Iohannis sustine motiunea de cenzura: Reconstructia Romaniei incepe maine, dupa ce cade Guvernul Dancila

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 20:05
3779 citiri
Iohannis sustine motiunea de cenzura: Reconstructia Romaniei incepe maine, dupa ce cade Guvernul Dancila
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca isi doreste foarte mult ca motiunea de cenzura sa fie incununata de succes, iar "acest guvern esuat, acest guvern in deruta" sa plece acasa.

Iohannis a participat, miercuri, la Adunarea Regionala a PNL Bucuresti-Ilfov si a atacat din nou PSD. Seful statului a spus ca foarte multi se intreaba cand incepe reconstructia Romaniei.

"Incepem prima faza maine, dupa ce cade Guvernul Dancila. Ca sa fiu foarte clar, ca sa nu incapa indoiala si sa nu capete glas carcotasii, e plin de ei peste tot, si acolo, si acolo, adica si in stanga si in dreapta, nu va faceti iluzii... Eu imi doresc foarte mult ca motiunea de maine din Parlament sa fie incununata de succes. Acest guvern esuat, acest guvern in deruta trebuie sa plece acasa. Iar voi sunteti cei in jurul carora se va construi un guvern care asigura o tranzitie serioasa, ordonata, pana la alegerile parlamentare", a spus Iohannis.

Seful statului a afirmat ca Guvernul PSD "face atata rau Romaniei".

"Cum am putut noi sa ajungem sa fim condusi de acest PSD deraiat, debusolat si sa avem un guvern care face atata rau Romaniei? Dragii mei, PSD a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce si-au permis in ultimii trei ani este nemaivazut si nemaiauzit.

PSD-ul, in realitate, este principala piedica in dezvoltarea Romaniei, PSD-ul a ajuns la putere dupa alegeri, fiindca lumea nu s-a dus si - daca vrem sa fim foarte sinceri - poate si noi puteam sa lucram mai mult, sa fim mai activi, sa fim mai convingatori si sa-i ducem pe romani la vot in decembrie 2016.

Poate de data aceasta reusim un pic mai mult fiindca ne-am saturat cu totii de acest PSD, care a promis marea cu sarea romanilor si imediat dupa ce au ajuns la putere s-au apucat sa faca ce stiu ei mai bine: sa ocupe functii in stat cu persoane de multe ori incompetente, dar de fiecare data supuse conducerii PSD-iste.

S-au apucat, dragii mei, sa destructureze si sa acapareze marile sisteme publice ale Romaniei si ce au realizat? Au realizat ceva inimaginabil. O involutie a Romaniei intr-o perioada in care am fi avut atatea sanse de dezvoltare, am fi putut, daca nu ne-am fi impiedicat de acest PSD, sa fim in rand cu natiile mari ale Europei. Europa ne respecta, Europa ne doreste", a mai afirmat seful statului.

Acesta sustine ca PSD a "condus pe contrasens" si doar interventia sa a facut ca lucrurile sa nu fie mai rele.

"PSD-ul a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu romanii si acolo au ramas si ne-au blocat. Ce am facut eu in acest timp? Eu am facut tot ce a putut sa faca presedintele Romaniei.

Nu imi place sa ma laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar daca tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanti de la inceput, i-am alungat, nici amnistie si gratiere nu au reusit, nici codurile penale nu au reusit sa le strice asa cum si-au imaginat si sa nu credeti ca nu au reusit fiindca le-a venit mintea la cap, m-am suit eu in capul lor.

Si legile justitiei, mai stiti de cate ori le-am trimis inapoi in Parlament, la Curtea Constitutionala? Nu au iesit perfecte, dar au iesit totusi departe de ce si-au propus ei. A ramas treaba cu sectia speciala de rezolvat, o rezolvam si pe asta", a mai spus Iohannis.

Seful statului a facut referire si la violentele din 10 august.

"PSD-isti chiar au incercat sa se razbune pe romani, fizic, nu la figurat, la propriu. Va amintiti intr-o zi de august, 10 august, romani pasnici, cu familie, cu copii, s-au dus in Piata Victoriei sa isi strige nemultumirea si au fost intampinati de jandarmi echipati pentru razboi urban si au fost tratati cu bate si cu gaze lacrimogene si PSD-istii au spus ca nu ei, ca ei au fost plecati in provincie.

Asa au incercat PSD-istii sa inabuse nemultumirile romanilor. Nu au reusit. Romanii le-au aratat in 26 mai, romanii nu au mai stat acasa s-au dus la vot si a castigat Partidul National Liberal.

Dragii mei, haideti sa ne mobilizam si pentru prezidentiale si pentru locale si pentru parlamentare. Si va spun ceva. Eu imi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri sa le castigam impreuna, impreuna pentru o Romanie normala, pentru o Romanie normala, dragii mei, cu institutii care pun in centrul preocuparii cetateanul, nu invers, pentru o justitie dreapta, pentru educatie performanta, pentru un sistem de sanatate care pune pacientul in centru, pentru autostrazi, pentru spitale noi, pentru scoli noi, pentru respectul pentru roman, pentru o Romanie normala.

Este prea mult ce imi doresc eu pentru romanii mei, pentru tara mea? Este Romania normala prea mult? Si va spun nu. Fiecare roman isi doreste si are dreptul sa traiasca si sa munceasca intr-o Romanie normala. Sa o facem. La treaba, dragii mei", a mai afirmat Iohannis.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Iohannis critica PSD, #Iohannis motiune cenzura , #PSD