este primul bolognese corect pe care îl mănânc, probabil, de 38 de ani..."

"E un lucru amuzant, pentru că îmi plac lucrurile care înlocuiesc carnea, dar rezerva mea în legătură cu ele este că pot fi foarte, foarte procesate și încerc să mănânc mai puțină mâncare procesată."

El a spus că a ratat "decenii întregi" mâncărurile de bază bune și cinstite, cum ar fi pastele bolognese.

Dezvăluind ce mânca deja, el a adăugat: "Oul scoțian a fost unul dintre lucrurile la care m-am gândit: "Este o țară liberă, pot face ce vreau".

"Și, de asemenea, știi celălalt lucru - o plăcintă cu carne de porc cu jeleu și toate alea.

"Un pic de muștar pe o plăcintă de porc - oh, omule. Este mâncarea zeilor".

Un studiu recent a constatat că produsele din carne pe bază de plante nu oferă niciun 'beneficiu clar' pentru sănătatea inimii.

Persoanele care au mâncat cârnați falși, burgeri și carne tocată de plante păreau să aibă și tensiune arterială mai proastă decât cei care consumă carne.

Experții au denumit "aura de sănătate" asociată cărnii pe bază de plante drept nejustificată și au îndemnat industria alimentară să "re-evalueze dezvoltarea următoarei generații de alternative la carne".

Co-autorul studiului, dr. Sumanto Haldar, conferențiar în știința nutriției la Universitatea Bournemouth, a declarat: 'În prezent, producerea acestor alternative la carne pe bază de plante implică adesea o cantitate substanțială de prelucrare.

”Produsele finale pot conține cantități mari de sare, grăsimi saturate și aditivi pentru a se potrivi cu gustul și textura produselor reale din carne.”

El a adăugat: ”Este clar că există încă multe oportunități pentru îmbunătățiri în analogii de carne pe bază de plante de pe piață pentru a justifica percepțiile despre beneficiile superioare de sănătate ale acestor produse.

”În stadiul actual, alternativele la carne pe bază de plante disponibile în prezent nu oferă aceleași avantaje pentru sănătate ca o dietă pe bază de plante tradițională, care constă în general din alimente integrale precum cerealele integrale și o mulțime de fructe și legume.”

”Aceasta oferă un impuls industriei alimentare pentru a reevalua dezvoltarea următoarei generații de produse alternative la carne, astfel încât acestea să aibă un gust bun, dar și atribute nutriționale îmbunătățite și să fie mai accesibile pentru întreaga populație.”

Optzeci și doi de participanți cu risc de diabet de tip 2 au fost împărțiți în două grupuri alimentare pentru un studiu de opt săptămâni, unul carnivor (42) și unul pe bază de plante (40).

Participanții vegani au înlocuit carnea cu alternative ultra-procesate.

Carnea tocată de vită și porc, piept de pui, chiftele, cârnați și nuggets de pui au reprezentat cele șase opțiuni de carne livrate la casele consumatorilor de carne.

Înainte de studiu, voluntarii au fost supuși unor teste de sânge pentru a permite cercetătorilor să evalueze sănătatea lor cardiometabolică.

Aceștia au fost echipați cu monitoare de glucoză pentru a verifica nivelurile de zahăr din sânge în timp real.

Ulterior, oamenii de știință au efectuat un al doilea test de sânge pentru a monitoriza schimbările în colesterol și alți markeri cheie ai sănătății inimii.

Scriind în Jurnalul American de Nutriție Clinică, academicienii au afirmat: 'Printre factorii clasici de risc pentru bolile cardiovasculare, nu s-au observat efecte clare între dieta bazată pe carne animală și grupurile de carne pe bază de plante.'

Colesterolul dietetic a scăzut în ambele grupuri.

În timp ce nivelurile de grăsimi trans - acizi grași nesaturați - au fost cele mai mari printre consumatorii de carne, aportul lor de sodiu a scăzut pe parcursul celor opt săptămâni.

În schimb, acesta a crescut cu 42,5% în rândul consumatorilor de carne falsă, scrie Dailymail.

'Au fost notate îmbunătățiri modeste' în tensiunea arterială și la consumatorii de carne, dar nu și la cei care urmează o dietă pe bază de plante.

'Aceste constatări sugerează că, în ciuda beneficiilor de sănătate bine documentate ale dietelor tradiționale pe bază de plante, beneficiile nu ar trebui să fie confundate cu dietele pe bază de carne pe bază de plante', au adăugat cercetătorii.

Interesul pentru o dietă pe bază de plante a crescut semnificativ în ultimii ani, cu vegani care invocă motive etice, de mediu sau de sănătate.

Motivul neașteptat pentru care nu mâncăm ouă de curcă
Motivul neașteptat pentru care nu mâncăm ouă de curcă
În timp ce americanii sărbătoresc Ziua Recunoștinței cu mese pline de carne de curcan, mulți s-au întrebat de ce ouăle curcilor nu sunt incluse în meniu – iar răspunsul se reduce la...
Motivele care au înfuriat electoratul din România după primul tur al prezidențialelor ANALIZĂ
Motivele care au înfuriat electoratul din România după primul tur al prezidențialelor ANALIZĂ
Românii au motive întemeiate de supărare, conform unei analize realizate de POLITICO, care evidențiază șapte cauze ce au dus la furia alegătorilor din țară în urma rezultatelor alegerilor...
#veganism, #renuntare, #actor, #motive, #carne, #schimbare , #carnea
  1. 7 efecte secundare surprinzătoare ale consumului zilnic de fasole
  2. Ce despăgubire a primit un bărbat de la Mars după ce a găsit un baton de ciocolată complet neted: "Nu vreau să par nerecunoscător"
  3. Artista cu care Alex Velea a făcut furori în trendurile din România. Nici cu Antonia nu a avut același succes VIDEO
  4. Care este cel mai sănătos mod de a găti ouăle dacă ai hipertensiune arterială
  5. Wedding Atelier București: Descoperă colecțiile exclusiviste de rochii de mireasă 2025
  6. Sean Penn, relație de iubire cu Valeria Nicov, o moldoveancă mai tânără 30 de ani decât starul de la Hollywood
  7. Cum s-a transformat Adina Asăvoaie, celebra „păpușă de la Glina” cu ochi de cristal. Acum are 18 ani și arată diferit FOTO
  8. Cât de mult se poate mări stomacul după o masă copioasă: dimensiunea este șocantă. „Stai jos și discută timp de 15 minute înainte de a lua a doua porție”
  9. 5 idei de cadouri pentru soție
  10. Theo Rose, acuzată că îl susține pe Călin Georgescu. Artista dezvăluie dacă a luat bani pentru a-i face campanie pe TikTok: „În familia mea sunt persoane care-l susțin”