Semnal de alarmă pentru vegetarieni: Risc ridicat de o vătămare gravă

Joi, 18 August 2022, ora 06:22
5210 citiri
Semnal de alarmă pentru vegetarieni: Risc ridicat de o vătămare gravă
Dieta vegetariană are și efecte negative, o fragilitate a oaselor FOTO: Medicine

Un studiu realizat de cercetători ai Universității Leeds din Marea Britanie, publicat pe 11 august 2022 în revista BMC Medicine, după analiza a 26.000 de persoane, a descoperit că femeile vegetariene au un risc mai mare cu 33% de a face fractură de șold decât cei care au o dietă cu carne.

Deși există unele dovezi că dietele vegetariene sunt legate de un risc mai mic de dezvoltarea a diabetului, a bolilor cardiovasculare și cancerului, iată că există și unele minusuri asociate sănătății mai precare a oaselor ale acestor persoane, care nu mănâncă deloc carne și pește, potrivit Medicine Net.

Se constată că în lume există un număr record de oameni care apelează la diete pe bază de plante, așa-numitele vegane, pentru a profita de numeroasele beneficii pentru sănătate, dar acest lucru poate veni în detrimentul oaselor, arată noul studiu de la Universitatea Leeds.

”În timp ce un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut este benefic pentru multe afecțiuni, subponderarea poate duce la o masă musculară grasă insuficientă și la o sănătate precară a oaselor și mușchilor, care pot duce la creșterea riscului de fractură de șold”, a spus James Webster, autorul studiului de la Universitatea Leeds din Marea Britanie.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

”Oamenii cu mai puțină masă de grăsime au mai puțină amortizare în timpul căderilor, iar acestea reprezintă 90% din fracturile de șold”, a explicat expertul.

Densitatea minerală osoasă scăzută este mai probabilă la persoanele subponderale și crește substanțial riscul de fractură de șold. Acesta este motivul pentru care menținerea unei greutăți sănătoase ar putea fi cheia în prevenirea fracturilor la vegetarieni.

Carnea și peștele sunt, de asemenea, surse excelente de nutrienți pentru sănătatea oaselor, inclusiv proteine, vitamina B12 și vitmaoina D.

”Este posibil să obțineți majoritatea acestor nutrienți din surse vegetale, ouă și lactate, dar studiile anterioare au descoperit un aport mai mic al acestora la vegetarieni”, a spus Webster.

Deficitul unei vitamine din corp pune în pericol inima și creierul: Cum poți rezolva problema VIDEO

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat ratele de fracturi ale șoldului la peste 26.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 35 și 69 de ani din Marea Britanie. Pe parcursul a 20 de ani de urmărire, au existat 822 de cazuri de fracturi de șold.

S-a constatat că vegetarienii au avut un risc crescut cu 33% de a avea o fractură de șold, față de persoanele care consumă carne.

Medicii au anunțat și care sunt măsurile pe care vegetarienii să le ia pentru a-și proteja mai bine oasele. Acest lucru începe cu menținerea unei greutăți sănătoase, care crește probabilitatea de a avea oase și mușchi sănătoși și de a reduce riscul unei fracturi de șold.

Consumul de multe fructe și legume, nuci, leguminoase, fasole și cereale integrale oferă majoritatea nutrienților necesari pentru sănătatea oaselor și prevenirea fracturilor. În plus, este recomandat vegetarienilor evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool, dar și efectuarea de exerciții fizice regulate, care sunt benefice pentru creșterea forței osoase și musculare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vegetarieni, #dieta vegetariana, #dieta vegana, #dieta vegana pericole, #dieta vegana riscuri, #fractura sold varstnici , #stiri sanatate