Cum iti convingi corpul sa faca sport? Cateva sfaturi utile

Advertorial
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 11:28
16376 citiri
Cum iti convingi corpul sa faca sport? Cateva sfaturi utile

Desi toata lumea stie ca sportul poate sa ajute la mentinerea unui corp sanatos si la o viata lunga, societatea moderna promoveaza, intr-un fel sau altul, sedentarismul.

Astfel, chiar daca avem acces la echipamente sportive de ultima generatie, la informatii, la alimente super sanatoase si la suplimente nutritive, putini sunt cei care reusesc sa se motiveze pentru a face sport.

Conform celor de la Total Shape, motivatia se poate antrena. Cei care isi doresc sa faca sport, insa amana tot timpul inceputul pentru ziua urmatoare, pot sa ajunga sa faca zilnic miscare daca respecta cateva reguli.

Care sunt regulile cu ajutorul carora oricine poate sa faca sport cu placere, in fiecare zi

1. Gasirea si notarea tuturor motivelor pentru care merita sa se inceapa un nou stil de viata, care sa implice fitness si o alimentatie sanatoasa. Cu siguranta, sunt multe motive. Daca sunt puse pe hartie acestea pot sa aiba un impact mult mai mare asupra fiecaruia dintre noi. Unii isi doresc sa traiasca mai mult, altii sa fie mai slabi iar altii mai energici. Indiferent de scop, conturarea foarte buna a acestuia poate ajuta.

2. Mersul la sala trebuie sa se faca intotdeauna alaturi de un prieten. Este o regula de baza atunci cand vine vorba despre sala de fitness si este oarecum logic, in conditiile in care partenerul poate sa fie o motivatie foarte buna in momentele de lene. Mersul la sala alaturi de cineva reprezinta o motivatie reciproca si de multe ori un ajutor reciproc.

3. Orele de antrenament trebuie sa fie privite drept timp personal. In timpul acestor ore se poate asculta muzica sau chiar se pot asculta cursuri audio. De asemenea, este timp in care fiecare isi poate aranja gandurile si poate obtine acea relaxare psihica de care are nevoie.

4. Sportul in grup poate sa fie cat se poate de atractiv. In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe sporturi care se practica in grup: pilates, yoga, fitness, etc. Aceste sporturi se fac cu ajutorul unui antrenor personal si sunt foarte antrenante. Atmosfera dintr-un grup de acest fel ajunge sa fie extrem de placuta si poate sa transforme ora sau orele de sport in momente asteptate cu nerabdare.

5. Antrenorul personal poate sa fie o alta solutie eficienta. Daca toate solutiile de mai sus nu functioneaza, antrenorul personal poate sa fie varianta optima. Acesta poate sa fie de ajutor doar la sala sau poate sa ofere inclusiv sfaturi de nutritie, sa faca recomandari privind miscarea in afara orelor de sala si sa gaseasca solutii de motivare.

Este bine ca inceputurile in sport sa nu genereze foarte multe pretentii. Inceputul trebuie sa fie usor, dupa care efortul trebuie sa creasca treptat.

Foarte multi oameni fac greseala de a incepe in forta si ajung sa se accidenteze sau sa aiba febra musculara intensa care ii demotiveaza total dupa prima sedinta de fitness.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#sfaturi sport fitness sanatate, #motivatie exercitii sport , #fitness