Orban: Anul viitor nu va fi introdusa nicio taxa noua. Nici taxa auto!

Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 16:40
5935 citiri
Orban: Anul viitor nu va fi introdusa nicio taxa noua. Nici taxa auto!
Foto: captura video Facebook/Epoch Times Romania

Premierul Ludovic Orban da asigurari ca anul viitor nu va fi introdusa nicio taxa noua, nici cea auto despre care a vorbit joi.

Orban a precizat ca, in momentul in care a discutat despre taxa de mediu, a spus ca Guvernul se va consulta cu Comisia Europeana pe aceasta tema si decat sa fie introdusa o taxa care sa nu fie in conformitate cu legislatia europeana, mai bine nu se ia aceasta masura.

El a reprosat insa presei ca nu a preluat si aceasta informatie.

"Aveti toata politica noastra fiscala introdusa in programul de guvernare si politica fiscala nu prevede introducerea de noi taxe. Vreau din nou sa fac o precizare. La conferinta de presa de la Ministerul Mediului, asa se nasc fake news-urile, am fost intrebat de taxa de mediu si am spus ca studiem, analizam, vedem in ce masura.

Dar am spus un lucru: ne vom consulta cu Comisia Europeana si, decat sa introducem o taxa care sa nu fie in conformitate cu legislatia europeana, sa ii punem pe romani sa plateasca taxa respectiva si, dupa aceea, sa trebuiasca sa le dam banii inapoi, eventual sa ii punem si pe drumuri, mai bine nu bagam nicio taxa. Aceasta afirmatie nu a fost luata. Oricum, anul viitor in mod evident nu va aparea nicio taxa noua", a declarat premierul Ludovic Orban, dupa intalnirea avuta cu ministrul de Finante, Florin Citu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca ar trebui conceputa o noua taxa auto, ca o taxa de poluare, iar cuantumul sa depinda de cantitatea de noxe care sunt eliberate in atmosfera. El a precizat ca taxa poate fi gandita si ca un impozit variabil, pe proprietate.

"Cred ca trebuie sa fie conceputa ca o taxa de poluare si cuantumul taxei sa depinda de cantitatea de noxe care sunt eliberate in atmosfera. Formulele care au fost incercate au intrat in contradictie cu reglementarile la nivel european. Se stie ca taxele indirecte trebuie sa respecte reglementarile europene. Aceasta taxa este o taxa indirecta.

Evident, ea poate fi gandita si ca un impozit pe proprietate, variabil. Si aici exista riscul sa contravenim principiului ca o taxa depinde de valoarea unui bun.

Cand vom ajunge la o formula care sa fie acceptabila la nivelul Comisiei Europene, vom anunta public. Va mai spun un lucru: decat sa mai venim iarasi cu o taxa ca sa mai luam niste bani de la proprietarii de masini si dupa aceea sa trebuiasca sa ii dam inapoi, mai bine masuram de sapte ori si stabilim ceea ce suntem siguri ca va fi acceptat la nivelul institutiilor europene", a mentionat Orban.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#taxa auto Ludovic Orban, #taxa mediu Ludovic Orban , #premier