Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 16:44
2710 citiri
Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Vehiculele electrice, o nouă țintă a conspiraționiștilor FOTO Pixabay

Dezinformarea în creștere din Europa Centrală și de Est amenință să deraieze progresul unui mod de transport mai sustenabil. Noua țintă a ”fake news” devin vehiculele electrice, soluție promițătoare pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon și combaterea schimbărilor climatice, notează o analiză a proiectului SCIENCE+, o inițiativă a Free Press for Eastern Europe.

Mesajele înșelătoare despre vehiculele electrice s-au înmulțit în Bulgaria, România, Republica Cehă, Polonia, Slovacia și alte state, în care farse simple sunt întrețesute în teorii mai mari ale conspirației care vizează Uniunea Europeană și Green Deal-ul acesteia, scrie G4Media, care citează analiza Free Press for Eastern Europe.

Multe dintre aceste mesaje și-au găsit online o audiență largă, a cărei revoltă împotriva vehiculelor electrice, adesea fără temei, aduce beneficii industriei combustibililor fosili și propagandei rusești.

În noiembrie anul trecut în Cehia a devenit virală o poveste, după ce o mașină a izbucnit în flăcări la o intersecție aglomerată din Brno, șoferul reușind să scape. Unele entități mass-media au spus că a explodat bateria, iar un videoclip de pe Facebook care reia această afirmație a adunat aproape jumătate de milion de vizualizări. De fapt, povestea este una falsă. Nu bateria a provocat accidentul, ci o defecțiune a compartimentului motor, a concluzionat ancheta pompierilor, care ulterior a fost citată de Manipulatori. Asta nu înseamnă că bateriile nu pot provoca probleme. Însă analiștii spun că riscurile ca vehiculele electrice să ia foc sunt de la cinci până la de aproape 30 mai mici prin comparație cu mașinile pe benzină.

Totuși, păcălelile care înfățișează mobile electrice drept bombe amorsate au generat trafic semnificativ pe rețelele de socializare. O poveste dezmințită de mai mulți parteneri susține, în mod fals, că o autostradă germană a fost blocată de mașini electrice cu bateriile descărcate. O altă păcăleală a inventat un mit despre un cimitir de mașini electrice lângă Paris. Aceste mesaje urmăresc să alunge consumatorii, descriind tehnologia ecologică ca fiind una nesigură. Însă o campanie mai amplă încearcă să convingă oamenii că aceste mașini sunt de-a dreptul dăunătoare pentru mediu.

Mașinile electrice produc mai multe emisii toxice decât cele clasice, este o declarație pe care poate că ați văzut-o în presă.

În România, Veridica a examinat recent modul în care mass-media poate interpreta greșit o analiză realizată de un grup de cercetare independent, pentru a răspândi această idee.

Demagog a dezmințit anterior o postare de pe Facebook care a ajuns la mii de utilizatori, care afirma, de asemenea, că vehiculele electrice reprezintă o amenințare mai mare pentru mediu decât cele mai poluante mașini diesel.

În Cehia, AFP a respins afirmațiile înșelătoare ale unui utilizator despre bateriile Tesla și a arătat cum rețelele de socializare nu au reflectat corect concluziile dintr-un studiu realizat de Volvo.

Toate acestea se întâmplă pe măsură ce UE adoptă standarde pentru flote de mașini mai curate, urmărind ca până în 2035 toate statele membre să producă numai mașini electrice. Cu toate acestea, vocile care neagă schimbarea climei, influențate de motive economice și politice, răspândesc narațiuni false, inclusiv prin propaganda rusă care protejează interesele combustibililor fosili.

Desigur, vehiculele electrice nu sunt soluția ideală – Financial Times a subliniat că s-ar putea să nu fie atât de ecologice pe cât se crede, deoarece amprenta lor asupra mediului este complexă. Totuși, după cum notează Veridica, campania de dezinformare își propune să submineze încrederea publicului în autorități, promovând totodată un discurs anti-occidental și anti-european. În acest context, criticile la adresa vehiculelor electrice au fost folosite pentru a crește tensiunile sociale.

În cazul țărilor UE din Europa Centrală și de Est, nimic nu îi înfurie mai mult pe oameni decât reglementările de la Bruxelles care le încurcă viețile. Iar când Bruxelles-ul țintește mașinile – o da, se creează furtuna perfectă. Afirmațiile înșelătoare au ținut titlurile luni de zile, susținând că UE intenționează să confiște și să caseze mașinile mai vechi de 15 ani sau să interzică repararea acestora, pentru a promova vânzarea de mașini electrice scumpe.

Factcheck.bg a subliniat că postările de pe rețelele de socializare interpretează greșit o propunere care vizează reglementarea ciclului de viață al vehiculelor ușoare în tranziția către o economie circulară, anunțată în iulie 2023. Dezinformarea a apărut inițial în noiembrie 2023 și a reapărut de mai multe ori în ianuarie și februarie.

Narațiunea a fost preluată și de o serie de publicații românești, după cum relatează Veridica.

AFP a urmărit traseul afirmațiilor până la o postare Substack făcută de un comentator suedez. Este demn de remarcat faptul că nu a fost primul său atac la adresa vehiculelor electrice și că în fluxul său se găsesc postări care întăresc conspirațiile Bill Gates și scepticismul la adresa vaccinurilor. Și apropo de asta, UE nu este singura zonă care introduce restricții pentru mașinile cu combustie. Demagog a evidențiat măsurile luate în SUA, Canada, China, Regatul Unit și în alte țări.

Autori: Maksim Eristavi, Peter Georgiev, Marius Daea, Kateryna Savranska // Free Press for Eastern Europe

Quarterly Report - Editia 4

Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Șoferii de mașini electrice, hibride sau alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL) trebuie să respecte noi reguli pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, în Grecia....
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
#vehicule electrice, #masini electrice, #fake news, #dezinformare, #raport, #Europa de Est , #masini electrice