Peste 160 de romani, printre care si doua cazuri medicale, adusi in tara din Spania

Sambata, 23 Mai 2020, ora 14:55
7103 citiri
Peste 160 de romani, printre care si doua cazuri medicale, adusi in tara din Spania
Foto: Arhiva Facebook/TAROM

Un grup de 162 de cetateni romani, printre care si doua cazuri medicale au fost repatriati sambata din Spania, cu o cursa Tarom.

"In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate si care au fost afectati de masurile de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in cursul zilei de 22 mai, a fost facilitata revenirea in tara a 162 de cetateni romani care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autoritatilor romane au permis, de asemenea, revenirea in tara de resedinta pentru un cetatean spaniol, rezident in Romania", anunta MAE.

Printre cetatenii romani repatriati se regasesc persoane care se aflau in imposibilitatea de a-si prelungi sederea pe teritoriul Regatului Spaniei, precum si doua cazuri medicale asistate de catre Consulatul General al Romaniei la Sevilla, respectiv Consulatul Romaniei in Almeria, care au depus toate diligentele necesare in vederea imbarcarii celor doi cetateni romani.

Totodata, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al Romaniei la Sevilla a intreprins demersuri pe langa autoritatile romane competente, pentru preluarea si asigurarea transportului cetateanului roman pana la locul de domiciliu.

Repatrierea a fost asigurata cu o cursa aeriana speciala, operata de compania Tarom, pe ruta Bucuresti-Malaga-Bucuresti. De asemenea, cu aceeasi cursa aeriana, pe ruta Bucuresti - Malaga, a fost facilitata repatrierea si pentru 6 cetateni spanioli, care se aflau pe teritoriul Romaniei, precum si pentru 3 cetateni romani rezidenti in acest stat.

MAE reinnoieste apelurile privind verificarea in prealabil a informatiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani repatriati Spania coronavirus , #romani Spania