Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Magistratii strang randurile in jurul lui Augustin Lazar: 200 de procurori, judecatori si auditori il invita la dialog pe Tudorel Toader

Joi, 30 August 2018, ora 14:45
37158 citiri
Magistratii strang randurile in jurul lui Augustin Lazar: 200 de procurori, judecatori si auditori il invita la dialog pe Tudorel Toader
Foto: Facebook / Ministerul Public

200 de procurori, judecatori si auditori de justitie isi exprima sustinerea fata de Augustin Lazar si ii adreseaza public o invitatie la dialog ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a declansat recent procedura de evaluare a procurorului general, punand sub semnul indoielii activitatea magistratilor.

Intr-o scrisoare deschisa adresata joi ministrului Justitiei, cei 181 de judecatori si procurori, impreuna cu cei 29 de auditori de justitie semnatari subliniaza ca au luat act cu ingrijorare de afirmatiile lui Tudorel Toader "privitoare la activitatea magistratilor si la indepartarea Ministerului Public de la rolul sau constitutional".

"Pe aceasta cale, procurorii semnatari ai prezentei scrisori isi exprima sustinerea fata de Procurorul General al PICCJ, domnul Augustin Lazar, precum si fata de pozitia Sectiei pentru procurori din cadrul CSM, raportat la deserviciile pe care afirmatii neinspirate cu privire la activitatea intregului Minister Public le pot aduce sistemului de justitie, in ansamblul sau.

Judecatorii si procurorii semnatari subliniaza ca afirmatiile privitoare la sistemul judiciar, emise de Ministrul Justitiei, pot aduce prejudicii societatii in general, atat pe plan intern, cat si la nivel international. Consideram ca, in contextul desfasurarii unor anchete penale importante si cu puternic impact social, pozitia actorilor oficiali trebuie sa fie una echilibrata si responsabila", se arata in documentul asumat de Antonia Diaconu, procuror la Parchetul Pitesti si transmis redactiei Ziare.com.

Semnatarii scrisorii mai subliniaza faptul ca, in ciuda presiunilor constante exercitate in ultimul an de unii politicieni si reprezentanti ai media, magistratii urmaresc in continuare acelasi unic scop: aflarea adevarului si protejarea drepturilor cetatenilor.

"Avand in vedere contextul actual, interesul sporit al opiniei publice in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si activitatea derulata de Ministerul Public in dosare complexe, va adresam oficial invitatia de a purta un dialog juridic constructiv cu semnatarii prezentei scrisori, in speranta ca un dialog intre persoane de buna-credinta si cu solide cunostinte juridice poate constitui un mijloc de a gasi solutia optima pentru un sistem judiciar in slujba cetatenilor", se mai arata in documentul citat, cei 200 de oameni ai legii exprimandu-si disponibilitatea de a discuta cu Tudorel Toader, prin reprezentanti desemnati, in cadrul unei intalniri oficiale care ar putea sa aiba loc in urmatoarele saptamani.

Printre semnatarii scrisorii se afla si unul dintre cei 6 candidati inscrisi in cursa pentru sefia DNA.

Citeste mai multe despre:

Tudorel Toader a anuntat, sambata, ca a decis sa inceapa evaluarea procurorului general Augustin Lazar, urmand sa anunte rezultatul dupa 30 de zile. Tinand cont de precedentul Kovesi si de modul in care Tudorel Toader a inlaturat-o din functie pe fosta sefa a DNA, in spatiul public se vehiculeaza insistent ipoteza ca ministrul Justitiei ar fi luat deja decizia de a-l revoca pe Augustin Lazar, in contextul in care Parchetul General a preluat si dosarul deschis dupa protestul Diasporei.

Dupa ce Augustin Lazar a sustinut o conferinta de presa in care s-a aparat cu argumente si probe in fata atacurilor venite din partea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei a reactionat printr-o declaratie de presa in care a adus noi acuze la adresa procurorului general, punand sub semnul intrebarii activitatea intregului sistem de justitie.

Iata textul integral al scrisorii si lista de semnaturi atasata:

"In atentia Ministrului Justitiei, domnul Tudorel Toader

Domnule Ministru,

Subsemnatii, procurori si judecatori, cu respectarea principiului separatiei puterilor in stat si a obligatiei de rezerva ce incumba magistratilor, am luat act, cu ingrijorare, de afirmatiile dumneavoastra privitoare la activitatea magistratilor si la indepartarea Ministerului Public de la rolul sau constitutional, precum si de anuntul recent cu privire la declansarea inopinata a procedurii de evaluare a Procurorului General al PICCJ.

Pe aceasta cale, procurorii semnatari ai prezentei scrisori isi exprima sustinerea fata de Procurorul General al PICCJ, domnul Augustin Lazar, precum si fata de pozitia Sectiei pentru procurori din cadrul CSM, raportat la deserviciile pe care afirmatii neinspirate cu privire la activitatea intregului Minister Public le pot aduce sistemului de justitie, in ansamblul sau.

Judecatorii si procurorii semnatari subliniaza ca afirmatiile privitoare la sistemul judiciar, emise de Ministrul Justitiei, pot aduce prejudicii societatii in general, atat pe plan intern, cat si la nivel international. Consideram ca, in contextul desfasurarii unor anchete penale importante si cu puternic impact social, pozitia actorilor oficiali trebuie sa fie una echilibrata si responsabila.

In ciuda presiunilor constante, exercitate in ultimul an de mass-media si de reprezentanti ai formatiunilor politice, reafirmam angajamentul de a ne exercita functia in conditiile legii si speram intr-un climat socio-politic care sa permita atingerea scopului actului de justitie: aflarea adevarului si protejarea drepturilor cetatenilor.

Avand in vedere contextul actual, interesul sporit al opiniei publice in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si activitatea derulata de Ministerul Public in dosare complexe, va adresam oficial invitatia de a purta un dialog juridic constructiv cu semnatarii prezentei scrisori, in speranta ca un dialog intre persoane de buna-credinta si cu solide cunostinte juridice poate constitui un mijloc de a gasi solutia optima pentru un sistem judiciar in slujba cetatenilor.

Reamintim ca respectam pe deplin libertatea dumneavoastra de exprimare, concretizata in opiniile exprimate in declaratiile de presa si in postarile pe contul de Facebook, insa acestea au neajunsul de a fi unilaterale, astfel ca nu reprezinta un dialog constructiv cu sistemul judiciar.

In speranta ca veti da curs solicitarii prezente, ne manifestam disponibilitatea ca, in urmatoarele saptamani, sa ne desemnam reprezentantii care vor participa la intalnirea cu dumneavoastra".

1. DIACONU ANTONIA - PJ PITESTI

2. BALASANU ALEXANDRU - JUD BOTOSANI

3. BRINDEA DAN EUGEN - PT SALAJ

4. TAGHIEV RAMONA - PT BACAU

5. BERENDE RUXANDRA MARIA - PJ SATU MARE

6. GHEORGHE MIHAI ANDREI - PJ PITESTI

7. ROSCA SERGIU - PJ SATU MARE

8. FLORINA CARMEN IONESCU - TRIB NEAMT

9. DINICA CORINA - PT ARGES

10. DIRZEANU IULIAN - TRIB BUCURESTI

11. ALBA RADU IOAN - PJ ORADEA

12. ENACHE VALENTIN - PJ BREZOI

13. ARPINTE NICOLETA - PJ DOROHOI

14. SERBAN VIOREL FLORIN - PJ BUCURESTI SECTOR 2

15. DANILET CRISTIAN - TRIBUNALUL CLUJ

16. VERIVES DANIEL - JUD PODU TURCULUI

17. MARINAS SORINA - CA CRAIOVA

18. DRETCANU ANCUTA - PJ BOTOSANI

19. ICHIM OANA - PJ BOTOSANI

20. CHIRILA ANA MARIA - JUD CLUJ NAPOCA

21. DINU MIHAI ADRIAN - PJ CONSTANTA

22. RIZA FLORENTIN - PT DOLJ

23. ASMARANDEIANDREI IULIAN - PT ILFOV

24. TUDUCE RAZVAN - PJ ARAD

25. DUNDEV ALMA MARIA - PJ SIGHISOARA

26. BLANARU DAN - PJ CAMPULUNG MOLOVENESC

27. PASC DANIELA CORINA - PJ BUFTEA

28. PIRLEA ALEXANDRU CLAUDIU - PJ GALATI

29. CODREANU ALEXANDRU - PT BRASOV

30. GIURGIU MARIA CORINA - JUD BISTRITA

31. ONOFREI NICHIFOREL CONSTANTIN - PT BOTOSANI

32. GRECU LAURENTIU - PT GORJ

33. MARIN ANA MARIA - PT BRASOV

34. PANAINTE IULIAN - PJ HARLAU

35. MANZU AURELIAN - PT ARAD

36. GHEORGHIU ANCA LOREDANA - PJ BRASOV

37. ANUTA ANISOARA - PJ BRASOV

38. URZICEANU LIVIU - JUD ARAD

39. NITA MANOLE SIMONA DANIELA - PJ PLOIESTI

40. DOBRE MIHAI ALEXANDRU - PJ ARAD

41. IORDACHE VALERIU MARCEL - PJ SECTOR2

42. ZIDARESCU VIRGINIA - JUD FOCSANI

43. MUNTEANU ADRIANA NATALIA - PJ BISTRITA

44. BALINEANU ADRIAN - PJ BISTRITA

45. BORDEIANU DRAGOS - PJ IASI

46. IONAS PETRU - JUD LUGOJ

47. POPA CRISTINA BEATRICE - PJ CONSTANTA

48. TODEA LAUTENTIU MIREL - PJ TIMISOARA

49. ALBULESCU CAMELIA - PJ CORNETU

50. CATU LILISOR - PJ BRASOV

51. CATU CODRUTA ROMANA MARIA - PJ BRASOV

52. TOMULETIU LAVINIA - PJ DEVA

53. NICA IULIAN - PT BRASOV

54. RADU ADRIAN - PJ BRASOV

55. STEFANIU SIMONA- PT COVASNA

56. STEFANIU BOGDAN - PT COVASNA

57. NITA COSMIN - PJ PLOIESTI

58. UNGUREANU ELENA CERASELA - PT BRASOV

59. BADULESCU MIHAELA ROXANA IOANA - JUD SECTOR 1

60. MURESAN ANA - PT BUCURESTI

61. TODUTA VALENTIN - PJ ORADEA

62. IORDACHE ADRIAN MIHAI - PJ TARGOVISTE

63. VORONEANU DENISA - PJ BOTOSANI

64. RADUICA ADI LUCIAN - PJ DROBETA

65. CONSTANTINESCU LAURENTIU GEORGE - PJ MOTRU

66. TATAR EMANUELA ANCA -PJ BRAILA

67. CILNICEANU ANDRA MARIA - PJ SECTOR 1

68. CAPOTA CRINA CRISTINA - JUD DEJ

69. DOBRE LAURA - PT BRAILA

70. GORDAN SORIN - PT BRAILA

71. DEDULESCU IONUT LIVIU - PT BRAILA

72. CIUTAC MIRCEA - PT BRAILA

73. VELEA GHEORGHE - PJ BRAILA

74. NICOLESCU RAMONA - PJ BRAILA

75. CRACIUN OVIDIU - PJ BRAILA

76. PUNGA TUDOREL -PJ INSURATEI

77. APOSTOL GIRGIANA VIOLETA - PJ CONSTANTA

78. BARBU CAMELIA LILIANA - PJ BOLINTIN VALE

79. ANDREI RADU DINCA - TRIB TELEORMAN

80. PROFIR MIHAELA - JUD TARGU JIU

81. PROFIRA CEZAR - PJ SECTOR 5

82. DOINA POPA - PJ PITESTI

83. GALANTAN ANISOARA - PJ SECTOR 6

84. DINICA MIHAI - PJ FAUREI

85. CHIVU CLAUDIA IRINA - PJ TIMISOARA

86. IUSTIN BIC - PCA ALBA IULIA

87. MUSTATA LIVIU PJ STREHAIA

88. BARA RAZVAN ALEXANDRU - PJ BRASOV

89. STOIAN CATALINA - PJ SECTOR 6

90. GOIA GHEORGHE - PJ REGHIN

91. NANU VLADIMIR - PT ARGES

92. MOLDOVAN CLAUDIU - PT HARGHITA

93. CORALIA LEPADAT - PJ TIMISOARA

94. POPA MARIUS - PJ SECT 2

95. CRIN NICU BOLOGA - PT SALAJ

96. TOKOS LEHEL PT HATGHITA

97. COLT MIHAIL - PJ BRAILA

98. POPA ALINA DIANA - PJ IASI

99. BENCHEA VLAD - PJ SIBIU

100. COJOACA TRAIAN - PJ ROSIORII DE VEDE

101. RALUCA ALEXANDRA MUNTEANU - PJ SECTOR 2

102. COMANESCU PETRE CATALIN - PJ HOREZU

103. STOIAN IOAN ANDREI PJ REGHIN

104. MARIAN VIRGIL - PJ BAIA MARE

105. ANDREEA ROESCU - JUD RAMNICU VALCEA

106. DAVID MARICEL - PT ILFOV

107. BARAS IULIAN - PJ BOLINTIN VALE

108. CURICI SEIA- IASMINA - PJ DETA

109. SATMARICI IULIA DIANA - PJ MEDGIDIA

110. HARALAMBIE DANIEL - PJ MEDGIDIA

111. MANDACHE IONUT - PJ IASI

112. ANDREI CRISTI - PJ RACARI

113. IOAN FUNDATUREANU - CA PITESTI

114. CIRCIUMARU OPRICA FLORIN - PJ SECTOR 2

115. EDUARD JILAVU - PJ PASCANI

116. RUS LAVINIA - PJ LUGOJ

117. MARINEL NICOLAE - PT OLT

118. ALEXANDRA DORDEA - DNA

119. STEFAN ISPASOIU - DNA

120. SORIN CONSTANTINESCU - DNA

121. CEPOI MARIAN - PJ NASAUD

122. DANIELA CHIZNA - PJ TURNU SEVERIN

123. ZLATE NADIA - DNA

124. ANTON ANDREEA ALEXANDRA - PJ CONSTANTA

125. SIGHETE BRIGITTE - PJ CHISINEU CRIS

126. PLIC RAZVAN - PJ CHISINEU CRIS

127. ALEXANDRU SOLTAN - DIICOT PLOIESTI

128. STANCIU GABRIELA - DNA CONSTANTA

129. ABAGIU VASILE - DNA CONSTANTA

130. BODEAN ANDREI - DNA CONSTANTA

131. BODU CIPRIAN - DNA CONSTANTA

132. FLORESCU GABRIELA - PJ BUFTEA

133. CIOBANU IONICA DANIEL - PJ CARACAL

134. ROBERT SCORTA - PJ PETROSANI

135. CRISTINA TAPLIUC - PJ IASI

136. TRENCA IONELA VIOLETA - PJ ZALAU

137. URSA PAUL IONEL - PT BRASOV

138. LILIANA GHIDIU - PT BRASOV

139. COSMIN UNGUREANU - PT VALCEA

140. CUCIUREANU IULIAN MARIA - PJ BRASOV

141. PRICOP ELENA MADALINA - PJ IASI

142. SITIAVU GEORGIANA - PT BRAILA

143. BENE IOAN - PJ TARGU BUJOR

144. BARAN FLORIN - PJ SECTOR 4

145. PATRAS ALEXANDRA MARIA - PJ IASI

146. ARDELEAN CRISTIAN - DNA

147. ANDREI DONCEA - PT ILFOV

148. BRADEAN RALUCA CRISTINA - PJ ARAD

149. POPESCU MIHAELA ALINA - PT BRASOV

150. MOLDOVEANU MIHAI DAN - PJ VANJU MARE

151. MACIUC SORIN ILIE - PJ SECTOR 6

152. CRACIUN VLAD - PJ SIGHISOARA

153. AILIOAEI RAMONA - PJ PASCANI

154. CAZACU DIANA - PJ CARACAL

155. COCOVEICA IOANA CATALINA - PJ BISTRITA

156. MIHOC EMANUEL - PJ SIGHISOARA

157. BULAT SERGIU - PJ BRASOV

158. SIMION OANA - PJ BRASOV

159. LARISA RUSU - PJ BOTOSANI

160. SCALETCHI CONSTANTIN - PJ PLOIESTI

161. VOINEA GEORGIANA - JUD PLOIESTI

162. SAS GEORGE FLORIN - PJ ORADEA

163. VLAD ALEXANDRU BENTAN - PJ ORADEA

164. FLOREA ALEXANDRU - DIICOT

165. STOIAN ELENA DANIELA - JUD CRAIOVA

166. ANCA GHEORGHIU - TRIB BUCURESTI

167. ALINEL BODNAR - JUD SECTOR 3

168. SAVA ALEXANDRA TEONA - PJ HARLAU

169. ANGHEL ALEXANDRU BOGDAN - PJ SEGARCEA

170. CATALIN MARGINA - PJ BACAU

171. SANDU CLAUDIU - PT BRASOV

172. UNGUREANU ALIN - PJ DETA

173. UNGUREANU IRINA - PJ SIGHISOARA

174. TRIFU LUCIAN - PJ CARACAL

175. MACESANU MIHAELA - PJ CARACAL

176. POPESCU CRISTIAN OVIDIU - PJ CARACAL

177. BRADEA DUMITRU VLAD - PJ ORADEA

178. ION TEODOR VALENTIN - PJ PITESTI

179. TOPLICEANU CONSTANTIN - PJ PITESTI

180. TOPLICEANU LORELEI - PJ COSTESTI

181. BADAN MIHAI CLAUDIU - PJ SECTOR 4

Prezenta scrisoare este sustinuta de urmatorii auditori de justitie:

1. CIORNEI DAN

2. URSUT CRISISTIAN

3. INNANA MELEANCA

4. TRICA TATIANA

5. JARCA CRISTIAN PAUL

6. GEAMBASU DARIA ALEXANDRA

7. DUCU GAVRIEL

8. ANA MARIA GRIGORE

9. TRUFAN ANDREI RADU

10. ARDELEAN CRISTINA

11. CRISTEA STEFAN GEORGIAN

12. DOROFTEI GEORGIANA

13. MONA ANTON

14. BORDIANU PLESESCU ROXANA ANGELA

15. DRAGOTA LARISA PETRUTA

16. BOTEANU TEONA GABRIELA

17. GRAJDEANU CONSTANTIN

18. NECULA MIHAI

19. TOMA ANDREEA

20. UNGUREANU ALINA NICOLETA

21. KOVACS DOMNICA MARIA

22. POP ANDREI

23. SZILAGYI ROBERT TIBERIU

24. JAKAB TIMEA

25. DREANA RAZVAN ADRIAN

26. MOLDOVAN MARIA LARISA

27. BONDAR ELENA TEODORA

28. TUDOR FILIP

29. BARNUTIU BIANCA SIMONA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#scrisoare magistrati Lazar Toader , #procuror general
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
.....e firesc,.....musca,se duce,la....locul ei...! se alege neghina
Poza Pensula
Pensula
rank 5