Comisia SRI intra in sedinta, ca reactie la declaratia lui Iohannis privind Tinutul Secuiesc

Marti, 05 Mai 2020, ora 07:33
6556 citiri
Comisia SRI intra in sedinta, ca reactie la declaratia lui Iohannis privind Tinutul Secuiesc
Foto: Arhiva Facebook/ Klaus Iohannis

Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii se va intruni marti, de la ora 14:00, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declaratia presedintelui Klaus Iohannis din data de 28 aprilie, cu privire la adoptarea tacita a proiectului UDMR pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

"Cred ca este important sa avem la comisie un punct de vedere scris al Serviciului Roman de Informatii, insa imi mentin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Roman de Informatii.

Trebuie respectate procedurile si regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea apartine plenului comisiei, cu atat mai mult cu cat acest subiect este unul ce priveste securitatea nationala a Romaniei, in speta apararea valorilor constitutionale (art. 1 din Constitutia Romaniei)", a declarat deputatul PSD Marian Gheorghe Cucsa, vicepresedinte al acestui for, potrivit unui comunicat transmis luni.

Cucsa a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca in sedinta comisiei de marti se va decide daca si cand va fi audiat directorul SRI, Eduard Hellvig.

"Imi voi sustine punctul de vedere, ca e foarte important sa aflam daca SRI detine informatii care sa sustina acuzatiile extrem de grave ale presedintelui Klaus Iohannis, legate proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc.

Este foarte important sa stim cu totii daca seful statului a vorbit in cunostinta de cauza ori doar a aruncat cuvinte, care au creat un scandal diplomatic intre Romania si Ungaria", a mentionat social-democratul.

Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc, sustinand ca PSD a ajutat UDMR sa treaca acest act normativ in Camera Deputatilor.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a depus, luni, plangere impotriva presedintelui Klaus Iohannis la Consiliul National de Combatere a Discriminarii, in urma afirmatiilor sefului statului cu privire la "intelegerea" dintre social-democrati si UDMR pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

Vezi si Iohannis insista pe tema Tinutului Secuiesc: PSD promoveaza legi care sa duca la autonomie. Reactia lui Cazanciuc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#comisie SRI Iohannis tinutul secuiesc , #comisie
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
sri va declara ca nu stie NIMIK!!Ocupati de achizitii fara licitatii