UPDATE Reactii furioase pe Facebook: manelistul Dani Mocanu, acuzat de ranirea unui leu folosit intr-un videoclip. Politistii au intocmit dosar penal si fac verificari

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 21:01
6724 citiri
UPDATE Reactii furioase pe Facebook: manelistul Dani Mocanu, acuzat de ranirea unui leu folosit intr-un videoclip. Politistii au intocmit dosar penal si fac verificari
Manelistul Dani Mocanu risca un dosar penal dupa videoclipul cu leul ranit

Val de critici pe internet, dupa ce cantaretul de manele Dani Mocanu a lansat un videoclip in care apare un leu plin de rani. Politistii anunta ca s-au sesizat si fac verificari. Secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase, a declarat ca va depune la Parchet o plangere pe numele lui Dani Mocanu.

Update ora 21.00:

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase, a declarat ca va depune luni, 23 noiembrie, la Parchet, o plangere pe numele lui Dani Mocanu.

"Mi-au fost aratate astazi videoclipul cantaretului de manele Dani Mocanu, unde un leu este tinut in lant si obligat "sa se conformeze" directivelor cantaretului, dar si capturi din acest videoclip, unde se observa clar ca leul este ranit la cap si la unul dintre membre. Pe langa leziuni, animalul imi pare si ametit, deci cred ca a fost sedat ca sa "stea cuminte, ca o pisica". (...) Ca unul dintre initiatorii Politiei Animalelor si mai ales ca OM, nu pot sta pasiv la imaginile ingrozitoare pe care le-am vazut azi. De aceea, maine dimineata la prima ora, voi depune la Parchet aceasta sesizare impotriva acelui individ care nu doar ca inca nu a inteles ca nu este etic sa fii crud cu animalele, dar este si ilegal. Totodata, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost informat si impreuna vom lua masurile necesare", a scris Tanase pe Facebook.

Update ora 19.10:

IPJ Arges a informat duminica seara, 22 noiembrie, ca politistii s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari privind rele tratamente si cruzimi impotriva animalelor, dupa ce in spatiul public a aparut un videoclip cu un animal exotic.

"In cauza a fost intocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protectia animalelor, in care se desfasoara cercetari sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti. Verificarile efectuate de politisti pana in prezent au ca scop stabilirea tuturor imprejurarilor in care faptele s-au petrecut, respectiv identificarea si audierea tuturor persoanelor implicate, precum si verificarea asigurarii conditiilor de asistenta medicala, ingrijire si adapost pentru animalul din filmare", au precizat reprezentantii IPJ Arges.

Stire initiala:

Mai multe persoane au scris pe Facebook ca au sesizat Politia in acest caz. De cealalata parte, Vali Mocanu spune ca leul a fost tratat "ca un bebelus", iar ranile fac parte din regie si reprezinta, de fapt, un "machiaj profesional".

Manelistul Dani Mocanu risca un dosar penal dupa ce a aparut intr-un videoclip alaturi de un leu. In imagini se vede ca animalul este ranit la spate, dar si in zona membrelor inferioare.

Incidentul a fost sanctionat de internauti care le-au cerut autoritatilor sa intervina de urgenta. In paralel au fost formulate mai multe plangeri catre Politie si Garda Nationala de Mediu. Manelistul nu este la prima ciocnire cu politistii. El mai are un dosar penal pentru proxenetism si trafic de persoane, arata Digi24.

Dani Mocanu a raspuns celor care s-au aratat revoltati, intr-un video postat pe YouTube. El spune ca animalul a fost tratat "ca un bebelus" si i s-a oferit "tot ce si-ar putea dori vreodata un animal". Cataretul mai spune ca pentru acest videoclip felina a avut parte si de "machiaj profesional", pentru a arata cat mai "fioros".

Harry si Meghan Markle au vandut casa primita de la Regina Elisabeta ca sa restituie o datorie fata de britanici

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
Tânăr împușcat de polițiștii români, după o urmărire ca în filme. Ce ascundea în mașină VIDEO/FOTO
Tânăr împușcat de polițiștii români, după o urmărire ca în filme. Ce ascundea în mașină VIDEO/FOTO
Polițiștii au fost nevoiți să folosească arma din dotare pentru prinderea unui tânăr de 25 de ani, după o urmărire în trafic, în Botoșani. Incidentele au avut loc pe 20 aprilie, în...
#dani mocanu, #manelist, #videoclip, #leu, #politie , #eveniment