Schimbare majora in procedura de resuscitare facuta de salvamari pe litoral

Joi, 21 Mai 2020, ora 11:46
4636 citiri
Schimbare majora in procedura de resuscitare facuta de salvamari pe litoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Anul acesta vine cu schimbari de functionare pe toate planurile, iar salvamarii nu fac exceptie. Acestia se vor afla de la 1 iunie la datorie, insa din cauza pandemiei se vor schimba cateva lucruri.

In primul rand, procedurile de resuscitare: salvamarii nu mai au voie sa faca respiratie gura la gura.

"Manevrele de resuscitare vor ramane la fel, in schimb pentru respiratia gura la gura care o foloseam in anii trecuti vom introduce balonul. Incepand cu acest an, vom folosi balonul in patrula cu barca si asa mai departe", a declarat un salvamar pentru ProTV.

Salvatorii marini vor fi dotati si cu dispozitive speciale conectate la butelii cu oxigen.

"Vom avea aceasta trusa la fiecare foisor, fiecare foisor va dispune de o astfel de trusa, inclusiv acest balon. In permanenta trusa si toate materialele pe care le folosim la interventie vor fi dezinfectate", a adaugat salvamarul.

De asemenea, vor avea masti speciale pe care le vor purta in permanenta.

"Mastile vor fi usor de utilizat, vor avea un elastic prins pe partea de spate, va trebui sa le purtam in permanenta, intrand in contact cu foarte multa lume, sa fim feriti. Le vom utiliza atat la interventie, cat si pe plaja", a spus Nicolae Zdrerea.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Constanta au transmis ca virusul nu se transmite prin apa, dar ca este nevoie de masuri de protectie.

"Nu avem date stiintifice care sa demonstreze ca infectia cu acest virus s-ar transmite prin apa de mare. Apa de mare, dupa cum stim, este si sarata, exista curenti in apa de mare care ajuta la purificarea apei, insa si imbaierea in apa de mare in aceasta perioada presupune respectarea regulilor. Ma refer aici la distanta, atentia la secretiile orale, la gura, la nas. Deci distanta revine si aici ca regula", a declarat dr. Loti Popescu, de la DSP Constanta.

Biologul Adrian Balba a explicat ca "marea dilueaza foarte mult, infectia virala tine de cantitatea de virusi pe care o primesti, de virioni. In consecinta, si asta prin dilutie, este suficient sa explicam ca imposibila, improbabila nici macar la nivel teoretic, contaminarea prin apa marii. Contaminarea este posibila pe plaja. Este posibila pe plaja, pentru ca este ca orice contaminare pe uscat".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#salvamari resuscitare pandemie, #salvamari resuscitare coronavirus , #litoral
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
sigur "va trebui sa le purtam in permanenta" adica pe masti